Vegannation 15 000 акра тропическа гора на Амазонка за съхраняване

Vegannation и VeganCoin

Компания, наречена VeganNation, закупи 15 000 акра тропически гори в Амазонка с цел съхранение, след набиране на средства от 10 милиона долара. VeganNation също участва активно в индустрията на блокчейн и пусна собствена криптовалута, наречена VeganCoin, миналата година.

Според съобщенията, компанията се нарича "глобална, веганска, децентрализирана нация, задвижвана от технологията на блокчейн."

В изявление, обявяващо покупката, съоснователят и главен изпълнителен директор на VeganNation - Исак Томас посочи връзката между скотовъдството на говеда и неотдавнашния спор около пожарите в Амазонка.

„VeganNation разбира, че популяризирането на веганството е важна стъпка към борбата с кризата на глобалното затопляне и повишаването на осведомеността чрез местни екологични проекти сред бразилската общност е от ключово значение“, заяви Томас, според Live Kindly.
Гора с Форма на Сърце

Това е една от причините много вегани да се заемат с каузата в Амазонка, защото виждат ясна връзка между обезлесяването и световната индустрия за говеждо месо.
Ане Аленкар, научният директор на бразилската неправителствена организация IPAM (Институт за екологични изследвания в Амазония) определи скотовъдците като виновници за пожарите по-рано тази година.

„Това не са горски пожари, а по-скоро пожари, създадени от хора, които се стремят да създават ранчо за добитък, умишлено запалвани през сухия сезон всяка година. Те изсичат дърветата, оставят гората да изсъхне и по-късно я подпалват, за да може пепелта да оплоди почвата “, каза Аленкар.

Аленкар каза също, че те ще се съюзят с бразилските спортни екипи, за да подпомогнат опазването на тропическите гори.

„Партньорството с четири бразилски отбора по футбол допълнително ни дава възможност за нашата мисия да работим заедно, за да създадем по-добър свят“, каза Аленкар.

Многобройни проучвания потвърждават, че пожарите в Амазонка са били умишлено настроени, за да разчистят пространството за скотовъдството.

Скотовъдството е отговорно за приблизително 80% от обезлесяването на Амазонка

Според проучване в Йейл, скотовъдството на едър рогат добитък е отговорно за приблизително 80% от обезлесяването на Амазонка. Друго проучване изчислява, че близо 50% от бразилския добитък са отгледани в полета, които някога са били дъждовна гора.

Бразилия е най-големият световен износител на говеждо месо, който представлява 20% от световния износ на говеждо месо. Най-големият клиент на Бразилия е Китай, но компаниите в Съединените щати, Обединеното кралство и Европа също купуват от Бразилия.

Много от продуктите, консумирани в западния свят, всъщност се добиват от Амазонка. Това включва масло, говеждо месо, хартиени продукти и елементи като палмово масло. В наши дни наистина не е твърде трудно да разберете откъде се набавят продуктите, които купувате, и има много екологично чисти марки, които рекламират местни култивирани продукти без жестокост.

Превод: С*П | Природолечение.com


Прочети още:


* Ако не желаете да виждате реклами, и ако искате да използвате по-бърз и сигурен уеб браузър - то можете да изтеглите Брейв от https://www.bravebg.com/ *

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments