Млада художничка преобразува изоставена автобусна спирка в гигантски хербариум в Полша

гигантски хербариум в Полша

Малко зелено, насред бетонен град винаги се откроява. Но какъв по-добър начин да внесете малко природа в живота на своите съграждани? Това е добре обмислена инициатива, както художествена, така и съдържателна.

Новата инсталация създава заглавия: в Полша, на площад Dabrowskiego в Лодз, трамвайна спирка беше украсена със сухи цветя и инкрустирана в билбордове, като гигантски хербарий, който предлага на пешеходците и пътуващите нова гледна точка на пресечната точка на естествената среда с града.

украсена със сухи цветя и инкрустирана в билбордове, като гигантски хербарий

проектът е проектиран от студентката по изкуство Доминика Чебула

продажба на цветя на площад

36 прозрачни панела от смола, които улавят цветята


Наречен „Носталгия“, проектът е проектиран от студентката по изкуство Доминика Чебула. Инсталацията отдава почит на дългогодишната традиция за продажба на цветя на площад Dabrowskiego. За да се постигне това, прозорците на приюта са заменени с 36 прозрачни панела от смола, които улавят цветята.

Листа на хербариий

желанието да се доближим до природата

възхитителен хербарий

Идеята за цъфтяща трамвайна спирка се роди от желанието да се доближим до природата и да съпоставим цветовете на цветята с сивотата на града. Много цветя, използвани за проекта, идват и от букети, получени от приятели и семейството на младия художник. Оставяме ви да се възхищавате на работата, която ни напомня на тази на община Утрехт, в Холандия, която засади своите автобусни спирки за опазване на пчелите!

Спирка на трамвай направена на хербарий

Източник
Превод: С*П | Природолечение.com



Прочети още:


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments