Как да използваме Дърветата като Биозарядно

Лечебни Кестени

Българи се подготвят за зимата чрез дървета, но не за огрев, а за оздравяване на духа и тялото. Мистериите на "Стандарт" научиха, че таен тибетски ритуал е започнал да се практикува по нашите гори и паркове. Той е пренесен от Русия от последователи на акад. Востоков. Ученият е живял дълги години като монах в тибетските манастири. Много от тях били на възраст около 120 години, без на никого да му прави впечатление. Имали природна формула, с която съживявали дори мъртъвци. Към възкресяването обаче се прибягвало само когато някой млад човек си отидел, без да изпълни земната си мисия.

Ци от природата

Една от тайните за достигането на дълбока старост гласяла всяка есен човек да обновява жизнената си енергия Ци от дърветата.

Монасите разказвали, че всеки сезон си има своите особености, тъй като енергиите, слизащи от космоса, променяли и биотоковете на планетата. А мястото, където се срещат земята и небето, са именно растенията.

В сезона след лятото системите на дърветата са готвят за предстоящата зима. Благодарение на закона каквото в природата, това и в хората те могат да ни помогнат да повишим и своя биоенергиен статус за предстоящите студени месеци. Много е важно обаче избора на дърво, от което да заредим своите биобатерии. Когато минаваме покрай него, то трябва само да привлече вниманието ни на интуитивно ниво. В случай, че човек не е толкова сензитивен, може да използва прост радиестезичен метод. Да натърка някаква малка и лека пластинка върху кожата си (може и станиол от шоколад). При доближаване до кората, ако станиолът се отблъсне навън към нас, е желателно да потърсим друг представител на флората за зарядно.

  • Универсално зарядно

Според тайните тибетски ръкописи мъжете и жените се зареждат по различен начин от природата. Адамовците трябвало да застанат с гръб към ствола, а жените с лице. През това време човек визуализира жизнените сокове, възходящата и низходяща енергия между небето и земята, които се срещат в короната, ствола и кореновата система.

Дендротерапията продължава от 10 минути до половин час. Описаният метод помага да се освободим от обиди, нервни разстройства, грижи и преживявания, които костват съня ни и душевния баланс. Всички ние сме част от природата и за това колко човек е болен може да се съди от степента му на откъсване от нея, казвали мъдрите лами.

Дендротерапията обаче е все още тема табу за западния свят. Малцина посветени в света знаят, че всяко дърво всъщност крие определени качества, които чрез своята аура може да предаде и на човека. А ето част от тайното знание за качествата на дърветата, от което всеки може да се възползва в разумни граниЦи.

  • Жълъди за баланс

Дъбът крие изключително мощен витален импулс. Именно заради това при благоприятна среда дървото достига над хиляда години възраст. Част от тази благодат може да бъде предадена и на човека. Трябва обаче да се внимава в какво настроение се подхожда към него. Ако човек е афектиран, по-добре да избягва дебелата му сянка, тъй като силата на дъба е да фиксира и утвърди състоянието, в което се намираме. За това прегръщайте дъба, щом постигнете чувство на покой след медитация или след приятно преживяване, което ви е довело до октавите на любовта и щастието. Плодовете на дървото, което тия дни се търкалят в краката ни, също крият необичайна сила. Жълъдите в джоба помагат да се задържат по-дълго доброто преживяване. Ефектът им ще е по-слаб между 15 и 17 часа, тъй като тогава дървото заспива, забавяйки вътрешните си процеси. Жълъдовата шапчица пък съдържа в себе си свещена геометрия. Множеството цветчета, изографисани върху й, спомагат за балансиране на човешките енергийни центрове (чакри).

  • Кестенова свобода

Есента по парковете ни минава и под знака на кестена. Плодовете му дават енергия, защитавайки от геопатогенните зони. Самото дърво свежда до минимум лъченията от мобилните мрежи. Петър Димков Лечителя винаги държал в панталоните си от природните бижута, които му давали сила да преглежда пациентите си от сутрин до вечер (виж метода на родния лечител по-долу).

Тибетски апокрифи обаче разкриват, че енергията на кестена има силна импулсна природа. Тя от една страна дава сила и подкрепя имунитета на организма. В същото време обаче с него не бива да се прекалява. Дългото стоене до стъблото му може да доведе до халюцинации у по-лабилните люде. Дървото има способността да засилва интуиЦията, но успоредно с това разкрепостява психиката, като засилва фантазиите.

  • Имунитет под бора

Борът е перфектен за борба със сезонните депресии, които неминуемо настъпват с намаляване на слънчевата активност. При излет в гората, когато само стоим под клоните му, отгоре ни се сипе невидима прана (енергия). Тя повишава тонуса и укрепва сърдечния мускул. Освен стопанското си значение като материал този дървесен вид действа още като антидепресант. Ламите са стоели с гръб, опрян в кората му, за да повишават своя имунитет. Боровата прана, кондензирана в смолата му и шишарките, носи още дълголетие. Неслучайно едно от най-старите дървета на планетата са именно от този вид.

  • Енергийната пиявица

Според българската народна медицина трепетликата има качествата на пиявица. На Изток дървото е описано като вампирско, защото невидимо пие от енергията на човека. Заради тези му качества то е подходящо за снемане на излишната енергия, когато човек е афектиран или превъзбуден. В манускриптите по дендротерапия е описана способността му сякаш да имунизира дамите срещу цистит, а господата срещу бъбречни неразположения вследствие на стреса и възпаления. Който е изпуснал момента за профилактика, може да си направи запарка от пъпките на този вид върба и успешно да тушира споменатите симптоми, както и слабост в пикочния мехур. Все пак трябва да се има едно наум, че по-дългият контакт с дървото (особено между 14 и 18 часа, когато е активно) води до сънливост, главоболие, затруднено дишане, гадене, понякога дори и загуба на съзнание.

  • Липова увереност

Доста по-балансирано действат липата и върбата. Енергията на първото дърво е силна, но омекотена. При спазване на ритуала за стволово зареждане на аурата и организма тя дава сигурност в собствените сили. Дори само седенето под короната й носи усещането за покой. По сходен начин действа и клонестата върба. Контактът с нея отпуска главоболието и успокоява централната и периферна нервна система. При хората, работещи ежедневно над сложни задачи и казуси, тя помага те да бъдат решени ала еврика. Всеки път когато извикаме образа й в съзнанието си, тя ни дава изобилие от решения на всеки житейски или творчески казус, разкриват тибетски чудотворци.


Методът на Димков за горско изцеление

Петър Димков съветвал, че когато човек е психически и физически изтощен, може да използва дърво, за да възстанови силите си. Приживе Димков карал пациентите си, когато отидат в гората, да си изберат едно хубаво и здраво дърво. След това да опрат гръб в него, като лявата ръка сложат на кръста с длан към ствола, а дясната на сърцето като при клетва. Затваряйки очи, в продължение на 20 минути се води мислен диалог с дървото, в който молим за помощ и изцеление. Така всяко дърво се превръща в екстрасенс, който е готов да ви дава с шепи от силата си. След флоралното изцеление трябва да се благодари на дървото, учил Димков. Така то може да запрати в земята и страшна болест.

Източник: Стандарт

Прочети още:



МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments