Детоксикирана Епифизна Жлеза = Повишена Духовност и Физическо Здраве

Повишена Духовност и Физическо Здраве

Малката жлеза в центъра на мозъка, наречена "епифиза" може да изглежда незначителна, но изследователите са открили, че е от жизненоважно значение за физическото, умственото и мнозина смятат, духовното здраве. Чрез непълноценно хранене, излагане на токсини, стрес и модерни навици, епифизната жлеза става втвърденa, калцирана и изключена. За да се ​​събуди тази жлеза от своята дрямка е необходима детоксикация, чрез диета, билки, слънчева и чиста вода.

Важната - с размер на грахово зърно жлеза!

С форма подобна на шишарка, с размер на грахово зърно, намиращата се в центъра на мозъка епифизна жлеза е малка, но мощна. Тя отделя мелатонин, който регулира цикъла сън / събуждане и серотонин, невротрансмитер, който стимулира щастливото и балансирано състояния на съзнанието. Не само от решаващо значение за добрата почивка през нощта, мелатонина също забавя стареенето и е мощен антиоксидант. Епифизната жлеза също помага и за защита срещу електромагнитно замърсяване. Освен това, отделни индивиди са съобщавали за повишено чувство на съпричастност, благодарение на мелатонина - което води до по-хармонични междуличностни отношения.

Учените подозират, че N, N-диметилтриптамин (DMT) също се произвежда от епифизната жлеза. Това е вещество, което се извлича от шаманските растителни продукти като "Psychotria viridis". Д-р Рик Страсман, автор на ДМТ (Молекулата на Душата) смята, че епифизната жлеза произвежда ДМТ по време на мистични преживявания, както и при раждане и смърт. ДМТ също е свързан с ясните сънища, пиковите преживявания, креативността и способността да се визуализира.

Защо епифизната жлеза става мудна?

В резултат на процеса на стареене и излагане на токсини, епифизната жлеза започва да се калцира. Натриевия флуорид е враг номер едно на здравословната епифизна жлеза. Този токсин се среща във водоснабдяването, конвенционално отглежданите храни и пастите за зъби. Диетичните хормони, живака, преработените храни, кофеина, цигарите, алкохола и рафинираната захар също причиняват калцификация. Радиационните полета, като тези в мобилните телефони и Wi-Fi мрежите също са вредни. Избягването на тези опасности е предварителна стъпка към изцелението на тази жлеза. Следващата стъпка е премахване на съществуващата калцификация.

Как да се съживи оптималното функциониране?

Според уебсайта "Decalcify Pineal Gland", следните храни и добавки са полезни за детоксикация на епифизната жлеза и възстановяване на жизнеността й:

1. Натурален шоколад
2. Лимонената киселина
3. Чесън
4. Натурален ябълков оцет
5. Масло от риган
6. Activator X (витамин K1/K2)
7. Борон
8. Мелатонинът
9. Йод
10. Тамаринд
11. Дестилираната вода
12. MSM (Метилсулфонилметан)

и други...

Холи Пейдж - Храни за Съзнанието, също предлага редица предложения за летящ старт на епифизната жлеза. Чай "Щастие" (Happy Tea) е един от тях. Смес от страстно цвете и жълт кантарион, чая съдържа пинолин (pinoline) - инхибитор на моноаминооксидазата (MAOI). Когато "MAOI" се движи свободно в рамките на системата, ДМТ по-естествен начин е на разположение на мозъка - насърчава творческите и светли ментални състояния.

Друг съживител на епифизната жлеза Аяуаска (Ayahuaska). Малко количество от този "вкус" (една супена лъжица на ден) ще помогне за повдигане на настроението, креативността и вдъхновението. Аяуаска може да се направи чрез кипване на "Banisteriopsis caapi" и "Psychotria viridis" (chakruna) с портокалов сок в продължение на няколко часа. В големи дози, може да променя възприятието и да задейства виденията. В малки количества, освежава ума. Моля, обърнете внимание: Извличане на ДМТ от всяко растение, включително "Psychotria viridis" е незаконно в Съединените Щати (и други държави).

Слънчевата светлина се счита за "храна" за епифизната жлеза. Най-малко 10 минути излагане на слънчева светлина се препоръчва всеки ден. Медитация, пеене и практиките за пранаяма дишане са от полза за епифизната жлеза.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com



Прочети още:


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

2 comments

  1. Доста информативно четиво :) много съм благодарен
    П.С От доста време не ползвам разни пасти за зъби като "Колгейт" и др. поради съдържащият се натриев флуорид,който не случайно се намира в някои храни и козметики :) .

    ОтговорИзтриване