Самосъзнание.com | Любов - Мъдрост - Истина - ЛЮБОВТА НОСИ ЖИВОТ В СЕБЕ СИ

ЛЮБОВТА НОСИ ЖИВОТ В СЕБЕ СИ


Светлината и топлината на любовта

Време е вече старото да си замине, да дойдат новите хора - хората на побратимяването, които да мислят за доброто на своите ближни, като за свое добро. Какво ще стане с лошите хора? - Ще се замесят с добри. Какво ще стане със слабите хора? - Ще им се дадат условия да станат силни. Те трябва да станат силни, за да проявят Любовта. 

Досега само слабите хора са проявявали любовта, затова всички са били нещастни. Като носят любовта, слабите хора се страхуват да не изпуснат всичката и топлина и светлина, че и те да изгорят, и светът да изгори. Силните хора ще пуснат всичката топлина и светлина на любовта, за да просветят цялото човечество. Какво лошо има в това, че светът ще разполага с повече светлина и топлина? По - добре да има пламък и светлина, отколкото димене и пушек. Днес светът повече дими и пуши, а не свети. 

Иде любовта в света. Нейната светлина и топлина не са механически, но органически, всичко пречистват. Да мине човек през светлината и топлината на любовта, това значи, да мине през страданията, които пречистват и обноваяват.  

ЛЮБОВТА  НОСИ  ЖИВОТ  В  СЕБЕ  СИ.

 Учителя 

" Новата  култура " -  01.07. 1942 г. - в 7 часа .

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments