Самосъзнание.com | Любов - Мъдрост - Истина - Приказка за Любовта и Светлината - Част 2

Приказка за Любовта и Светлината - Част 2


от Добромир Пенков


Едно семейство постоянно малтретирало своето дете и то починало. При новото си слизане на Земята, те избрали отново да бъдат семейство. Сега вече били грижовни родители и се отнасяли с много любов към малката си рожба. Но детенцето им починало рано, защото те сами избрали да преживеят тази болка – за да изкупят грешката от предишния си живот, да придобият нова опитност, да се издигнат в своето развитие. В същото време малката душа е избрала да се прероди не за да придобие опит, а да накаже сгрешилите родители. По този начин преди поредното си прераждане стотици и хиляди души, които са общували в предишния си живот, анализират набрания опит и плануват следващото си прераждане, като разработват възможно най-добрия сценарий за всяка от тях. Така избират кой ще бъде майката, бащата, приятелите, враговете. Някой ще изнасили детето ви, за да може вие да му простите. Друг ще ви измами или ограби или ще ви изкуши да изневерите на съпруга си. Вие сами сте избрали душите, с които да се срещнете. Едни от тях са тук, за да ви помагат, а други – за да ви създават препятствия. За да може да се ускори вашето развитие. И вие съвсем съзнателно сте избрали точно това развитие на нещата. Затова приемайте с радост несгодите, които ви се сервират. Изпратете благодарност към „враговете“ си. Не забравяйте, че най-добрият ви приятел Там, е най-големият ви враг Тук. Всичко е така планирано, че да може да се извлече възможно най-добрият опит. Ето един пример, установен чрез регресивна хипноза. Младо момиче било изнасилено и изпаднало в тежка депресия, с която лекарите не могли да се справят. Когато поставили момичето в регресивна хипноза, се оказало, че в предишния си живот е било адвокат, разглезено дете на богати родители. Той изнасилил една девойка, след което я убил. За да осъзнае грешката си, сега сам избрал да преживее същия кошмар.

Познавах едно семейство, което беше извършило почти всичките възможни грехове. За разлика от тях, дъщеря им носеше много благородство, притежаваше прекрасни добродетели. Така се „случи“, че, като се омъжи, тя попадна в семейство, където животът й беше истински кошмар. Здравето й започна да се влошава и накрая почина. Така тя се освободи от семейния кошмар, а родителите получиха необходимия урок. След това значително промениха начина си на живот.

Наскоро гледах интересно предаване по телевизията. Човек с доживотна присъда рисуваше невероятни картини в един български затвор. Неща, които беше видял само за миг, се претворяваха в шедьоври. Макар че ги гледах само по телевизията, смятам, че това бяха едни от най-съвършените картини, които съм виждал. Ето, този „престъпник“ беше избрал сам този необичаен начин да се изяви като творец. Това е пътят, по който минава всеки от нас. Ние сами определяме дали да преживеем в бедност или разкош, дали да извършим престъпление и да попаднем в затвора и да наберем негативен опит.

След като са написали сценария на следващия си живот, всички актьори идват на Земята и спектакълът започва. Ние непременно трябва да осъзнаем, че участваме в един спектакъл, в който сами сме избрали какви да бъдем и затова не бива да се сърдим, че актьорите изпълняват добре ролите си. Това осъзнаване е особено необходимо, за да можем да простим на всички. Тази прошка не е само думи на извинение. Това опрощаване трябва да мине през сърцето. Когато искаме да простим, трябва да изпратим любов към този, на когото прощаваме, и с нашата любов да му помогнем да се промени. Добре е да застанете пред огледалото и да кажете: „Прощавам ти и те оставям в миналото.“

Христос ни съветваше: „Обичай дори врага си.“ Много дълго не успявах да осъзная как може това да се случи. Та какъв враг ще ми е той, щом трябва да го обичам. Преди няколко години, докато бях още учител, в моето училище стана тежък инцидент. Две момчета се бяха сбили и непрекъснато бяха в конфликт. Намесиха се родителите, стигна се до съд. На учителски съвет трябваше да се вземе решение за тяхното наказание – най-вероятно изключване. Присъстваха и родителите. Единият от „обвиняемите“ постоянно създаваше проблеми и сега част от колегите радостно потриваха ръце, че е дошъл моментът „да му дадат да разбере“. Съветът вървеше с много напрежение и взаимни обвинения. По едно време поисках думата и станах. (В нашето училище беше прието да се говори седнал. Ставах да говоря прав за втори път от трийсет години.) Настоях съветът да бъде прекъснат и да продължи, след като родителите оттеглят исковете си. Тогава те въздъхнаха с облекчение, защото искаха вече тъкмо това. Когато исковете бяха оттеглени, съветът бе свикан отново. Наложихме по-леки наказания, а довчерашните врагове станаха приятели. Ако не бяхме прекъснали тази вражда и ги бяхме изключили, те най-вероятно нямаше да завършат образованието си и щяха да останат врагове за цял живот.

Преди двайсетина години имах един изключително неприятен съсед, циганин, който умееше да създава проблеми на всеки, с когото общуваше. Това бяха закани за убийство, посегателства, побои. Аз бях най-потърпевшият, тъй като бях на граница с незаконно построеното му жилище. Когато на Заговезни този „отвратителен“ човек ме срещна, той взе ръката ми, целуна я и ми поиска прошка. Бях потресен. Разбрах, че и в най-коравото сърце има място за любов и доброта. Тогава осъзнах силата на прошката. Така че, ако искаме да продължим напред в духовното си израстване, непременно трябва да намерим сили да простим на останалите актьори от спектакъла, наречен живот. Трябва да изпратим любов не само към тях, а към всички, които таят в сърцата си омраза, дори и към Тъмните сили, които толкова години тровят живота ни. За тях няма по-тежък удар от любовта. А ако изпитваме към тях злоба, ако ни се иска да ги унищожим в злобата си, само ще ги подхраним с негативната си енергия. Така че, продължавайте да променяте света чрез любов. Много земни представители на Тъмните сили вече променят убежденията си под въздействието на мощните добри енергии, които излъчва човечеството.

Ако все още не сте осъзнали как да изпълвате сърцето си с любов, просто отидете на прекрасния площад в нашия град и вижте децата. Те са съвършени. Не искат нищо, нямат никакви амбиции, а само се радват на света. Христос беше казал на учениците си, когато го попитали какви трябва да бъдат: „Хубаво е да имате хладен ум, но по-важно е да имате добро сърце. Но най-хубаво е да носите душата на дете.“ Ето го доброто послание – бъдете като децата. Още повече, че сега всички деца се раждат „индиго“ и „кристални“, а вече и „златни“. Помогнете им да си изградят добри хигиенни и трудови навици и ги оставете да извървят пътя си. Ще видите, че те ще го намерят по-лесно от нас. И се учете от тях!

Имам две внучета, които скоро ще тръгнат на училище. Изненадах се, че разбират неща, които затрудняват дори възрастните. Наясно са с основните човешки добродетели и дори дават доста точно обяснение за понятията дух, душа, духовност. Когато ги запитах кой им е говорил за това, те казаха: „Ами ние просто си го знаем“.

Друго нещо, за което си бяхме обещали да поговорим, е страхът. Той е внедряван в стотици поколения и затова е толкова трудно сега да се освободим от него. Казахме, че нашите мисли се материализират, като създават мисъл-форми. Този, който очаква радостни събития, ги получава, а този, който се страхува, живее в болка и скръб. Не забравяйте този закон: „Който не познае любовта, ще получи болката. Който не осъзнае и болката, ще получи скръб. Но който и скръбта не разбере, ще получи разрушение.“

Четох за такъв случай. Бременна жена, която била свидетел на злополука, при която човек изгубил ръката си, родила дете с една ръка. Когато разказах този случай на моя позната, тя си спомни как една бременна кучка била ударена от кола и изгубила едното си краче. По-късно родила пет кученца, на които липсвало същото краче. Има ли нужда от по-добър пример за материализирането на нашите страхове?

Тази пролет отидох до реката, където от години се опитвам да завърша вилата си. Това е един прекрасен райски кът, който Бог не би ми дал, ако не ме обичаше. Опитах се да изпъна през реката стоманено въже, за да може по него да преминаваме на тролей и да се получи още една атракция. Докато правех това, паднах няколко пъти в придошлата река и получих доста удари. Като приключих, продължих да работя, успокоен, че не съм се контузил. Когато вечерта се прибрах, забелязах, че на крака ми има синина. Той веднага започна да се подува със всички симптоми на изкълчен крак. Само след петнайсет минути вече куцах и едва стъпвах на него. На сутринта се събудих с болка. Но когато се опитах да го разтрия, се оказа, че това било просто замърсяване. Измих го и след малко всички симптоми изчезнаха. Какво се беше случило? Мозъкът подал сигнал, че има възпалителен процес, и тялото веднага реализирало „идеята“. По този начин се реализират и добрите и лошите ни мисли. Ето, аз имам един велосипед от втора употреба и като минавам край него в коридора, казвам: „Какъв прекрасен велосипед!“ А моите близки казват: „Опасно е да не го открадне някой от тук.“ Виждате ли? Ситуацията е една и съща, но погледите са различни, енергиите, които поражда тази ситуация, са противоположни. Така създаваме програма, времева линия за реализиране на добрия или лошия вариант. Вижте начина, по който живеят циганите. Те са обгърнати от мизерия, но въпреки това живеят с много повече радост от нас, имат усещане за свобода. Именно усещането за свобода, е което може да премахне страха. Може би тук е уместно да споменем утвърждението на Луиз Хей: „В моя свят всичко е наред!“ И още нещо от нея. Всяка сутрин казвайте: „Днес ме очаква един прекрасен ден!“ и в края на деня: „Това беше един прекрасен ден!“ Казвайте това, каквото и да се е случило, дори да сте си счупили крака. Този ден е прекрасен с това, че сте придобили опит.

Една от стъпките в нашето осъзнаване беше разбирането, че всичко на тази планета е едно цяло. Всичко в природата общува и се поддържа в баланс. Американски учени провели следния експеримент. Прикачили към една маруля електроди от детектора на лъжата. Появили се електрически импулси. Когато някой си помислил: „Сега ще отрежа тази маруля“, импулсите изчезнали, марулята припаднала. Тя разчела мислите на човека. А представяте ли си ужаса, който изпитва дървото, когато „чуе“ бръмченето на резачката, дошла да отнеме живота му? А няма къде да избяга!

Знаете ли, че загрижените храсти в пустинята предавали информация на дървета за приближаващите се жирафи, които се хранели с техните листа. Дърветата изпълвали листата си с горчиви сокове и така се предпазвали. Вече всички знаят за реакцията на водата, която променя своите кристали в зависимост от начина, по който й говорим. Тя също се „радва“, когато й казваме: „Обичам те!“ Нашата прекрасна Земя също е един дишащ, жив организъм, който взема решения, развива се, грижи се за нас. Изпращайте Любов към Майката Земя. Представяйте си, че сте дърво с дълбоки корени. По този начин ще заземите енергиите си.

Миналото лято, заедно с моите внучета, започнахме да храним гълъбите на площада. В нашия град няма такава традиция. Постепенно гълъбите ни се довериха и започнаха да вземат храна от ръцете ни. При нас започнаха да идват и други деца и да поднасят шепичките си с храна. Представете си тази картина: Накацали по ръцете ни доверчиви гълъби, детските сърчица обединени в едно усещане на сливане с природата, родители и минувачи гледат с умиление тази идилия и се изпълват с любов. Няма противоречие, няма омраза. Времето е спряло в един миг на съвършено изживяване, на усещане за цялостност. До мен седеше дядото на едно от децата. Той нямаше храна в шепата, но изведнъж един от гълъбите кацна без страх на ръката му. Той просто беше разпознал добрия човек. Това е състоянието, за което говорим, като изживяване в четвърто измерение. Вижте тези деца, които, без да са чели никакви духовни книги, вече преминават в следващите измерения, което на нас, възрастните образовани хора, се струва толкова трудно и невероятно. Виждате ли колко е просто да осъзнаем, че всичко на тази планета е едно цяло?

Един рейнджър, като вървял през джунглата, отсякъл главата на питон, който висял на клона пред него. След време рейнджърът хванал голяма морска риба. Когато започнал да я чисти, от вътрешността й се изстреляла отровна морска змия, която рибата била погълнала наскоро. Рейнджърът починал веднага. Вероятността това да се случи е едно на милиард или може би на сто милиарда. Но то се случило. Защото било нарушено единството на природата и за да се изпълни законът за Карма. Той гласи, че всеки получава за действията си възмездие в подобен вид. Този, който върши добро, получава добро. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш. Ако отнемеш нещо, ще изгубиш многократно повече.

Наблюдавах една дама как внимателно спуска в реката ненужни стъклени бутилки. Тя внимаваше да не се счупи някоя от тях и децата й да се порежат на счупените стъкла. В същото време на нея й беше безразлично, че някъде могат да се порежат други деца. След време върху къщата й падна гръм и всичко изгоря до основи. Заради посегателството си върху природата, получи удар от природата. За да се изпълни законът на Карма.

Как действа този закон? Всички наши действия и мисли се записват автоматично в така наречените Акашови полета, а записите се наричат Акашови записи. За по-лесно разбиране тези записи са ни обяснявани като тефтера на Свети Петър. След време ще видим на екран записите на целия свой живот, както се случва при всяко наше прераждане. Вселената използва тези записи за своя механизъм на самосъхранение. Той действа автоматично, като стимулира всичко, което е любов, и унищожава това, което пречи на любовта.

Наскоро ми разказаха случай от едно съседно село. Един селянин дал преди около четирийсет години съгласието си да бъде построена от съседа му къща на границата на имотите им. Но наскоро се оказало, че техничката била допуснала някаква формална грешка, която променяла смисъла на договора. Тогава единият съсед поискал къщата да бъде разрушена или да му бъде даден откуп от петдесет хиляди лева. Потърпевшият бил принуден сам да разруши дома, който толкова години изграждал, иначе трябвало да плати седем хиляди лева за разрушаване. И всичко това се случва само заради някаква хартийка! Ето, заради тази злоба Бог имаше намерение да изгори Земята и по този начин да унищожи злото, вкоренявано толкова години във вкоравените ни сърца. Аз ще наблюдавам внимателно развитието на тази драма, но от сега знам, че този, който е получил удара, ще се издигне много по-високо, ще получи по-добра Карма във времето, което предстои, а този, зад когото е застанала „справедливостта на закона“ (а нима наистина може да има такъв закон?!), ще получи под една или друга форма разрушение.

Тъй като книгата, която пиша сега, е продължение на „Великият Преход – 2012“, ще направя едно допълнение към тази сага. Този случай доведе до разпалване на страстите и изведнъж всички започнаха да търсят възможност да навредят на съселяните си. Нали знаете, че българинът обича да прави различни подобрения по жилището си, да гради стопански постройки и намира това за съвсем естествено. И, ето, започнаха да валят доноси, да се доказва кой повече е нарушил закона. В резултат бяха съборени много „незаконни“ постройки. Тогава селото се изпълни със злоба, превърна се в разбунен кошер. Само преди седмица над него падна унищожителна градушка. Тук става дума не за лична, а за обществена Карма. Натрупаната злоба предизвиква възмездие. По този начин се влияе на всички катаклизми на планетата. Ако ние живеем в мир и планетата ще е спокойна. Но, когато натрупваме негативна енергия, планетата се стреми да я освободи – чрез земетресения и бури. Подобно на начина, по който ние чупим чинии, когато ни ядосат грижовните половинки.

Виждате ли какви неща се случват в нашия, уж прекрасен свят. Ние сме забравили, че всичките седем милиарда души, които се намираме сега на планетата, преди последното си прераждане сме дали клетва да работим за Прехода, който тече в момента. Ние сме забравили, че зад всеки от нас стоят стотици животи, през които е преминала нашата душа. Нима е бил напразен опитът, който сме добили, когато сме били въплътени в тялото на един роб, гладиатор, учител, престъпник или проститутка, или сме издъхнали като опълченец на Шипка, или като изгарящ в самолета летец?! Разбирате ли сега отговорността, която стои пред нас? От всички тези животи е останал само един – нашият. Ние отговаряме за това дали ще се възнесе нашето тяло заедно с безсмъртната ни душа, или натрупваният хилядолетия опит ще бъде изгубен. Ние сме като абитуриенти, които са преминали целия срок на обучение и им остава само да вземат последния изпит. Тези, които не направят това усилие, ще започнат своето обучение от начало. Тези, които не са разбрали урока, ще се преродят на друга планета от по-ниско измерение, защото животът им ще бъде несъвместим с живота, които се опитваме да изградим тук. Тогава отново ще започнат своя хилядолетен път за придобиване на нов опит. Отново ще изберат да участват във войни, да бъдат тормозени, изнасилвани, убивани, да се мятат между скръбта и възторга, докато не се научат да откриват сред потока от страдания радостта. Може би тогава отново ще им бъде дадена възможност да променят живота си. И нищо чудно в ръцете си отново да държат една такава малка книжка и този път тя наистина да им помогне да тръгнат по пътя на Светлината, защото вече ще са разбрали, че този път е неотменим. Независимо дали ще са ви нужни хиляда или един милион години да го откриете, но този път е неотменим. По този път вие постепенно ще губите своята плътност и все повече ще се изпълвате със Светлина, докато не засияете като едно прекрасно светло същество и се слеете с Първоизточника, който също е Светлина и Любов. Ето, сега ние сме в началото на този светъл път. Не отлагайте. Тръгнете сега. Забравете за всичките си грижи и тръгнете сега. Затова пиша сега тези редове – за да ви помогна да извървите последните крачки от хилядолетния си път. И толкова малко е нужно, за да го постигнете. Просто се изпълнете с Радост и Любов! Толкова ли е трудно?

Когато говоря за простотата, с която можем да постигнем това, обикновено чувам оплаквания от живота, който водим. Казват ми: „ Как можем да мислим за духовно извисяване, когато сме потънали в мизерия и живеем толкова трудно. Не можем да мислим за друго, освен за оцеляването си.“ А толкова малко е нужно, за да се изпълните с радост, въпреки всичко. Представете си, че сте изгубили зрението си и ви попитат: „Ако ви възвърнем зрението, ще се откажете ли от омразата, от амбициите да имате все повече и повече, от стремежа си към власт?“ Знам, че всички вие в един глас ще отговорите: „ДА!“. Кажете сега, вие, зрящите, толкова малко ли имате? Вие имате божествения дар да виждате и да се радвате непрекъснато на този прекрасен свят! Стига да отворите очите си... Или това, което е още по-важно – да отворите сърцата си, защото и най-доброто зрение не може да види това, което е дадено да види сърцето.

Помислете си, че докато мърморите, недоволни от ниските си доходи или от корумпираните политици, някъде има хора в инвалидни колички, които никога не са прохождали. И, въпреки това, намират сили да се усмихват. Знаете ли колко хора по света гладуват и се страхуват за живота си? Вие сте щастливи и богати хора. Повярвайте в това.

Просто застанете до ручея и се вгледайте в течащата вода. Представете си как отмива всичките ви грижи. Наблюдавайте тревата, дърветата, гълъбите, звездите. Просто съзерцавайте, като не мислите за вече отминалите неща, защото не можете да ги промените. Не мислете и за бъдещето, защото е неясно. Осъзнайте само настоящия миг и се потопете в него. Изпъдете всички мисли и просто съществувайте, просто БЪДЕТЕ. Това е едно прекрасно състояние на медитация, което ви зарежда с енергията на радостта и помага да промените живота си към добро. Не е нужно да искате нищо конкретно – само съзерцавайте и по този начин изпратете вашата добра енергия към Вселената и тя ще ви отвърне със същото. Нали сте чували: „Блажени низшите духом, защото те ще се възвисят.“ Низшите духом са тези, които живеят простичък живот, без големи амбиции. Тези, които се задоволяват с малкото, които са щастливи с малките житейски радости, които много от нас отдавна са забравили в стремежа си да постигнат „голямото“.

Преди година създадохме в нашия град „Общество за духовно развитие – Тетевен“. Вършим в това малко Общество много, незначителни на пръв поглед неща, които помагат на този свят да стане по-добър. Има в това топло пространство една достолепна чаровна дама, бивша учителка. Преди седмица тя ми сподели: „Имам само един лев, за да изкарам до следващата пенсия. Но въпреки това съм изпълнена с толкова радост. Всяка сутрин си говоря с цветята в градинката. Наскоро можах да намеря и посадя любимото цвете на моята майка. Знам, че тя сега гледа отгоре и се радва.“ Повярвайте, аз по-жизнерадостен човек не съм виждал. Ето, това са истински щастливите хора – тези, които успяват да откриват радостта в сърцата си, а не в някакви временни дрънкулки, с които да изпълват домовете си. Това са хората, които с добрите си сърца, изпълнени с Вяра и Любов, променят света към добро. Това е нашето участие в борбата между доброто и злото, която тече в момента на планетата.

Може би това е битката между титаните, за която се говори в Библията. Тази битка се води от векове, но сега е навлязла в последната си фаза. Казахме, че вече е разбита основната опора на Тъмните сили – честотната мембрана. Но с това процесът на промяната съвсем не е приключил. Слугите на злото са се вкопали дълбоко в нашето общество и все още определят начина, по който да живеем. В национален план това е програмата за разрушаване на нашите ценности, сриването на икономиката, образованието, културата, духовността. Основните представители на Архонтите – Илюминатите, са се срасли с всички финансови, политически и културни институции на планетата. Те разполагат с огромни финансови средства и по този начин корумпират всички слоеве на обществото. Религиите също са структурирани по начин, по който да пречат на духовното развитие на човечеството и да поддържат разделението му. Затова в недалечно бъдеще с повишаването на нашето съзнание ние все повече ще се чувстваме едно цяло и разделенията между нас на религиозна основа ще отпаднат.

За да извървим своя път към просветлението, ние получаваме помощ и от нашите космически приятели. Кои са Те, всъщност? Вече казахме, че представителите на Семейството на Светлината, от което ние също сме били и ще бъдем част, са основният двигател на процесите, които се случват в момента на Земята. Основно те са от съзвездието „Плеяди“. Ние носим 75% от техните гени. Представители са предимно на четвърто и пето измерение, но част от тях са в по-високи измерения. Те разполагат с огромна флота. Корабът майка е в по-високо измерение и затова е невидим за нас. В момента той се намира на74 градуса южно от екватора. Част от останалите кораби могат да преминават в трето измерение и да бъдат видими. През последните години те се показват твърде интензивно, за да ни подготвят за предстоящата среща. Плеядинците и представители на други цивилизации поддържат непрекъсната връзка със земните лидери и им оказват съдействие в усвояването на нови технологии и особено в борбата с престъпния кабал. Тази връзка наскоро беше призната от Дмитрий Медведев, от високопоставени лица в Канада. В Ню Йорк беше проведена няколко дневна конференция по Разкриването, на която дадоха информация американски космонавти и учени. Много скоро ще бъдат разсекретени хиляди документи и човечеството ще узнае, че, всъщност, извънземно присъствие е имало от самото създаване на живот на нашата планета, та до сега. За тях не е трудно да откриват престъпниците, защото четат мислите им. Но задължение на земните им съюзници е да извършват арестите. Това са основно лоялни представители на военните. Плеядинците имаха намерение да се представят на олимпийските игри заедно с основните земни лидери, но този план не се осъществи, поради нерешителност на земляните. Все пак това представяне ще се състои скоро или поне земните лидери и медии ще бъдат принудени да обявят присъствието им. Една от възпиращите причини е неподготвеността на човечеството за това посрещане. Тъй като има затъмнение на информацията, по-голяма част от човечеството би се шокирало от една такава среща. Истината се скрива от Тъмните сили, които все още не са се отказали от намерението си да осъществят своя план за Армагедон, като организират подчинените им сили да нанесат, колкото се може повече поражения на човечеството. Вие виждате реализирането на техните планове в събитията от Близкия изток, в атентатите, в уж случайно създаден филм или карикатури, целящи да създават напрежение чрез агонизиращата, но все още работеща машина на злото. До сега са направени пет опита да се взривят ядрени бомби, но те са блокирани от Плеядинците. Вече споменах, че нашето участие в трансформацията на злото е изпращането на любов, поддържането ни в състояние на непрекъсната радост. И вярата, че доброто ще победи. Вибрациите на планетата се повишават, повишава се все повече и нашето съзнание и се създава по този начин среда, в която злото не може да вирее.


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments