Човек клонира червенокоси дървета и ги засажда на безопасни места (видео)

Червените дървета растат със скорост 10 фута годишно

В свят на повече от седем милиарда души всеки от нас е капка в кофата. Но с достатъчно капки можем да напълним всяка кофа. ”- Дейвид Сузуки

Климатичните промени са реалност и определено са сурови.

Това е един от основните проблеми на човечеството в днешно време, тъй като заплашва бъдещето на Земята, като застрашава милиарди животи, биоразнообразието на нашата планета и безброй видове и здравето на икономиката.

Добрата новина е, че можем да го забавим, ако не можем да се преборим напълно и всички трябва да предприемем действия, тъй като животът ни зависи от това.

най-старите и най-големи живи дървета в света

Дейвид Миларх има за цел да спаси крайбрежните дървета на Калифорния, най-старите и най-големи живи дървета в света, тъй като смята, че бързорастящите гиганти са най-добрият ни начин за борба с изменението на климата.

Sequoia sempervirens е най-високото дърво на Земята, което често достига височини над 320 фута в небето. Стъблата на тези дървета са широки над 27 фута и могат да живеят повече от 2000 години.

Червените дървета растат със скорост 10 фута годишно, средно статистияески тези дървета тежът около 1000 тона, те могат да изтеглят много въглерод от атмосферата.

До 19 век крайбрежните дървета се разпространяват в обхват от около 2 милиона декара по крайбрежието на Калифорния. И все пак, поради предизвикания златен прилив и сечта, в наши дни само 5% от първоначалната гора е останава по крайбрежната ивица от 450 мили.

Бъдещето им е несигурно, поради изменението на климата, така че този арбор от Мичиган реши да подаде помощ.

През 1991 г. Дейвид буквално умира от бъбречна недостатъчност, преди да се съживи и да се върне към живота. Неговият почтисмъртен опит му даде нова мечта да преследва - да добие генетиката на крайбрежните червени гори и да им помогне в миграцията.

„Изпитвам огромна скръб, че 95 процента от тях са убити и дори не знаехме какво правят, за да затвърдят способността ни като хора да живеем на тази планета. Ние ги убихме.

Това е лошата новина Моята работа е когато минавам през [гората], за да изкрещя на тези дървета, да държа тези дървета и да кажа, че съм тук, за да направя всичко по силите си на Земята, за да донеса всички човешки същества и цялата помощ, която може да върне това обратно. Да върна обратно всяко едно дърво, което беше отсечено и убито. И аз ще го направя."

Той клонира и пресажда дърветата на места, където някога са процъфтявали, за да увеличат шанса си за дълголетие.

Повечето от най-големите червени дървета вече са изсечени или изгорени, но Миларх откри, че много такива дървета имат вторични стволове, наречени базални кълнове, растящи от същата коренова система. Следователно, като са генетично идентични, базалните кълнове осигуряват жизнеспособен генетичен материал.

Миларх добавя хормони за разделяне и размножаване на резниците и с помощта на сина си взема клони от тези ценни дървета и засажда чисто нова гора.

Той засажда дърветата в крайбрежния град Порт Орфорд, Орегон, чрез програма, наречена „подпомагана миграция“, така че те могат да бъдат близо до оригиналните си домове климатично.

Клониране на червенокоси дървета в Калифорния

Неговата организация Archangel Ancient Dree Tree Archive сега работи в девет държави, като възнамерява да опазва дървета и залесяване на райони с това, което наричат „нов стар растеж“.

Групата вярва, че ако дърветата растат по план, „всяко зряло червено дърво би могло да извлече от въздуха до 250 тона въглероден диоксид.

Според уебсайта им, тяхната мисия е:

  • Разпространение най-важните стари дървета в света, преди да ги няма.
  • Залесяване на Земята с потомството на тези дървета, за да осигурите безброй полезни екосистемни, важни за процъфтяването на всички форми на живот. Дърветата са отлични при секвестиране на въглероден диоксид, отделяне на кислород и осигуряване на полезни аерозоли и лекарства. Те са по същество решение за глобално затопляне.
  • Архивиране на генетиката на древните дървета в живи библиотеки по света за бъдещето.

    Според Moving the Giants, този човек „участва в глобални усилия да използва едно от най-впечатляващите постижения на природата, за да преначертае положителен курс за човечеството.“

    Гледайте краткия филм, за да научите повече за работата на Миларх:


    Източник
    Превод: С*П | Природолечение.com


    МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

    0 comments