Най-благоприятното влияние на Слънцето започва от 22 март

Слънчевите Лъчи

ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ, ПРИЯТЕЛИ!

“През всички годишни времена слънчевите лъчи не действат еднакво, - обяснява Учителят Петър Дънов. – Земята /дадено място/ в началото на Пролетта е повече отрицателна и затова най-много приема. Ето защо през Пролетта слънчевите лъчи действат най-лечебно!
От 22 март нататък Земята постепенно става положителна. През лятото тя е вече доста положителна и затова приема по-малко. И летните лъчи действат, но по-слабо. ...През Пролетта и лятото има прилив на енергия към земята, а есен и зима – отлив. Затова най-благоприятното влияние на Слънцето започва от 22 март. Всички онези организми, които са здраво устроени, се ползват от тази енергия, а слабите организми се разтопяват от нея и отслабват още повече. ... Най-добрите месеци за обновяване са от 22 март, през целия месец април и май до 22 юни.”

“Умният човек, като вижда, че организмът му е лишен от известна енергия, той я събира от Слънцето. Той знае, че Слънцето може да набави всякакъв недоимък от енергия в човешкия организъм!”

“Пролетно и лятно време от 22 март всяка година препоръчително е да се ляга и да се става рано, за да се посреща Слънцето и да приеме човек своя дял от него, тъй както пчелите събират нектар от цветята. Всеки трябва да прави опити ред години, за да се убеди в тази истина.”

“Доброто влияние на Слънцето върху човека подобрява състоянието на артериалната кръв. Слънцето повдига човешките мисли и чувства, с което и кръвта на човека се пречиства.”

“Ако при изгряването на Слънцето съзнавате, че възприемате повече от Божията Любов и от Божествения Живот, тогава слънчевата светлина ще има за вас лечебно действие. Не мислите ли и не съзнавате ли това нещо така, изгревът на Слънцето ще представя за вас чисто механически процес, който в нищо няма да ви ползва.”

Учителя Петър Дънов


Публикувано от Hristo Vatev в групата Учителят Беинса Дуно, Петър Дънов

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

2 comments

  1. Дано човекът да е прав и всичко да върви по-добре и възможно най-положително.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Едва сега осъзнавам, че това е точно така! Изгубеното време не мога да си върна... Кратките мигове на свобода, спокойствие и великолепие ме зареждат прекрасно и много положително. Вярвам, че при по-добри условия и подходящи възможности ще почувствам още по-осезаемо тази чудесна промяна, която наистина и от все сърце желая. Както виждате и усещате, начинът ни на живот ни отделя от възможността за истинска и цялостна промяна... Редно е да се замислим какво правим с живота си и да асимилираме истинските причини за спъването и отдалечаването ни от истината! Енергията, която толкова ни е нужна всячески ни е отрязана и е в ущърб на почти цялото човечество! Въпреки това, всеки, който изрази намерение и действително го пожелае, мога да кажа, че ще намери начин и непременно ще почувства разликата! Бъдете по-настойчиви, настроени положително и без страх в промените! Желая ви светъл път и ви изпращам благословии с много любов на всички ви!

      Изтриване