Тренирайте Мозъка си да се Освободи от Навиците - 10 Метода за Създаване на Нови Невронни Пътища


Когато разберете как невронните пътища са създадени в мозъка, можете да получите място на предния ред за истинско разбиране как да се освободите от навиците. Невронните пътища са като супер-магистрали на нервните клетки, които предават съобщения. Вие пътувате през тези магистрали много пъти, и пътя става все по-твърд. Можете да се обърнете към определена храна или цигари за комфорт отново и отново, и това образува пътеките на мозъка. Надежден факт обаче е, че мозъка се променя и винаги могат да се изградят нови пътища и да се създадат нови навици. Това се нарича невропластичност на мозъка.

Поради невропластичността, непрекъснато променящите се потенциали на мозъка, всичко е възможно. Хората, които са имали инсулти могат да преквалифицират мозъците им да функционира отново чрез изграждане на нови пътища. Пушачите и много други могат да научат нови поведения и нагласи и да преобразят живота си.

Независимо дали работите с други хора върху навиците им или работите с вашите собствена (или и двете), можете да приложите тези разбирания за насърчаване на вашия успех.


Някои Мощни начини за Преквалифициране на Мозъка


1. Идентифизирайте навика, който искате да трансформирате и настроите намерението.

Трябва да имате силно намерение за промяна. Ако имате това намерение, създаването на нови пътища в мозъка ви е длъжно да се случи.

2. Наблюдавайте какво стария навик или път прави в живота ви.

Погледнете чувствата, мислите и как тялото реагира на навика, и вижте какви резултати създавате в живота си. Бъди свидетел, бъди наясно.

3. Сменете фокуса си.

Това е много важно. За да създадете нова невронна пътека, вие изменяте фокуса си върху стария навик, а след това, старият навик в крайна сметка отпада. Не обръщайте внимание на понички и торти. Фокусирайте вашето съзнание върху добрите, благотворни, вкусни здравословни храни.

4. Използвайте въображението си.

Можете да изградите нови невронни пътища не само с нови поведения, но чрез въображението. Само си представете новите поведения, отново и отново и отново. Повтаряйте ги в ума си, така че да се изградят нови пътища. Съсредоточете ума си и преквалифицирайте мозъка си.

5. Прекъсване на вашите мисли и модели, когато те възникнат.

Кажете "не" или "откажете", когато стара мисъл или импулс възникне във вас, и кажете: "Не е нужно да правя това повече". След това се обърнете към новия невроннен път, който изграждате и продължете напред в тази посока.

6. Използвайте антипатична терапия.

Това не е чаша чай за всеки. Това е допълнителен път. Харесва ми да го наричаме "личинките на техниката за шоколадова торта". Обичах бонбони и сладкиши, и когато спрях да ги ям, аз все още трябваше да минавам покрай тях в магазините в града. Използвах антипатия, за да обуча мозъка си: "Това е боклук", казвах на себе си. "Той е направен във фабрики, отвратително сладък, кара ме да се чувствам зле. Компанията го прави толкова сладък, само за да пристрасти купувача. Аз не искам нищо от това. "Така че стоя настрана от него. Използвал съм този метод с много клиенти (само с тези, които казват, че го искат) за пушене, нездравословна храна, кокаин и много други поведения.

7. Създайте конкретен план и изберете това, което да правите вместо старото.

Когато имате конкретна визия е по-лесно да се изградят нови нервни пътища. Вие "го правите официално". Решете дали искате вместо преяждане - упражнения, или плодове вместо бонбони. Просто продължавай да се фокусираш върху новия избор. Може да искате да създадете утвърждения и анкери за укрепване на вашия избор. Това може да бъде "Аз съм свободен" или "Аз съм здрав". Укрепвайте това с енергийни терапии или други техники.

8. Трансформирайте препятствията.

Погледнете какво има на пътя. Погледнете това, което сте и как да се измъкнете от старите навици или пътища. Погледнете стреса в живота си и как да се справите по различен начин. Съберете ума си на място с възможности. Справете се с емоциите и мислите и поемете по нова магистрала в ума си.

9. Свържете се с вашия Висш Източник за вдъхновение и подкрепа.

Слушайте нашите напътствия. Знайте, че имате велики сили вътре във вас. Медитацията създава нови пътища и промени в мозъка. Актуални проучвания са направени върху мозъците на монасите, за да покажат ефекта на медитацията върху невронните вериги на мозъка.

10. Трансформирайте и направете смяната.

Знайте, че трансформацията е винаги възможна, и че можете да създавате нови мозъчни пътища, когато сте готови да направите промяна. Когато поддържате ума си в пространството на "Аз мога да го направя!", получавате ясно чувство, че сте готови със старото и сте на нов лъч сега.

Източник




Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments