Първото същество - БОГ, Второто същество - ЛУЦИФЕР, Третото същество - ХРИСТОС | Елеазар Хараш

 

Първото, Второто и Третото същество

Първото същество - Бог e изречено същество. То е началото породено от бездънното праначало! Там където няма никакви имена, никакви понятия. То е изречено от неизреченото. И за това в самия Бог има нещо неизречено. Целта на първото същество (БОГ) е да превърне хаоса в съвършен Божествен Космос! 

Ако в един несъвършен свят съвършенството открие себе си - то ще изгуби своето значение и няма да бъде разбрано.

Знанието е това, което може да постигне второто същество - Луцифер, а любовта за второто същество е непостижима. Тя е останала скрита за него, тя си има своя тайна. Тя е преди сътворението на второто същество. 

Светлината на третото същество Христос се е пожертвала за Бога и поради това тя се е завърнала към прасветлината. Докато второто същество (Луцифер) се е пожертвало за човечеството и с това то е увеличило своята тъмнина. 

Третото същество Христос показа, че истинската Любов е пътуване и към вечността и към безпределността на Бога. Пътуване към целостта, към Андрогина. 

Третото същество Христос показа правия път, който е късия път. Пътят към Голгота. А това е пътя към нищото, което е друго име на богоподобието! 

 Първото същество: БОГ


Второто същество: ЛУЦИФЕР


Третото същество: ХРИСТОС

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments