Медитация и Йога

Медитация и Йога вървят ръка за ръка.

Думата Йога означава съюз.

Истинската Йога започва с медитация. Истинската Медитация се случва, когато умът ни прескача естествено в Тишина и се обединява с Ku.

Йога не е обединяването на главата с петата! Истинската Йога започва с откриването на Безкрайното Съзнание.

Без медитация, йога е само упражнение за тялото. Истинската Йога е упражнение за нашето съзнание, за да се проучат всички пътища на възприятието, тялото, ума и душата. Медитация и Йога вървят ръка за ръка.

Медитацията без йога (изпитването на Тихо Съзнание или Ku) е само един опит на ума.

Йога без медитация е само опит на тялото. Този стил на йога прави тялото ни здраво, но умът ни все още не е чист, така че се разболяваме отново.

Когато поставим двете заедно, имаме реалния опит на двете медитация и йога.

Медитацията е сърцето на йогата. Йога упражнения, пранаяма и пречистващи техники, наречени Яма и Нияма са всички ръцете и краката на тялото на йога. Точно както в живота, нашият живот започва в сърцето. Упражненията на нашия живот чрез нашите действия помагат на сърцето ни да изпита живота ни с повече любов, щастие и Жива Сила.

Когато добавим йога към нашата медитативна практика, нашият опит в медитацията става по-ясен. Нашето тяло освобождава кармата по-ефективно и ставаме Просветени по-лесно.

Ако можем да намерим време, дори и само един час на ден правейки 30 минути йога и пранаяма, последвано от 30 минути медитация, ние ще се придвижим по-конфортно и по-силно. Правете вашата медитация два пъти на ден и когато имате допълнително време (дори и веднъж на седмица), добавете 30 минути йога и ще се насладите на резултатите по-пълно.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments