Еко кожа, направена от ябълкови кори на канадска компания

Еко кожа от ябълкови кори

Mandy Froelich – Манди Фроелих
Това, да сте веган, не е винаги да бъдете отговорен защитник на планетата. Например, някои „етични“ последователи разчитат на храна, доставена от други страни (като банани, папая и манго), за да съществуват. Други редовно купуват облекло на основата на пластмаса (например веганска „кожа“), за да избегнат истинската сделка. За щастие, сега е леко по-лесно за защитниците на животните да изглеждат страхотно и да живеят внимателно.

В Торонто, Канада, малка компания разработи веганска кожа, направена от ябълкови кори, които се рециклират от соковата промишленост. Двете сестри зад модната линия SAMARA пуснаха своята чанта Mini, която е първият продукт, направен от новата „ябълкова кожа“.

Сестрите казват, че са били вдъхновени да разработят своя продукт, за да заменят материалите на основата на петрол, който обикновено се използва за изработка на веганска кожа. По време на интервю с „TreeHugger“, дизайнерите признаха, че в момента използват полиуретан (PU) като свързващо средство. Те обаче успокоиха читателите, че лепилото все още е по-екологичен материал от поливинилхлорида (PVC), който често се използва в текстилната промишленост.
Тъй като веганската кожна индустрия се разраства, решихме, че е време да вдигнем летвата и да започнем да експериментираме с други растителни материали“, се казва в уебсайта SAMARA. През последната година се занимавахме усилено с цел да създадем нашия най-добър продукт - „Mini“ - от кожа на ябълка.

„След много повторения и проверки на качеството, най-накрая е тук. Направен от ябълкова кожа, която е страничен продукт на соковата промишленост, и полируетан, който действа като свързващо средство, ние създадохме най-новото си попълнение към колекцията „Mini“, нашата „Apple Leather Mini“.
„Mini“ вече е в продажба на уебсайта SAMARA. Не са евтини, за по $50. Въпреки това, част от всяка покупка, направена чрез уебсайта на компанията, помага да се изпрати „раница със слънчева енергия“ на дете в Източна Африка.

„Mini“ вече е в продажба на уебсайта SAMARA

Етикети: Консумеризъм, Новини, Веган

Източник
Превод: С*П | Природолечение.com


Прочети още:


* Ако не желаете да виждате реклами, и ако искате да използвате по-бърз и сигурен уеб браузър - то можете да изтеглите Брейв от https://www.bravebg.com/ *

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments