Прошката е Ключът към Вътрешния Мир


Прошката е ключът към вътрешен мир, защото това е психична техника, чрез която нашите мисли се трансформират от страх в любов.

Не е нужно да ви бъде простено от някой друг, а само от себе си, и дори това не е наистина необходимо, след като се приемете напълно. Ще разберете, когато сте овладели изкуството на самостелната прошка. Когато вече не съдите другите, ще си простите и ще сте по пътя си на просветление. Освобождаването от критиките към другите, в действителност е освобождаване от критиките към себе си. Имате нужда да поставяте другите в категории, които определят вас, а не тях. Когато спрете да правите това, вие си прощавате за аспектите от себе си, които виждате в тях. Колкото по-спокойни сте в поведението си към другите, толкова по-спокойни ще сте към себе си.

Без вина, без гняв, без самобичуване за нещата, за които смятате, че грешите. Просто разбиране, че не сте се провалили в живота, само произвеждате резултати, а вие имате правото да учите и да растете от всички резултати, които произвеждате. Думата "провал" сама по себе си е осъждане, и ако се наричате неудачник, вие съдите, а не се приемате. Самостоятелното приемане ще се превърне в любов към себе си, и когато сте изпълнени с любов към себе си, това е, което ще раздавате.

Желанието да простите на себе си е необходима стъпка, за да сте в съответствие с всички универсални принципи. Дава ви разрешение да бъдете това, което изберете. Също така ви дава право на самоопределяне. Всичко, което сте направили е свършило, независимо от мнението ви за това. Толкова е просто. Опитайте се просто да бъдете. Миналото свърши, и всичко, което направихте ви доведе до този момент - Сега.

 Източник

Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments