Самосъзнание.com | Любов - Мъдрост - Истина - Пребиваване в Два Свята - Боб Фикас

Пребиваване в Два Свята - Боб Фикас

Да бъдеш човек е да ходиш в два свята: небето и земята

Да бъдеш човек е да ходиш в два свята: небето и земята. Небете разширява съзнанието ни и придава по-духовен поглед над живота ни. Земята заземява нашето съзнание в ежедневния живот и ни помага да се материализират желанията ни.

Боговете могат да ходят само на небето. Животните могат да ходят само на земята. Но хората имат способността да овладеят двата свята и да използват всички сили на вселената.

Ние често се страхуваме от нашите емоции за цялата власт, която могат да показват, но учейки се да чувстваме тази сила и да се чувстваме в мир с Вселената, може да ни дари с голяма сила, с която да постигнем всичко, което желаем. Ако можем да се научим как да разширяваме нашето съзнание, за да бъде огромно като безкрайното небе, нашата визия отива отвъд всички ограничения. Тези две възприятия, небето и земята, носят баланса в нашия живот, който прави да бъдеш човек изключително преживяване.

Всяко човешко същество е предизвикано от емоциите си и е въвлечено в тяхната буря. Да чувстваме тези емоции и същевременно да релаксираме дълбоко вътре, където можем да излезем от бурята и да се чувстваме спокойне е трудно да се постигне, но плодовете, които получаваме далеч надхвърлят опасността.

Фюджин и Рейджин, боговете на вятъра и гръмотевиците, са част от нашето човешко състояние. Те издухват облаците от неразбиране и страх, довеждайки ни до състояние, което може да бъде описано само като нашата Буда природата.

Казват, че Фюджин и Рейджин някога са били врагове на Буда. Те постоянно са разсейвали Буда чрез създаване на бури от емоции. В края на краищата, Буда трябваше да овладее тези мощни сили и да ги превърне в Духовна Сила.

Когато за първи път влезем в духовния път, ние сме обучени да избягваме бурите на емоцията, така че да можем да се научим как да центрираме себе си вътре и овладеем опита на Чистата Тишина. Но всеки път, когато влезем вътре и влезем в тихият свят на небето, Фюджин и Рейджин идвад да ни предизвикат. Нашите емоции се движат и се чувстваме разочаровани в себе си за това, че ги има. Моля, не се притеснявайте. Тези богове не са тук, за да ви победат. Те са тук, за да ви научат.

Фюджин и Рейджин са Защитници на Дхарма, които ще се превърнат в най-добрите ви приятели и настойници, тъй като те ви учат, че няма от какво да се страхувате. Приемете предизвикателството. Не бягайте от страха или разочарованието. Вместо това останете там, където сте и се изправете пред тях. Емоциите са истинската ви сила. Те са просто още една форма на енергия, която някой ден ще трябва да се научите да владеете.

Няма значение какво име давате на тези емоции, те са просто друга форма на енергия. Цялата енергия е полезна. Вложете вашето сърце и душа в емоциите си и използвайте тяхната сила. Ако се страхувате от тях или обвинявате себе си за това, че ги имате, тогава вие отблъсквате силата си на далеч. Целият смисъл на това, да бъдеш роден като човешко същество е да се научиш как да ходиш в два свята. Можете да имате и двете -емоционална сила и безкраен мир в същото време. Вие избирате това въплъщение поради някаква причина. Сега се научете да го владеете.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments