СВОБОДАТА, МАЙКАТА И ДЕЦАТА

 

Бог на първо място, за да са свободни майката и децата

Истинската майка те оставя да бъдеш себе си. Тя те дарява със свободата отвън и отвътре, защото има някои дават свобода отвън, но отвътре не я дават. Така действат пробудените същества. Първият най-важен момент е да дадеш свобода на детето си, да не искаш да го моделираш със своите амбиции да прилича на тебе. Защото след време ще има отмъщение. И за да се избегне това, трябва да му дадеш свободата, която Бог му е дал. 

Истинската майка е тази, която познава петото си тяло, т.е. своята душа. Тя е душа. Майка, която иска да те направи проекция на себе си и на своите амбиции, убива нещо в детето и в себе си. Истинската майка е велико духовно и Божествено явление. Това не е просто нещо обикновено, а велико духовно и Божествено явление. Тя никога не ти предава знания. Тя ти предава Любовта си и тази Любов ще те научи на всичко, защото Любовта е Бог. 

Истинската майка те обича, както Бог те обича. И тя не се налага, не те насилва. Любовта, която дава майката на своето дете, е единственото нещо, което може да го учи реално отвътре. Любовта на майката създава около детето жив огън, защото предадената Любов е Бог. Това е едновременно и психическа защита, не знанията, не уменията и съветите, а любовта. 

Истинската майка има първо любов към Бога

Истинската майка има първо любов към Бога, а после към детето. Защо казвам това? Защото без любов към Бога, абсолютна, тотална любов към Бога и винаги на първо място, това означава едновременно и любов към Истината, без любов към Бога отношенията стават нереални. Дори и когато обича детето си и иска да направи всичко за него, постепенно отношенията стават нереални, въображаеми и нещо съществено се изгубва. Бог не е между тях - най-лошото нещо, което може да се случи. Затова първата заповед е любов към Бога, не втората, не третата, а първата - любов към Бога. Така че тук правя ударение, защото без любов към Бога, любовта към човека се превръща в нещо опасно. 

Без любов към Бога, без Бог да е в тебе и между вас с другите души, любовта към човека се превръща в нещо опасно. Без любовта към Бога, т.е. без изпълнението на първата заповед и майката, и детето пътуват към злото. Независимо каква философия имат, какви знания имат, без изпълнението на първата заповед те пътуват бавно към злото. Само въпрос на време е то да се случи. 

Някои майки смятат, че най-важната им мисия е да отглеждат децата си. Въпросът стои според окултната наука по друг начин. Не казвам, че това не е важно, но въпросът е поставен по друг начин. По-важно от всяка мисия е самият Той, в Кабала се нарича Единственият. Мисиите не се изпълняват заради хората и световете, а заради Единствения. И другите неща са важни, но те не са на първо място. Скритото във всяка мисия е в това, дали ти се насочваш изцяло и изключително към Единствения. Ще обясня: ако мисията ти се окаже по-важна от Единствения, т.е. от Бога или от Истината, примерно проповеди, отглеждане на деца, най-различни дарби и т.н., проучвания, науки и т.н., каквато и да е мисията, ако тя се окаже по-важна от Бога, ще знаеш, че ти никога няма да я изпълниш по правилния начин, по свещения начин. 

из Словото на Елеазар Хараш

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments