3D Пържола на базата на Растения

3D-отпечатена Пържола

Стартираща компания на базата на растения разкрива "най-реалистичната" версия на
3D-отпечатаната си "пържола"

Веганското месо екструдира съставки като грах, морски водорасли и сок от цвекло
във фини влакна, за да възпроизведе „мускулна тъкан

"Най-реалистичната" пържола на растителна основа на компанията

пържола на растителна основа с 3D печат

Испанската стартираща компания NovaMeat разкри „най-реалистичната“ версия на своята пържола на растителна основа с 3D печат.

Продуктът без месо екструдира съставки като грах, морски водорасли и сок от цвекло във фини влакна, за да възпроизведе „мускулна тъкан“. Целта му е да стартира първо в избрани ресторанти в Испания и Италия и да увеличи мащаба на производството през следващата година.

3D печат на веганско месо

'Светия Граал'

В момента произведената 50г пържола е на цена от 1,15 паунда (1,50 долара), но се очаква да падне, тъй като компанията има за цел да използва завод, който може да произведе 50 кг веган пържола на час през 2021 година.

3D отпечатване на веган месо

Джузепе Скиоти, основател на NovaMeat, каза пред The Guardian: "Мисля, че започнах с пържола, защото това е светият граал от месо на растителна основа", добавяйки, че компанията все още експериментира с вкуса.

Нарастващо търсене

Според Food Navigator, институтът за добра храна (GFI) оказа подкрепа за стартирането, като директорът на науката и технологиите Дейвид Уелч заяви: „За да отговорим на нарастващото търсене на месо с по-устойчиви растителни продукти, трябва да доставим вкус, текстура и външен вид, които месоядците искат.

от грах, морски водорасли и сок от цвекло

Технологията на NovaMeat, базирана на биопринтиране, осигурява гъвкав и настройващ се метод за производство на месо на растителна основа, с полезността за създаване на различни текстури от голямо разнообразие от съставки, всички в рамките на едно парче месо.

Източник
Превод: С*П | Природолечение.com



* Ако не желаете да виждате реклами, и ако искате да използвате по-бърз и сигурен уеб браузър - то можете да изтеглите Брейв от https://www.bravebg.com/ *

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments