Приказка за Любовта и Светлината - Част 5


от Добромир Пенков


Преди малко слязох да се разходя до нашия красив площад. (Живея на доста високо място). Както винаги, носех със себе си храна за гълъбите. Те веднага дойдоха до стария си приятел и с радост започнаха да кълват зрънца от шепата ми. А един от тях беше толкова дързък, че реши да провери каква е гледката от главата ми. Към мене се приближи едно четиригодишно момиченце и с доверие поднесе малката ръчичка. С толкова радост се изпълни детското сърчице. Доверчивите гълъби позволиха на тази щастлива душа да ги помилва. Майката, която беше наблизо, гледаше изненадана и радостна тази идилия. Виждате ли колко лесно е да изпълва човек живота си с малки чудеса? След това се разходих до пазара. Той се намира от другата страна на реката. Спрях се на моста да погледам игривата вода. Не можах да откъсна очи от невероятната феерия. Проливните дъждове бяха измили зеленината от камъните и сега те показваха цялото си многообразие от форми и цветове. До отломките от червен и зелен гранит се беше притиснал полиран камък с невероятна охра, а край тях се бяха подредили камъчета в най-разнообразни цветове. Пенливата вода изпращаше игриви зайчета към забързаните минувачи. И ето, стоя над тази божествена хармония, потънал в един миг на съвършено изживяване. Времето е спряло. Няма мисъл, няма минало, няма бъдеще – има само един безкраен миг на сливане със съвършеното творение на природата. Това е Божествената обич на сърцето.

Виждате ли колко са близко до нас чудесата, които всеки ден с лекота можем да откриваме? Стига да ги потърсим. Аз съм твърде несръчен в правенето на медитации, но ми се струва, че едно такова преживяване е не по-малко въздействащо от една медитация. Още повече, че не е необходимо да създаваш във въображението си картини за релаксация. Тези картини са до теб. Този земен рай е до теб. Стига ти само да отвориш сетивата си и да го приемеш. И докато се потапяш в това съвършенство, щастливото ти тяло с радост се трансформира. Сигурен съм, че докато се докосвах до тази идилия, в моето тяло са се извършили прекрасни промени. Виждате ли колко е просто всичко?

За Прехода са написани стотици книги. Там е описана неговата квантова същност. Но аз искам да ви разкажа за човешката същност на този Преход. Затова толкова често ви говоря за своите преживявания. С това просто искам да ви кажа: „Правете като мен“. През целия си живот съм се държал така с учениците си, че да мога да им кажа: „Правете като мен.“ Ето, сега и с вас се държа като с ученици. И е много важно, че чувствам доверието, с което ме слушате.
Може би никога до сега не сте чели такава книга. Не ме съдете. Аз не съм писател. Просто пиша. Пиша това, което ми казва „Този, дето нашепва в ухото ми...“. Пиша, „Защото тъй иска Тоз, дето гледа от Там!“ Простете ми, че нарушавам правилата. То е, защото не знам как се пишат книги. Но, въпреки това, ще продължа да пиша.

Много е важен нашият разговор за факторите, от които зависят промените в нашите тела. Вече разбрахте, че най-важният фактор е непрекъснатото пребиваване в състояние на радост. Знам, че много от вас отново ще кажат: „Как да се радваме, като имаме токова проблеми?“ Това мислене е останало от внушението, че „битието определя съзнанието“. Нали се разбрахме, че се сбогуваме с остарелите стереотипи. Това е остарял стереотип. Съществува основен закон във Вселената: „Каквото горе, такова и долу. Каквото вътре, такова и отвън.“ Това значи, че каквито са мислите, такава ще е и действителността, в която живеем. Всички ние получаваме това, в което вярваме. В тази посока първото нещо, което трябва да овладеете, е гневът. Научете се да наблюдавате мислите и реакциите си. Туширайте гнева в мига, в който се появи. Ако се наблюдавате внимателно, непременно ще успеете. Заемете позицията на свидетел. Току що сте ударили новата си кола. Това няма никакво значение. Вие сте странични свидетели на това събитие. Ето, виждате ли? Веднага скочихте срещу тази идея. А уж нямаше да се гневим. Вашият гняв в никакъв случай няма да поправи случилото се. Само ще ви предизвика да допуснете още грешки. А като не приемате удара, който сте получили, създавате предпоставка да получите нов подобен удар. И така, докато разберете. Да не говорим, че в такъв момент тялото ви се изпълва с отрови. И ако често се гневите и изпитвате негодувание, ще започнете да боледувате. Затова, постарайте се при всички обстоятелства да реагирате като свидетел. Дори, ако успеете да се засмеете при такава ситуация, ще създадете предпоставка това повече никога да не ви се случва.

Спомняте ли си Зорбас от филма, когато всичко се срути? „Виждал ли си някога по-голямо сгромолясване! ...Ти си чудесно момче, но ти липсва малко лудост...“ И онзи прекрасен танц сред развалините! Опитайте се да изживеете това, когато ударите любимата си кола. Та нима всеки ден ви се случва такова шоу. Ето, това е! Ние сме дошли тук да правим шоу! Който разбере тази истина живее в радост, опиянява се от невероятните поврати в спектакъла, чийто сценарий сам е написал.

Не забравяйте, че няма случайни събития и затова приемайте всяка неприятност с благодарност.

Ако овладеете тази философия, ще видите как здравето ви се подобрява. Аз не съм се разболявал от години и се намирам в отлична кондиция. Това е индикатор, че пътят, по който вървя, е правилен. Получаването на удари и болка е средство за пречистване. В момента, когато покажете, че сте разбрали уроците, ще престанат да ви се случват неприятни неща. Това е времето, когато осъзнавате своята мисия и започвате да живеете за другите.

Има още един важен фактор, влияещ върху нашата трансформация. Това е състоянието на околната среда. Постарайте се да живеете в хармонична среда. Подобното привлича подобно. Това също е важен закон. Не може да очакваш животът ти да е подреден, ако в жилището ти цари хаос. Създайте си хармонична среда и ще видите, че и в живота ви ще настъпи хармония. От голямо значение са цветовете в средата, в която живеете. Не забравяйте, че нашето лечение много скоро ще се провежда със звук, цвят и светлина. Ако слушате класическа музика, ще ускорите трансформацията на вашите клетки. Ароматите и енергизираните кристали също са добър катализатор на промените.

Хармоничната среда е предпоставка и за развитието на обществото. В Ню Йорк подобрили чистотата в метрото и престъпността там веднага спаднала. От години пиша писма на нашия кмет с предложения как да се подобри хигиената в града. Целият ни град е окичен с всевъзможни реклами и обяви, които неприветливо висят по електрически табла и стълбове, по фасадите на сградите. От всякъде ни гледат стотици некролози, сякаш това е най-важната информация. Моето предложение беше такова: Да бъдат глобени всички замърсители на града и с получените средства той да се почисти и да се боядисат увредените места. Успоредно с това да се въведе строг контрол и следващите замърсители да бъдат веднага глобявани. Много лесно осъществима идея, но и до сега няма кой да я реализира. Просто, защото в нея няма далавера. А значително би повлияло едно такова решение на психологическия климат в града, би намаляла престъпността, би се подобрил икономическия растеж, би се подобрило настроението на нашите съграждани и от там светът би станал поне с малко по-добър. Ако желаете, опитайте се да приложите тази идея във вашия град. Може пък при вас да има по-мъдри управници.

С приятелите от нашето Общество имаме намерение да изчистим и боядисаме един кът от нашия град и така да покажем колко е лесно да го направим чист. Може би тогава управниците ни ще направят същото.

За да създадете по-добра среда за живеене, е добре да се запознаете с правилата на фън шуй. Ще откриете, че от това, как сте подредили мебелите в стаята или къде сте поставили цветето и телевизора, зависи вашия просперитет, хармонията на отношенията в семейството.

Друг важен фактор, който влияе на промените ни, е молитвата. Добре е да отправяте молитва в определен кът от вашето жилище. Това засилва егрегора на този кът. Силен егрегор имат молитвените храмове. Вярвайте, всички ваши желания могат да бъдат изпълнени, стига да знаете как да поискате. Изобилието на Вселената е безкрайно. Има за всички. Молитвата може да не бъде конкретна. Достатъчно е да знаеш, че ще получиш това, което е най-необходимо за теб в този момент. Непременно трябва първо да изкажете своята благодарност. Постоянно всеки ден изказвайте благодарност за всичко, което ви се случва. Ако получите удар, благодарете за това, че той ви е помогнал да разберете нещо. Катастрофирали сте – благодарете, че сте живи. Не става дума само за думата „благодаря“. Ако тя е изказана формално, няма да има никакъв ефект. Много по-важно е да бъдете в състояние на благодарност, да излъчвате благодарност. Дори да не изказвате конкретни желания, състоянието на благодарност ще предизвика подреждане на живота ви по най-подходящия начин за вашето развитие и за общото добро и благо.

Преди няколко години написах моята „Молитва“:

Подкрепяй ръката ми, Господи,
ръката ми крехка подкрепяй.
И подреди тъй живота ми,
че пред нищо аз да не трепвам.

И ето, от тогава постоянно чувствам как стои зад мен Бог и как ме подкрепя. Чувствам как води ръката ми по листа и как подрежда живота ми.
И молива още щом хвана,
радостен стих ми нашепвай.
Сърцето, щом стане на рана,
стопли го Ти с песен небесна.

Винаги съм имал желание да открия начина, по който най-добре да мога да помагам на страдащите и на тези, които не знаят как да намерят Пътя.
И научи мене, грешника, Господи,
как да помагам на ближния,
дето все влачи хомота си,
тъй не разбрал Твойта истина.

И на тази молба отвърна Бог и сега ми помага да откривам думите, с които да отварям очите на ближния за Него.
Благодаря Ти за болката вчерашна.
Благодаря Ти за всичко аз, Господи!
Благодаря, че обичаш мен, грешника
и за сълзата солена в окото ми.

Ето, тази благодарност винаги е изпълвала сърцето ми дори когато съм получавал и най-силните удари. Винаги съм съзнавал, че те са необходими. Дори ми е било чудно, че така непрестанно продължава да ме обича Бог, макар да съм правил толкова грешки в лъкатушния си път. Но може би съм Му най-благодарен за солената сълза, която толкова често изцежда от окото ми, за да падне във все още детското ми сърце, да го изпълни с тази божествена, сладостна болка и да я превърне в най-голямата радост, която съм преживявал.

Откакто отправих тази своя молитва към Него, всичко в живота ми започна да се подрежда по възможно най-добрия начин. Започнах да получавам много повече, отколкото съм очаквал. Помислих си колко хубаво би било да имам възможност да отпечатвам книгите си, без нищо да конкретизирам. Просто знаех, че това, което върша, е богоугодно дело и то непременно ще бъде подкрепено. И ето, вече трима добронамерени българи предложиха помощта си, без да съм я търсил.

Като говорим за изпълнението на нашите желания, трябва да знаете, че това което искаме, не винаги е най-доброто, което трябва да получим в момента. Ще ви разкажа още един случай.

Бях на около двайсет и пет години. Тогава активно се занимавах с иманярска дейност. Не знам дали ви е известно, но в България има изключително много съкровища. Една голяма част от тях са събирани, за да бъде платено на Русия за нашето освобождение. Мои познати ме заведоха по следите на едно такова описание близо до изворите на Черни Осъм. Там, в основата на един сипей, се очакваше да има зазидана пещера. И наистина, след като махнахме част от камъните, се откри нисък отвор. Пропълзях през него и влязох в неголяма пещера. На височина около два метра и половина имаше скална полица. Под нея видях изгнил острог. Острогът е връх от бор, на който са отрязани клоните така, че да се получи стълба. Съвсем ясно беше, че тук някой е влязъл преди, може би, двеста години и се е качил на полицата, за да остави „нещо“. Но, напук на очевидното, аз реших, че това, за което сме дошли, вероятно не е тук. След двайсет години, когато зоната вече станала охранявана, пазачът придружил двама души, които търсили същото място. Те направили стълба и от същата полица взели около осемдесет килограма злато. Виждате ли Божия пръст в цялата тази история? Ако тогава с моите приятели бяхме поделили едно такова голямо съкровище, животът ни щеше да протече по съвсем друг начин и вероятно сега вие нямаше да държите в ръцете си тази книга. Щях да получа нещо материално, но от това щеше да изгуби моят дух. Така Бог ме лиши от някакви временни облаги, за да помогне на духовното ми развитие.

Така че, когато отправяте молитва, не се изненадвайте, че развитието може да бъде различно от това, което очаквате. Просто се доверете на Бог. Той най-добре знае кое ви е необходимо. Достатъчно е да дадете разрешение да получите – здраве, любов, сигурност. Защото нищо, за което не сме дали своето съгласие, не може да се случи. Защото сме планета на свободния избор.

На нас все още ни е трудно да приемем, че вече са премахнати всички външни препятствия за нашето развитие. Дадена е еднаква възможност на всички да бъдат творци. Можем да сътворим живот, изпълнен с радост и изобилие. Можем да променим изцяло нашата прекрасна планета. Важното е да се простим с остарелите вярвания. Просто приемете, че вече светът е съвсем различен, че най-после можем да го променим и да го направим такъв, какъвто хилядолетия са го мечтали толкова поколения.

Ако разберем това, ще повярваме, че можем да бъдем лечители и да се радваме на перфектно здраве. Преди няколко години в една болница се родили две недоносени близначки, момиченца. Поставили ги в кувьоз. Децата били в различни стаи. Но състоянието на едното дете започнало рязко да се влошава. Тогава дежурната сестра нарушила правилата и събрала двете сестрички. Здравото момиченце поставило ръка върху гърдите на сестричката си и тогава жизнените показатели веднага започнали да се подобряват. Това детенце, което тежало по-малко от два килограма, никога не било учило рейки или други лечебни техники. То просто ЗНАЕЛО, че може да излекува сестричката си. Ние всички се раждаме с това знание. Но постепенно добиваме „опитност“, че това могат да го правят само лекарите, като ни тровят с ненужни лекарства. Повярвайте, лечителската способност изначално е заложена в нас.

Преди няколко години се запознах с „Методът Силва“. Той се базира на това, че като изпаднем в състояние „алфа“, можем да въздействаме на подсъзнанието и от там на здравето си. Нормално нашият мозък пулсира с 14 до 21 херца в секунда, когато сме в будно състояние. Когато сме в състояние на полусън, пулсациите стават от 7 до 14 херца. Това е състояние, при което можем да даваме команди на дясното полукълбо на нашия мозък. То обикновено се грижи за автоматичните функции в нашето тяло – дишане, работа на сърцето, възстановяване на болестни симптоми. Раните ни се възстановяват без намеса на мисловния процес, за който отговаря лявото полукълбо. Когато сме в състояние „алфа“, можем да подаваме команди на дясното полукълбо и така да задействаме механизма на нашето изцеление. Достатъчно е да си представим в такова състояние как белите кръвни телца са конници в блестящи доспехи, които унищожават хилавите носители на гнойно възпаление. Или да визуализирате как лазерен скалпел почиства възпален участък. Така ние създаваме програма в нашия мисловен компютър и тя започва да се грижи автоматично за здравето ни.

Едно момче било болно от детска церебрална пареза. Прекарало дълги години само на легло. Но ето, че се запознало с „Методът Силва“ и започнало да въздейства на мозъка си в ниво „алфа“. След продължителни усилия започнало да се изправя в леглото, а след това и да седи в инвалидна количка. Успяло да подобри слуха си и да фокусира зрението си. Постепенно се изправило и започнало да ходи. Това, разбира се, било резултат от дългогодишен труд. Но ето, че като проходило, то трябвало да купува два чифта обувки, тъй като единият му крак бил с два номера по-голям. Тогава момчето дало команда на другия крак да порасте и така кракът за една година пораснал с два номера. Виждате ли какви чудеса можем да постигнем, ако повярваме в нашите лечителски способности? Тези умения са достъпни за всеки от нас. Особено след промените от 21 декември. Сега всички наши възможности са отключени.

Промените, които можем да постигнем не са само в сферата на лечителството. Със силата на мисълта можем да влияем на климата, можем да смекчим природните катаклизми, да влияем на обществените промени. Най-простият начин да постигнем това, е като се обърнем към себе си. Нали вече приехме, че сме част от единния човешки организъм. Както не можем да приемем, че сме здрави, ако е раково болна една наша клетка, така би било болно единното човешко тяло, ако някой от нас боледува. Така че, работейки за своето пречистване, ние пречистваме планетарното тяло. Затова звучи нелепо, когато казваме, че нищо не зависи от нас, че всичко се развива по независещи от нас пътища. Когато вие се усмихвате, светът се усмихва. Изпълнете се с радост и ще помогнете на света да бъде по-щастлив. Представете си колко е хубава и чиста, просперираща страната ни, вижте, че това вече е реализирано и с това ще дадете неоценим реален тласък към сбъдването на това пожелание. Докато си пиете кафето, дискутирайте нещата, за които говорим. Вярата, с която коментирате, е мощен двигател на промяната. Така енергията, която излъчвате, ще бъде многократно умножена. За да постигнете още по-силно въздействие, правете медитации, като визуализирате просперитет в личен, национален и световен мащаб. Най-голям ефект на въздействие ще получите, ако се обедините в групи от съмишленици, които разбират своето място в промяната на света. Тогава дискусиите ви ще носят още по-силна енергия. Ако се хванете за ръце – дясна отгоре, лява отдолу – вашата медитация ще въздейства още по-силно. Един от групата подава текст, а останалите визуализират, за да се получи синхрон. Би могло такъв текст да бъде предварително записан и да звучи едновременно със звуковата медитация Етосът. Това ще засили още повече ефекта от вашата работа. Да, това е работа, огромна работа, по-значима от всичко, което сте правили до сега. Всичко, което сте постигнали до сега в кариерата, строителството, създаването на удобства, общественото положение, е незначително на фона на това, което трябва да извършим с вас сега. Защото сега за пръв път ни е дадена възможност радикално да променим света. И то не като създаваме кули и трупаме богатства, а с едно минимално усилие на мисълта. Нашата мисъл в момента е нашият основен градивен материал.

Знайте, че когато работите в групи, излъчвате мощна енергия, която се записва в Акашовите полета и създава програма за сбъдване. Отразява се от Космоса тази наша енергия и се завръща при нас многократно умножена и залива цялата планета. По този простичък начин ние творим чудеса. Дори само като четете тази книга, вие вече излъчвате такава енергия и ставате част от факторите, които променят бъдещето на планетата. Така вие създавате необходимата критична маса, която ще донесе радикалните промени.

Представете си една везна. От едната страна стоят хората с остарели представи за света, хората с триизмерно мислене, тези, които вярват, че нищо не се е променило и че нищо не може да се промени. От другата страна на везната заставаме ние, изпълнените с вяра и радост, всички хора с добри сърца. С всеки ден преминават хора от страната на злото към страната на доброто. Особеното на Работниците от нашата страна е усещането за лекота. Нали ви се случва често да кажете, че ви се иска да хвръкнете. Това значи, че е намалена вашата плътност. Уж сме си ние във физически план, но, всъщност вече сме олекотени същества от четвърта и дори пета плътност. Това значи, че нашето съзнание е в по-високо измерение. Когато преминем в състояние на средна плътност 4.99 нашите олекотени тела лесно ще преминат към възнесение. За разлика от тежките тела на тези, които продължават да живеят в омраза и завист, изпълнени с недоволство и страдание. Ето, това е нашата работа – да помагаме на тези наши братя, човешки създания като нас – да преминат от другата страна на везната и да заживеят в радост. Защото ние сме част от едно тяло. Здравето на това тяло зависи от здравето на всяка негова клетка.

Ето, това са процесите, които текат в момента. Бог вижда колко е тревожно състоянието на нещата и затова сега ни даде възможност да спасим планетата. Той отмени унищожението на човечеството, защото повярва, че ние имаме сили сами да променим света към добро. Точно това правим с вас сега – изпълняваме Божествената повеля, лекуваме болното човешко тяло. Това лечение основно ще продължи до около 2030 година. Тези, които са разбрали урока, ако пожелаят, ще се възнесат заедно с физическите си тела. Тези, които са приели, че имат нужда от още уроци и не са готови да живеят в свят от четвърто и пето измерение, ще продължат в трето измерни светове. Душите, които ще отидат там, сами са избрали такъв път на развитие.

Сигурно се питате защо толкова голяма част от човечеството не може да осъзнае необходимостта да премине на по-високо ниво на духовно развитие. Земята е един своеобразен изправителен дом за изостанали души. Някои от тях са отхвърлени от световете, в които са живели като предатели и изменници и сега никой не иска да ги приеме. Други са емигранти от различни съзвездия, принудени да дойдат тук, заради водени междузвездни войни. Трети са просто млади души, които не искат да учат уроците си и затова сега ще продължат в свят, който да им даде нужната опитност.

Така, постепенно душите, които са разбрали земните си уроци, ще натежат на везната към страната на доброто и ще се получи нужната критична маса за нашето възнесение. Това вероятно ще бъде по-малката част от населението на Земята, но това е начинът, по който „ще се отдели житото от плявата“ и човечеството ще навлезе в своя Златен век.

На този фон нашата основна задача е да работим за спасението на колкото се може повече души. Повярвайте, много от тях сами не знаят колко малко е нужно за да преминат от добрата страна на везната. Сега, докато четете тези редове, вие си мислите: „Ето, този наш приятел е направил много за осъзнаването ни – пише книга, води група за медитации, провежда беседи. Това са все значими неща. Той е вече готов. А ние се лутаме, още не сме наясно с това, което се случва. Имаме само една плаха надежда, че всичко върви към добро. Носим добри сърца, но това е толкова малко и незначително“. Мислите така, защото още не съзнавате какъв огромен потенциал за промени носите, само защото чувствате добротата в сърцата си. Не сте уверени, защото не можете все още да приемете, че любовта, която ви изпълва, ви приближава до Бог повече от всичките други действия. Щом носите любов, вие сте готови.

Преди няколко месеца, през зимата, слязох отново да нахраня гълъбите. Имаше сняг, но времето беше слънчево и приветливо. Стоях прав и хвърлях зрънца на моите гладни приятели. Те радостно кацаха по раменете и вземаха храна от шепите ми. Тогава до мен се приближи възрастен човек. Той целият сияеше от щастие. Сподели, че е на 75 години, но никога не е виждал такова „чудо“. Поставих и в неговата ръка храна, а гълъбите веднага разпознаха добрия човек и съвсем доверчиво започнаха да вземат зрънца от шепата му. Храната се свърши, но нашите приятели продължаваха да летят около нас и да кацат по ръцете и раменете ни. Изведнъж този свят човек се наведе и целуна ръката ми. Бях разтърсен и не знаех как да реагирам. Той продължаваше да държи ръката ми и несръчно да говори за любовта, която го изпълва. Сподели, че изживява един от най-щастливите мигове в живота си и ще го запомни завинаги. Продължаваше да целува ръцете ми, изпълнен с благодарност за този съвършен миг на щастие, който изживяваше в момента. Минувачите гледаха с недоумение тази странна гледка, а ние не забелязвахме нищо, потопени в този миг, изпълнен с безусловна любов.

Този човек никога не беше чел духовна литература и нямаше никаква представа, че в момента се извършва някакъв Преход. Но той цял живот бе носил дълбоко скътана любов в сърцето си. Вероятно не се е осмелявал да я сподели с никого. Та нали ще му се смеят, ако признае, че носи още сърцето на дете... И ето, изведнъж той срещна друго човешко същество, изпълнено със същата тази детинска любов и тогава, спотайваното толкова дълго чувство, се взриви и го изпълни с неизживяван до сега възторг. Точно това изживяване бе онова малко побутване, от което имаше нужда тази чиста душа, за да премине от другата страна на везната. Точно това изживяване е квантовият скок в съзнанието, за който толкова много говорим. Всички ние носим в сърцата си потенциала на тази велика промяна. Остава да си повярваме, че не някой друг, а ние сме тези, които създават Новия свят, които пишат новата история на човечеството.


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments