Намирането на Вашият Център

Центриране - Медитация - Спокойствие

В самия център на нашето същество е нашата истинска същност и нашата Буда природа. Океанът от съзнание вътре в нас е универсален и съществува вътре във всички човешки същества. Откриването на този център е най-важното откритие, което някога можем да направим.

Намиране на вашия център означава намирането на самата сърцевина на вашето същество. Какво ви прави това, което сте? Какво ви мотивира и движи? Каквото и да е, след като го намерите вие ще се чувствате по-уверени и по-мощни. Ключът е просто да бъдете себе си. Не се опитвайте да бъдете като някой друг.

Вие сте уникални. Няма никой друг като вас в цялата тази вселена. Не сте родени по този начин да се учите как да бъдете някой друг. Вие сте родени по този начин, защото има нещо вътре във вас, което е много специално. Не се опитвайте да мислите за това. Когато мислим прекалено много, ние гледаме в най-неподходящите места. Ние търсим навсякъде другаде и забравяме да погледнем в себе си.

Вместо да мислите, опитайте се да чувствате. Какво е вълнуващо за вас? Какво ви движи? Откриването на това, което ни движи, е първата стъпка към намирането на нашия център. Нашият център е най-основната мотивация, която имаме в нашия живот. Кучето не става всяка сутрин с мисълта за това, което трябва да направи днес. Кучето просто се събужда, чувства нещо и започва да го прави. Човешките същества искат да се мисли, преди да се направи нищо. Животът ни ще бъде по-голямо удоволствие, ако влагаме повече енергия във всичко, което правим. Само това. Без мислене. Просто наслаждаване на това, което правим.

Без значение каква работа имаме. Без значение какво правим всеки ден. Ако ние просто вложим повече енергия в него, ние ще бъдем по-доволни от живота си. Вие не сте тук, за да постигнете само едно нещо. Вие сте тук, за да изпитате всичко в неговата пълнота, и да откриете как да използвате енергията във всичко, което правим. Ако паднеш, стани отново. Да центрирате себе си означава да погледнете вътре, за да видите това, което искате да направите и да използвате енергията си, за да го направите. Това е всичко. Няма магическа формула. Само честност и усещане. Всеки ден, вижте дали можете да вложите повече енергия в това, което правите, отколкото вчера.

Разбира се, медитацията ще ви помогне да станете по-центрирани. В този случай центрирането е просто освобождаване от всички неща, за които мислите и релаксирайки в това, просто бъдейки себе си, тихи. Всяка форма на медитация ще направи това. Дори в медитативната практика вложете цялото си сърце. Медитацията не е работа. Вие не трябва да работите върху нея. Медитацията е възможност да се центрирате и започнете деня си със свежа енергия и ентусиазъм. Няма какво да правите и какво да търсите. Просто седнете и пуснете всичко, докато не почувствате спокойствие. Когато се чувствате спокойни, вие сте намерили своя център.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

1 comments

  1. В същност чувствата и мислите са два равностойни компонента от резонансния принцип на вселената, и в Божествен смисъл съответстват на Любовта и Мъдростта. По действие наподобяват редуването на левия и десния крак при ходенето. Аналогията им в електронния свят са индуктивността и капацитета, а във физичния свят - масата и гъвкавостта. Не може да не сте чули изразите: "Този е голям капацитет", или "еди кой си има гъвкав ум". Или "чувствата набраха инерция". Когато махалото е в средно положение е най-засилено (чувствата), когато е в крайно положение е в състояние съответсващо на ума. Третия елемент на резонансните системи е резистора в електрониката, извършената работа във физиката, волята и действието в човешки план и истината и творчеството (плодът) и свободата в божествената категория. Първите два резонансни елемента са реактивни и не харчат енергия, а могат да я натрупват или отдават или трансформират помежду си. При тях има изместване във времето между причина и следствие. Припомням: гъвкавост (пружина), капацитет, ум, Мъдрост от една страна и маса, индуктивност, чувства, Любов от друга. Примерно при прилагане на на потенциал върху бобината има изместване на фазата между напрежението (потенциала) и тока и т.н. При третия елемент няма изместване между причина и следствие: извършена работа във физиката, отделена енергия от резистор в електрониката, действие в човешки план и Истина в Божествен план. Двата реактивни компонента съответстват на женския и мъжкия принципи. Понастоящем на Земята преобладава мъжкия принцип: войни, конкурентция, амбиция, агресия,електричество, месоядство, а не достига женския принцип: мекота, магнетизъм, милосърдие,топлина. Любов. Всичко ще бъде оправено: Отгоре не разрешават едни да си градят еволюцията за сметка на другите.

    ОтговорИзтриване