Атлантида: Египет, Евреите и древните Българи

Връзката между Атланти, Египтяни и Българи


Пет века преди Христос се появява Римската империя. Сто години преди нея, Персите са в апогея си. Създават теорията за небесните сфери. Век преди тях, във Вавилон се ражда астрологията, в резултат от развитието на астрономията. Триста години преди това се появяват Гърците. По същото време, според историците, се появява и еврейската писменост. Ако е вярно, това е времето на Давид и Соломон. Триста години преди тях, евреите би трябвало да са напуснали Египет. Пет века по-рано е съществувала Микена, с нейната впечатляваща култура. Според историците още пет века преди Микена е открито желязото. Според други историци, българите са го добивали и ползвали хиляда години по-рано. Преди да се появи Микена, се появяват Авраам, Исаак и Яков. Преди тях на сцената се появяват Асирия, Вавилон, Китай и Индия. По същото време е сътворен и Стоунхендж.

След Големият потоп се появили домашните животни. Да създадеш от дивите животни домашни е цяла наука и изисква много знания и умения. Вече не е необходимо да ходиш на лов. Седиш си в къщи и месото, от което имаш нужда, винаги ти е под ръка. Това променя завинаги твоя бит. Ставаш член на уседнало общество, което започва да мисли за своята организация. Появяват се и единствените опитомени животни - кучето и коня. Те ти служат и те разбират, само дето не могат да говорят. С останалите не е така, те се дресират, но не се опитомяват. Както и да е.... След потопа хората изведнъж са станали интелигентни, сигурно от еволюцията, която по някаква необяснима причина, изведнъж се ускорила до краен предел. Това не ги задоволява, ами сядат и изобретяват календара. За да изобретиш календара е необходимо да знаеш какво представлява Земята, къде се намира тя, в слънчевата система, и какво представлява самата система, като част от галактиката и т.н. Понеже това става в каменната епоха, предполага се, че някой си, облечен в нещавени животински кожи е седял на припек, дялкайки с подострен кремък дървена пръчка и през това време си е мислел за строежа на Космоса. Е така, идело му отвътре, заради безкрайната скука и природната му интелигентност...

- Все пак, нали има еволюция, която Дарвин е описал.

- Заблудите на съвременното човечество не са случайни и наивни. Не всичко започва от Дарвин, но той създава теорията за перманентното развитие, в противовес на Библията. При Библията развитието е насилствено. Колкото и да тълкуваме нейните текстове, тя като цяло, е истинската история. Откакто Дарвин е създал теорията си, никой не е в състояние да я защити и да я докаже. Дарвинизмът се приема със същото сляпо доверие както Библията, защото не служи на знанието, а на политиката. Генетиците доказаха обратното на неговите твърдения. Мутантите не са развитие, а обикновени грешки в ДНК. В повечето случаи, или са неутрални, или негативни. Маймуната няма, а няма и как да има нещо общо с човека, особено с човека, създал цивилизация след последния ледников период. Самите ледникови периоди не са факт, а предположение. Факт е потопа. Платон го отнася в зората на цивилизацията, около 10 000 години преди Христа. Тогава според него е загинала Атлантида.

- “Някъде в зората на човешката цивилизация, в Тибет се появили Боговете. Те управлявали много човешки поколения. Хората дори не помнели кога са дошли. Един ден изчезнали в небето без да познаят смъртта. Оставили на земните жители своите храмове - каменните пирамиди. Стените им били украсени с .... очи. Такива очи нямат нито хората, нито животните населяващи Земята. Очите гледали човеците и им напомняли за Бога.”

Не само в Тибет, но и в Индия и Китай, преданията разказват, че от небето са слизали Боговете и че хората са резултат едва на четвъртия им експеримент. Едни са били твърде високи и едри за земните условия. Други са били мутанти между човек и животно. След това се
появяват и такива, които не могат да се възпроизвеждат. Адам и Ева са първите и единствените
същества, успешен резултат на тези усилия.

Двете цивилизации:

Едната е Лемурийската, намирала се е на остров между Азия и Африка. Другата е Атлантида. Намирала се е на остров, между Европа и Америка.

- Всички велики цивилизации са на острови, които никой, никога няма да открие. Ако ти си космически пришълец, защо ще се заселиш на остров, който има ограничени ресурси и територия, а не на огромната суша, която може поне да те изхранва. От острова мъчно ще се спасиш. На сушата винаги можеш да намериш спасение.

- Така пише в преданията.

Фаетон, синът на Слънцето, взел колесницата на баща си и препуснал с нея по небесния път. Понеже не успял да овладее конете, предизвикал катастрофа, която унищожила и двете цивилизации. От катастрофата оживели само хората на Фороней.

- Фороней, в точен превод е “Човекът Ной”, нали?
- Да. Името е същото както в Библията. Един от оживелите се нарича Пелазг. Той става баща на народа на Пелазгите. Това е и името на древните българи.

- Пелазг води със себе си целия си народ. Те достигат Балканския полуостров и се заселват покрай сладководното езеро, което тогава нито е море, нито е Черно. Останалите се спасяват на атлантическия бряг на Африка. Оттам, част от тях стигат до долното течение на Нил.

Първата известна на човечеството и доказана от археолозите култура, която има писменост от символични знаци, се появява на Балканския полуостров, който тогава не е бил полуостров, 5 000 години преди Христа, а Египет се проявява 1 800 години по-късно. Пирамидите, почти по същото време. Може ли това да бъдат едни и същи хора?

Египет се появява изведнъж и то като организирано царство. Другите народи преживяват векове на консолидация, преди да сътворят царството си, но с Египет не е така. Официалната наука не може да се справи с фактите и ги игнорира. Египет се появява като две царства. Северно и Южно, или както е прието да се наричат, Горен и Долен Египет.

- Нали в официалната справка пише, че е било само едно.
- Става едно, когато Менес завладява Долен Египет. Преди това не са имали нищо общо помежду си. Едните са били високи руси хора със сини очи. Другите дребни, смугли, с черни къдрави коси.

Менес изгражда и първата столица Мемфис. Бащата на първите фараони е богът Пта. “Пта избра Египет, за да засели там първите хора” По тази причина те са богоизбрани и живеят в страната, посочена им от Бога.

- И евреите твърдят същото. Не може да няма някаква връзка.

Цивилизацията на Българите преди Египет

Първото царство, “Ранното” е просъществувало от 3 200 до 2 778 година преди Христа. След това, египтяните тръгват по течението на Нил и на стотици километри на север създават “Старото царство”. То е просъществувало от 2 778 до 2 260 година преди Христа. После всичко се разпада. Всеки взима своето и не се интересува от останалите. Страната се разделя на области наречени “Номи”. В 2 160 година преди Христа се появява “Средното царство” и обединява цялата територия. То е просъществувало до 1 785 година преди Христа. Някъде около 1 770 година преди Христа се появяват Хиксосите, странен и неизвестен народ, който покорява Великата империя.

- Как странен и неизвестен народ ще се справи с Египет? Нали трябва някъде да има собствена територия, на която да е изградил някакъв обществен строй и да е създал армия, да премине през други територии, да покори други народи и армията му по това време да превъзхожда или по численост, или по въоръжение египетската?

Хиксосите са неизвестни, защото идват отвъд пределите на тогавашния Свят. Странни са, защото не се държат като поробители. Египет не се противопоставя на тяхното господство. Те не посягат на религията. Запазват и жреците и храмовете. Стават фараони и много бързо се превръщат в египтяни. Научават местните хора как да използват коня. Превъоръжават армията с бойни колесници. Заменят дървените копия и стрелите с оръжия от бронз. Въпреки това, Яхмос І ги прогонва.

- Кога ги прогонва и те къде отиват?

Не е ясно къде отиват Хиксосите. Вероятно там, откъдето са дошли. Това е бяло петно в историята, с което никой не се занимава. Яхмос е датиран от 1 580 до 1 559 години преди Христа. С началото на своето царуване, той създава “Новото царство”. То е просъществувало до 1 085 година преди Христа. Когато на престола се качва Тутмос І, той има изцяло реформирана държава и мощна армия. Завладява всички територии чак до Ефрат. Бил е много себичен и прибавя към титлата си – “Величие, Власт, Сила и Красота”. Негов внук е Аменхотеп ІІІ.

Следва продължение...

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments