Епифизната Жлеза - Третото Око ~ Най-мистериозната Част в Човешкото Тяло


Съвременните физиологични изследвания показват, че между двете вежди, съществува една жлеза, и това е най-мистериозната част в човешкото тяло. Тази жлеза, наречена епифиза, приета от тибетците за трето око – Shiva netra /бел. ред.: „окото на Шива”, „окото на тантра”/. Между двете очи има трето око, но обикновено е в състояние на летаргия. За да го отворите, ще трябва да се потрудите. То не е сляпо, просто е затворено.

Човек трябва да работи усилено, за да пренесe въпреки гравитацията цялата си сексуална енергия нагоре, и когато енергията достигне третото око, то се отваря.

Затворете очи и се фокусирайте точно по средата, между двете вежди. Погледнете тази точка в средата, както гледате обикновено, но със затворени очи. Концентрирайте цялото си внимание. Това е един от най-лесните методи за наблюдение. Никоя друга част на тялото не може да бъде наблюдавана с такава лекота. Тази жлеза най-силно привлича вниманието. Ако насочите цялото си внимание в тази точка, очите ви ще бъдат хипнотизирани от третото око. Ще се застопорят, няма да могат да се движат. Ако се опитате да проследите друга част от тялото си, ще бъде трудно. Третото око привлича вниманието като магнит.

В древните тантрически Писания се споменава, че третото око изпитва глад – нужна му е „храна”, т.е. внимание. И след като знаем, че вниманието действа като храна, че вниманието се привлича от самата жлеза, вече е лесно. Просто затворете очи, насочете ги точно в средата на междувеждието и усетете тази точка. Когато намерите точното място, внезапно очите ви ще замръзнат. Когато стане трудно да се движат, значи сте на точното място. Дори ще забравите, че имате очи. Ще усещате само третото око. Ще гледате с него.

Когато цялото ви внимание е насочено към това място, за първи път ще наблюдавате мислите си отвън, като че ли не са в главата ви – ставате просто наблюдател.

Обикновено човек се идентифицира с мислите си – напр., ако мисли за ядене, огладнява. Когато се движите с мисълта, вие не сте свидетели – вие се сливате с нея, отъждествявате се с тази мисъл в съзнанието си, което означава, че тичате след нея.

Но след като се съсредоточите в центъра на третото око, изведнъж се превръщате в свидетел. Благодарение на третото око ставате свидетел.

Чрез фокусиране в центъра на третото око се появяват доказателства от вашето наблюдение. Сега, може да се сблъскате със собствените си мисли. Това е първото. И на второ място: ще усетите тънки, нежни вибрации в дишането си. За първи път ще усетите, че дишането ви има форма.

Когато вдишвате, вие вдишвате не само въздух. Науката казва, че вдишвате само въздух – кислород, водород и други газове, които в комбинация, образуват въздух. Учените казват, че дишаш „въздух“! Но тантра и йога казват, че въздухът е само проводник, а не главното. Вие дишате Прана – жизнената енергия! Въздухът е само носител, прана е съдържанието.

МУДРА ХАКИНИ ЗА ОТВАРЯНЕТО НА ТРЕТОТО ОКО ПО ДОНА ИДЪН:


Мудра Хакини

Седнете и съберете върховете на пръстите на ръцете така, че да образуват пирамида. Поставете палците си върху „Третото око“, точно над моста на носа, и приплъзнете 1-2 сантиметра нагоре. Бавно вдишайте през носа. След това бавно издишайте през устата, като позволите на палците да се придърпат встрани по челото, опъвайки кожата.

Върнете палците си върху „Третото око“. Бавно отпуснете ръце надолу, събирайки ги в молитвена поза, като същевременно дишате дълбоко. Върнете се към нормално дишане.

Източник


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments