Топ 10 духовни места на Земята с най-силни енергийни полета | Рила и Белинташ

Топ 10 на духовните места в света


Топ 10 на духовните места в света – две от тях в България

Рила, България

1. Рила, България 

Може да е изненадващо за вас да научите, че този планински масив е един от енергийните центрове на света. Без да е съвпадение, един от най-великите духовни учители на 20 век, Беинса Дуно, е избрал да предаде своята мъдрост в Рила, като роден в България. Местността заобикаляща Рилските езера има много силна енергия. Много свръхсенситивни хора са го почувствали, и са получавали странни сънища докато са били в местността.

Мачу Пикчуе построен на особено място, на върха на Андите

2. Мачу Пикчу, Перу

Загубеният град на инките е едно от най-известните места свързани с световните енергийни центрове. Мачу Пикчуе построен на особено място, на върха на Андите. Това чудо канализира силна енергия и позволява на хората да преживеят нещо, което не принадлежи на нашия свят.

в Индийския океан на върха на Африканския континент

3. Сокотра 

Сокотра се състои от четири острова в Индийския океан на върха на Африканския континент. Най-големият от тези острови заема около 95% от общата площ на архипелага. Пейзажа се състои от флора и фауна, които изглеждат като излезли от научно-фантастичен филм, и лесно може да ви накара да повярвате, че сте в друг свят, или в пра-историческата ера. Заради своята изолираност, Сокотра има много специфични видове растения, които са уникални и не са намират никъде другаде по света. Духовната енергия, която съществува тук е такава, която свързва човешката душа директно с космоса.

Улуру – духовния център на Австралия

4. Платото Улуру, Австралия 

Намира се някъде в средата на континента, Улуру – духовния център на Австралия. Легендата разказва, че платото е празно, и е духовно енергиен източник. Аборигените, го наричат Тиукурпа, което означава Времето на сънищата. Древните племена живели около платото са оставили много истории от „Времето на сънищата”, които са изрисувани на някои от заобикалящите пещери. Племената са поддържали вярването, че когато човек пътува до платото, той ще получи духовни видения.

Най-голямата мистерия е Пъпа на Света

5. Великденският остров (Рапа Нуи) 

Това е едно от най-известните места по света, главно дължащо се на огромните статуи. Учените не могат да установят кой е направил тези статуи, и острова е пълна мистерия. Недовършените фигури, и церемониално селище с неговите 53 каменни къщи без прозорци и врати са само някои от особените останки. Най-голямата мистерия обаче е „Пъпа на Света”. Казва се, че неговия кръгъл камък държи тайните на вселената и съдържа най-важните духовни енергии на Земята.


6. Светилището Белинташ 

Древното светилище, Белинташ, в България, е една от трите точки, които формират най-високите енергийни зони в Европа. Белинташ, Кръстова гора и Караджов камък, там има силна енергия, и хиляди хора са почувствали паранормални феномени.

гордостта на Албанската архитектура

7. Берат, Албания 

Това е гордостта на Албанската архитектура, и е под протекцията на Юнеско. Берат показва изискана комбинация от западни култури, традиции и обичаи. Градът е съкровищница на Албанската история и показва явна хармония между религия и култура. В Берат, хората казват, че техните преживявания са много силни, с духовно лечителна енергия.

посветен на Слънцето, Стоунхендж е древен некропол

8. Стоунхендж 

Стоунхендж вероятно е една от най-известните мегалитни структури в света. Най-вероятно е посветен на Слънцето, Стоунхендж е древен некропол. Може и да е функционирал като астрономическа обсерватория с икономическа печалба в земеделските общества.

Босненските пирамиди са 1000 години по-стари от Египетските

9. Босненските пирамиди 

Те са били тук дълго преди Неолитната ера. Радио-въглеродния анализ датира тези пирамиди да са на възраст около 12,350 години. Според анализа, Босненските пирамиди са 1000 години по-стари от Египетските пирамиди. Под тях са открити 3 стаи и малко синьо езеро. Езерото е пълно с стерилна, чиста вода, и няма никаква бактерия, алги или микроорганизми съдържащи се във водата. Нарича се „жива” вода, защото може да пречисти тялото. Това означава, че тези стаи са „стаи за лечение”.

религиозно значение за 2 религии – Будизма, и Хиндуизма

10. Връх Кайлаш, Тибет 

Върха на тази планина има религиозно значение за 2 религии – Будизма, и Хиндуизма. И двете притежават свои собствени легенди за мястото, но е достигнато споразумение за вярването, че върхът е дом на боговете. Когато се качите на върха, те вярват че достигате своето духовно блаженство.

Източник
Прочети още:

Седемте Рилски Езера - Най-святото място на планетата Земя 

СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА – НЯКОИ ЕЗОТЕРИЧНИ ПОДРОБНОСТИ

 ВРЪХ МУСАЛА - ИСТИНАТА ЗА ОЛИМП (Обиталището на Боговете)

Паневритмия на Седемте Рилски Езера - 19.08.2013г.

ВРЪХ МУСАЛА - ИСТИНАТА ЗА ОЛИМП (Обиталището на Боговете)

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments