Рилската Агарта: най-старата школа на Земята

Агарта

Орфей не беше първият. Преди него, Син Божий на Балканите слезе под името Полукс. Носеше символите на погребални принадлежности отпреди потопа. Те бяха подобни на египетските знаци, с които бяха погребвани фараоните, но в обратно положение по линиите дясно-ляво, горе-долу. Полукс не е истинското Ми име в онази епоха, но така Ме пишат в митологията. Моите приближени Ме знаят с духовното Ми име ТОТ и Ме идентифицират с египетското едноименно божество. Истината е, че Аз работих и в Египет и това влезе в митовете и религията им, но фактически излязох от Рилската Агарта. Нозон бе първият Ми ученик тогава, който се роди в България повече от 5 пъти и предпоследния път му продиктувах книгите на Тот. Те неправилно се наричат "назореи", но правилното е "НОЗОНЕИ", по името на първия Ми ученик.

Когато дадох символите при погребението на египетските фараони, Аз имах предвид способността на някои фигури и сплави да предизвикват излъчване и мумифициране за определен срок, докато посветеният учи в другия свят. Саркофазите не бяха нищо друго, освен нещо като площадки за излитане. Но в Египет Моята рилска мъдрост бе превърната в средство за диктатура на жреците, поради което се наложи да объркам умовете им и да обърна полярността на мистичните атрибути. Това наказа фараоните и жреците, които дръзнаха да се обявят наместници на Озирис и Ра на Земята. От промяната на погребалните пози и разположението на погребалните атрибути последва невъзможността на излъчилия се да се върне в тялото си и, съответно, вечното му мумифициране. Така спрях едно зло, което взимаше катастрофални размери. В етерните подземия на Рила се пазят записи от всичко това. Истината е, че славянската дума "езеро" идва още от ония времена. Тя има еднакъв корен със "зървам", "озирам се", "взор"; "Озирис" е славянска дума, т.е. най-древна пред-древнотракийска дума, означаваща "озирай се". Езерната школа на Агарта в Рила имаше един основен метод на "езерно озиране", чрез който посветените наслагваха отпечатъците от небесните картини, получавани чрез езерата - екрани в етерната акаша. От Олимп, т.е. Мусала, и от Езерния връх посветените трябваше да се озират къде, в кое езеро точно се появява космично изображение. Понеже това винаги ставаше неочаквано, чрез озирането небето учеше рилските Мои неофити да пробуждат съзнанието си за физическото поле. Това бяха първите уроци и упражнения за изграждане на умственото тяло. Само озиращия се може да изгради умствено тяло, защото умът не е нищо друго, освен съобразяване с околната реалност. Тези далечни времена не оставиха спомени в паметта на човечеството, освен в мита за Кастор и Полукс, който трябва да проучите и преосмислите основно. Може още сега.

От всичко това философската нишка е следната:

Зевс е пространството, Кронос е времето; Диоскурите са двама от синовете на пространството: безсмъртното начало величина и смъртното начало протяжност. Пространството се мери с величината, но се превръща във време чрез протяжността. Величината има за цел да осигури свобода на съществата, а протяжността - движение. Слизайки на Земята като "Полукс", Аз трябваше да развия в човечеството способността да се ориентира в пространството, която е претърпяла вече много усъвършенствания, но по онова време тя беше още начатъчна, защото хората живееха още със зрението си на етерното поле. Етерните очи обаче един ден ослепяха, оживиха се физическите, а хората постоянно търсеха етерния свят чрез опити за възвръщане към вътрешно съзерцаване. Много прозаична и груба природа ги окръжаваше и те можеха да бъдат принудени да гледат навън през физическите си очи, само ако по някакъв начин живите картини на етерната вселена можеха да се появяват на неочаквани места в пространството. Езерата са радиотелескопи от двуизмерен тип - именно така се лови диапазона на етерната вселена. Много по-късно, когато работех чрез Буда, Аз използвах подобни методи за пробуждане на съзнанието чрез физическия свят. Наблюдението е основен метод; вниманието, концентрацията, научната дейност при вас - това са все методи за изграждане на умственото тяло. Ра е не Египетско, а преди всичко Рилско божество, от името на основното слово "Рай", пак славянска дума, означаваща единство на ума и сърцето. Като Полукс, Аз имах да пробуждам зрението и нисшия манас - за ориентация в пространството и, най-вече, във величините му. Оттук и всички състезания на Олимп и Елада, целящи да развиват тази способност. На физическо ниво, целта се обяснява така: съсредоточавайки се във физическия обект, окото му предава видеонни вълни и частици, а от избитите откатни частици на физическата материя получава материал за изграждане на мюонно тяло. Мюонното тяло е стадий на слизане в химическата материя с молекулярна структура. Овладяването на това материално поле изисква съсредоточаване в материално-веществени обекти и боравене с тях чрез ръцете, така че има нещо вярно в това, че трудът е създал човека. Но съвсем не по причините, по които го обяснява системата ви.

Скоростта е лостът на пространството и времето в съюз, но Полукс е безсмъртният син на Зевс, защото, колкото и да ви е странно, величината е безсмъртна, а протяжността е смъртна. Това изисква по-обстойна лекция, която ще диктувам, когато ще съставим философски речник. Нек от Кападокия може да се търси по акаша или в историята, защото той записа по-важните етапи от работата Ми като Полукс. Пред вас се открива възможност да коригирате и допълните окултната история на човечеството, ако искате да се записват Моите диктувания по метода на холизацията, така че Моята роля като основоположник на Агарта, на Икло в Рила, почна с историята за Полукс.

Агарта има клонове навсякъде под земята, не само в планините. Тя е на етерното поле, което в пространството се намира от 10 до 3000 м. под морското равнище. Разбира се, етерното поле излиза навън през периода на вегетацията и затова растат растенията. Рилската Агарта е най-стара, но Хималайската е най-високата - не само в геологически смисъл, но и в духовен; старостта има едни предимства, но устремеността към небето - други. Не бива да се счита, че нещо, което е "най-" в една област, е нещо повече от нещо, което е "най-" в друга. Най-старата школа на Земята винаги е пораждала и ще поражда всички култури, но най-високата школа ги довежда до тяхното съвършено изпълнение, така че символът, наречен "бацилис булгарикус", също не е случаен. Той е само подквасата, без която нищо не става, но крайният продукт става съвършен на други места. Затова, в заключение, минавам към пасажа от Словото, с който отворихте темата.

Не че Рилската Агарта ще престане да бъде водеща, но сега може определено вече да се каже, че щафетата се предава на Кавказ. Там също млякото се подквасва много добре. Подготвил съм нови руски души на почвата на най-древния кавказки етнос. Много скоро, наистина, ще Ме видите как идвам там. Българите не могат да работят съвместно. Не ги укорявам. Те извършиха това, което можаха и то не е никак малко. Тези от вас, които са останали верни, нека укрепяват това, което е останало. Тъй казах някога на духа на Сардийската църква, но фактът е и в това, че Сардийската има само пет души, които ходят в бели дрехи, т.е. правете преводи: имат бели аури. И делото ви става все по-трудно от сега нататък, не защото няма да има свобода, а защото Новото ни Дело може до такава степен да ви увлече и погълне, че да не оставите време и място за предишното. Разберете, животът и беседите Ми в България като Беинса Дуно са основа на шестата и седмата раса! Без тях е абсурдно да проникнете в новата Ми изява и да стигнете отново до Мен. Такъв е законът. Учителят винаги стъпва върху канарата на Словото Си от предишното Си идване на Земята. Помнете много добре и го запишете с грамадни букви: онзи, който отсега нататък се обявява за новото явление на Учителя на Земята, а не сложи за основа на словото и делото си българските лекции и беседи, не е от Бога! Но, разбира се, Новото винаги идва по нов начин - така че, ще има и някои разлики.

Не очаквайте този път да дойда само като един-единствен Учител, макар и да се оформя вече една доминанта. Този път, в епохата на Водолея, ще дойда в умовете и сърцата на мнозина и ще се изявя колективно. Радвайте се, пейте и словословете Господа! Дойде великият момент и сега е, за който е казано, че явления на Духа ще последват; младите ще пророкуват, старите ще се възнасят и Моите стъпки по Земята ще станат известни на всички!

Източник

"В Рила е най-старата Школа. Хималаите са нови планини. В Рила има стар институт, та някой път от Хималаите идват да се учат от библиотеките на Рила. В Алпите има школа, но Рила е най-старата школа. В Рила са складирани знанията за Индия, за Египет, все от Рила е отивала културата.

- Какво е значението на тези свещенни центрове?

- Те работят за Новата Култура.

Тия светли същества не се явяват на хората, освен ако не изпитват любов към тях.

Клон от Агарта има и на Рила - между Рупите и Мусала - Скакавците и на Рупите.

Има клон и на Седемте Езера. Жителите на Агарта са с етерни тела. Те си имат разкошни обзаведени жилища, на езерата има врата, която води към жилищата на Агарта."

Петър Дънов

най-старата школа на Земята

Прочети още:






 ВРЪХ МУСАЛА - ИСТИНАТА ЗА ОЛИМП (Обиталището на Боговете)



МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

2 comments

  1. Здравейте! Предлагам да показвате източника на статиите, които публикувате, като линк, не само като име. В случая с тази статия линкът е от "Необятното говори", които са диктовки от Христовия Дух на брат от Бялото братство.
    Сайтът вече е подновен със същото заглавие, но с по-различна визия, където ще продължат да се качват нови публикации:http://neobyatnotogovori.com/, а статията ви е от тук:http://neobyatnotogovori.com/?idpub=24

    С приятелски поздрав!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, така е, Агалина. Това е холизация на Григор Кьосев, включена в сайта му "Необятното говори". Аз също съм я споделил във Фейсбук, както и други негови холизации, като винаги посочвам източника. Така го изисква елементарната етика по отношение обменът на информация.https://www.facebook.com/NikolayOrfeev

      Изтриване