Епифизната Жлеза - Майстор сред Жлезите

Майстор сред Жлезите

Епифизната жлеза е разположена между очите. Това е органът на ясновидство, третото око, окото на Ра или Херу (Бог). Библейският Яков видя Бога лице в лице на остров Pe-ni-el (Pineal gland). Епифизната жлеза отделя мелатонин, който има ефект против стареене и е антиоксидант по природа. Тя също отделя меланин, който оцветява кожата ни.

Епифизната жлеза, най-загадъчният от ендокринните органи отдавна е от интерес за анатомистите. Преди няколко хилядолетия се е смятало, че е клапан, който контролира потока на спомени в съзнанието. Рене Декарт, френският философ-математик от 17-ти век, заключи, че епифизата е седалището на душата.

При активиране, епифизната жлеза става линия за комуникация с високите нива. Енергията навлиза през коронната чакра и нейният вихър докосва епифизната жлеза. Прана, или чиста енергия се получава чрез този енергиен център в главата. С практика, нивото на вибрациите на астралното тяло се повдига и дава възможност за отделяне от физическото.

За да активирате "третото око" и възприемате по-високи измерения, епифизната жлеза и хипофизата трябва да вибрират в унисон, което се постига чрез медитация и / или релаксация. Когато правилната връзка е установена между личност, работеща чрез хипофизата, и душата, която работи чрез епифизната жлеза, се създава магнитно поле.

Отрицателните и положителните сили си взаимодействат и стават достатъчно силни, за да създадат "светлина в главата". С тази активирана "светлина в главата", астралните проектори могат да се оттеглят от тялото, пренасяйки светлината с тях.

Астралните пътувания и други окултни способности са тясно свързани с развитието на "светлината в главата". След физическа релаксация, концентрация върху епифизната жлеза се постига като се взира в точка в средата на челото. Без да се напрягат мускулите на окото, това ще активира епифизната жлеза и "третото око".

Започвайки с оттеглянето на сетивата и на физическото съзнание, съзнанието е съсредоточено в района на епифизната жлеза. Проницателната способност и мястото на реализация са централизирани в района между средата на челото и епифизната жлеза. Номерът е да се визуализира стремително финото тяло ... за да се избяга капана на мозъка.

"Тракащ звук" в областта на епифизната жлеза може да се появи по време на отделянето на астралното тяло. Визуализационните упражнения са първата стъпка, в насочването на енергиите в нашите вътрешни системи, за да активирате "третото око". Магнитно поле се създава около епифизната жлеза, като съсредоточим ума си върху междинната точка, между епифизата и хипофизата. Творческото въображение визуализира нещо, а енергията на мисълта на ума дава живот и посоката към тази форма.

Развитието на "третото око", въображението и визуализацията са важни съставки в много методи за отделяте от физическата форма. Интуицията също се постига и чрез развитие на "третото око". Знанията и паметта на астрално ниво, не са регистрирани в пълно будно съзнание, докато интуицията не стане достатъчно силна. Проблясъците на интуицията идват с увеличаване на постоянството, като "третото око" се активира в по-голяма степен чрез практика. Универсални Познания ... могат също да се придобият.

Епифизната жлеза кореспондира с божествената мисъл, след като е докосната от вибриращата светлина на Кундалини. Кундалини започва своето изкачване към центъра на главата, след като реагира на вибрациите от "светлината в главата".

Светлината се намира в горната част на сутратма, или "нишката на душата", която преминава надолу от най-високата равнина на нашето същество ... във физическото тяло.

Тъй като човешките същества продължават да се развиват, по-нататък от материята, пътуване от духа към материята ... и обратно към духа, епифизната жлеза ще продължи да се покачва от състоянието си на латентност, връщайки обратно на човечеството ... астралния капацитет и духовните способности.




Прочети още:








МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

5 comments

  1. Един въпрос към запознати: При концентрация в точката между веждите, силното усещане на пулс и "мъжденето"/ не се сещам за друга дума която да е по-близка до усещането / какво трябва да означава?

    ОтговорИзтриване
  2. Първото изречение е погрешно. Епифизната жлеза не е разположена между очите. Трябва ли да четем по-нататък?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тя пак е между очите, само че е навътре в главата. Не разбирайте всичко буквално.

      Изтриване
  3. Епифизната жлеза, наричана още шишарковидна е само един ИМПЛАНТ в нашият мозък, направен на човека с цел контрол ! https://www.youtube.com/watch?v=fZwAn8BRg_I&feature=share

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тя/епифизата/ е проектирана от Единния Бог, а е създадена и се контролира от Боговете, които отговарят за развитието на нашата подвселена, респективно за нашето развитие.Когато достигнем необходимото ниво,ще си премахнем импланта и епифизата ни ще заработи с пълният си капацитет.

      Изтриване