Самосъзнание.com | Любов - Мъдрост - Истина - Урок 3: Създаване на Нов Свят - Уроците на Творението

Урок 3: Създаване на Нов Свят - Уроците на Творението

Създаване на Нов Свят


9 май 2013, от Елена

Грандиозните промени, които стават в момента на Земята са безпрецедентни. Очаква ви прекрасен свят, но може да го създадете само вие. Нашата намеса е на ниво сънастройка и вълнова помощ.

И така, кое пречи на вашия преход?

Най-основното е липсата на вяра. По вярата ще ви се даде – тази заповед ви беше дадена много отдавна. В буквалния смисъл вие творите с вяра всичко, което се случва около вас. Вие сте интересни създания и ние много ви обичаме, но понякога съвместявате на пръв поглед несъвместими понятия. Вярвате в чудеса и едновременно се съмнявате в тях.

Всички пробудени за новия свят, които четете ченълинги и послания, не вярвате напълно в способностите си да създавате нови светове. Мислите ви създават нови реалности. Време е да се уверите, че преходът е неизбежен.

Първоначално се очакваше, че галактическия лъч 21.12.2012. ще прочисти вашето казуално тяло и другите ви светлинни тела и ще ви даде възможност да преобразувате реалността ви. Така и стана. Кармичните програми са изтрити, но продължавате да живеете по инерция, по законите на кармата.

Вижте какво се случва. Законът за кармата е престанал да работи, но вие сте творци. Събуждайки се сутрин, отново и отново създавате своите митични вериги. Да предположим, че някои от вас е преминал успешно галактическия преход 21.12. Живял е в бедност и е осъзнал, че отработва кармични задачи. И ето програмите са заличени. Но човекът се буди ден след ден и не вярва, че програмата вече не съществуват. Той си казва: аз съм беден, защото така е богоугодно, това е карма. Молбата му за формиране на настоящата реалност се приема от механизмите за творение на Вселената и неговата бедност продължава. Обаче висшите йерарси на Вселената, с всички сили се опитват отново да доведат до него информацията, че кармичните програми вече са изтрити. ”О, това е прекрасно, казва си човека! Значи скоро няма да съм беден. Утре ще стана богат.”

Утре. Всичко отлагате за утре. Това че беше създаден времеви континуум, улови съзнанието ви в капан. Нямя никакво утре. Какво ви пречи със ставането да си кажете: ”Aз съм свободен, аз съм богат, аз съм любим“. Няма причини да страдате. Няма вече дългове.

По-рано, законите на кармата бяха в сила. Сега се опитвате по навик да построите кубчетата на вашата реалност по старите закони. Кулата от вашите кубчета всеки ден се разрушава, защото вече няма сили, които да я задържат, защото светът ви е вече друг и законите са различни. Но вие упорито продължавате да съграждате кулата си ден след ден.

Спрете. Повярвайте, че вече живеете в нов свят. Толкова време чакахте от някой или нещо да ви свърши работата, някой да ви създаде нов свят и да ви пренесе там. Повярвайте, Вселената ви подпомага за всичко, с всички сили, но никой не е в състояние да създаде вашия сват вместо вас. Така е устроена Вселената. Така работят законите за свободната воля.

Има много варианти на новата Вселена, използвайки предишната аналогия – много кубчета с различни цветове и големини. Но да построите вашата обновена кула на мечтите, можете само вие, избирайки свои кубчета и разполагайки ги в нужната последователност.

Всичко, което ви се предава свише – това са само закони и закономерности за построяването на новия свят. Вие обаче сте строителите. Всеки изгражда своя вселена и всички заедно създавате общ свят.

Много е важно да разберете това. Да разберете и да повярвате, че всичкото минало е останало назад. Всички прекрасни призиви – това не са просто думи, това са готови импулси на творението – използвайте ги за създаване на новия свят.

И така, какво трябва да се направи? 

Събудете се сутрин и изцяло повярвайте, че именно в тази секунда започва новия ви живот. Живот, в който няма повече тъмнина или светлина, няма добро и зло. А има формация от светлина, която е пластична и може да моделира всякаква форма и реалност, каквито си пожелаете.

Кажете си: не съм длъжен на никого за нищо. В живота ми се случва само това, което сам избирам. В живота ми няма повече място за горчивина и страдание. Всичко е една илюзия от миналото, която ми помогна да премина през старите уроци. Сега съм свободен и щастлив и света около мен е прекрасен!

Смисъла на вярата не е в преклонението пред божествения ни създател. Не е нужно да се прекланяте пред твореца си. Всички сме негови частички. Как може една част да се прекланя на самата себе си, различавайки се само по въплъщението си? Проумейте това.

Вярата, това е приемането на своето могъщество. Приемане на силата и възможностите си на творец. Убеждението, че сте създател, част от Бога. Това означава, че притежаваш всички способности на Твореца. Вярата, че всичко в живота ти се случва по твоя воля. Усещате ли разликата?

Да бъде твоята воля! ТВОЯТА ВОЛЯ! Става дума не за смирение пред обстоятелствата или за божия милост. Всичко, което се случва с теб – това е твоята воля и едновременно волята на Твореца на всичко, защото вие сте едно. Замислете се над това, как ли той приема вашата воля?

Той е дал на хората свобода на избора. И какво избраха много от тях? Войни и насилие, вместо да изберат любов и разбирателство. Но той е приел волята на всеки човек.

Създал е основата на Вселената и законите й, а всичко, което се случва във вашия свят са си го създали хората. Това е била тяхна съвместна воля. При това, Твореца на всичко я приема изцяло без осъждане и наказания. В него липсва всякакво желание да наказва когото и да било. По човешки казано, у него изобщо няма желания, а продто Любов и Воля.

В момента е важно да се осъзнае, че свободната воля е огромна отговорност. Навлезли сте в нова степен от развитие на този закон, когато всичко се случва по ваша воля и действията ви са осъзнати. По–рано бихте хвърлили вината за нещо на обстоятелствата или на закона за кармата, оправдавайки се с несъвършенствата на вашия свят. При това, всички отценки идват от вас самите. Няма неудачни резултати от експеримента. Те стават такива, кагато някой от вас очаква едни, а получава други.

Когато се въвеждаше експеримента за свободната воля, никой не е очаквал никакви резултати. Това беше нов импулс на творението. Нов кръг от развитието на галактическото съобщество. Работата е там, че резултатите от експеримента през цялото време се зануляваха. Като пясъчен замък, който постоянно се руши, когато му натрупат критична маса от пясък. А вие сте били малките зрънца, които го спояват.

Тогава възникват мнения, че не бива да се строи замък от пясък. Този матерял е неиздръжлив и трудно слепим и по-добре да се търси друг. Но творецът на Всичко продължил експеримента и пясъчния замък продължавал да се издига и руши. И ето, че станало чудо! Във вашия случай замъкът устоял, вместо да се разруши, започнал да заяква. Защо ли? Защото Творецът не се е съмнявал, че рано или късно това ще стане.

Ние ви даваме толкова много аналогии за това, че в края на краищата, да повярвате в силата си на творци. Новият свят вече дойде и сега вие го създавате. Това не са само думи и прекрасни фрази, както много от вас си мислят.

Първия признак, че вече съществувате в новия свят е именно това, че неговите закони са се променили. Старите кармични връзки са заличени. Вече не е нужно да отработвате старите кармични уроци. Това е чудесен подарък от вашия творец за вашите постиженията, за работата ви по създаването на новия свят. Започват да работят нови закони. Сега светът ви е бял лист хартия. Обаче всеки от вас по навик продължава да изгражда очертанията и събитийния ред постарому, както е било довчера.

Осъзнайте това! Ние разбираме, че не сте готови веднага за заличите стария си свят. Това е особенност на вашето човешко възприятие и на практика почти всеки от вас продължава да живее в страх от загуба на познатия си свят. Ние не ви подстрекаваме към разрушение. Просто трябва да осъзнаете, че всичко около вас е илюзия, и каква ще бъде в следващия момент, зависи само от вас.

Представете си, че по някаква причина зрението ви временно се е разфокусирало и виждате само смътните очертания на предметите около вас. По навик започвате да им придавате определено значение. Да, това е стол, да, тук наистина имаше стол в стаята ми. Именно така придавате форми и очертания на всичко и ето, че вашия стар свят е отново сътворен. Това не е аналогия. Точно така става.

Разбира се, трудно ви е веднага да замените реалността си с нова. Но започнете на части, променяйте ги. Представете си свят, в който искате да живеете и привнасяйте в него нови елементи всеки ден.

Вече сме предвидили въпросите, които ще ви хрумнат и крайностите, в които може да изпаднете. Част от вас, започват да подобряват стария си земен живот и да привнасят в него богатства, уют, пари, събития. Тоест, да усъвършенстват всичко старо. Така да бъде. Главното е да усетите свободата на твореца в себе си. Няма нищо невъзможно или забранено. Всеки във вашия свят може да бъде много богат и много щастлив. Вселената е изобилна именно заради това, че няма нужда да създава запаси, от каквото и да било, както правите вие, защото във всяка секунда по законите на творението, можете да създавате, каквото си пожелаете. Всеки творец може да създаде всичко. Може да направите живота си изобилен и щастлив, привличайки в него изобилие от всичко. Но не забравяйте, че закона за отдаването продължава да работи. Взимайки от другите, взимате от себе си в буквалния смисъл. Няма нужда да се взима от другите, всичко може да бъде сътворено.

В момента, успоредно във вашия сектор на Вселената, съществуват още два свята. Първия – това е вашата обичайна реалност, в която съществувате. Но в същото време върху нея припокривате друга. Като паус (оризова хартия). Докато пауса не е запълнен още с ясни и красноречиви очертания, е трудно да ги различим. Той само леко затъмнява, изтрива яркостта на очертанията на стария свят. Постепенно върху пауста се появяват очертания и цветове. Така се и формира в момента новия свят. На това платно рисувате вие. Вселената ви е дала всичко необходимо, за да творите: боички и всички други инструменти на творението и е готова да ви поддържа и учи ежесекундно, стига да пожелаете.

Може да направим и друга аналогия. По-рано, преди епохата на компютрите, художниците аниматори са рисували своите филмчета точно с помощта на паус. За да продължи кадъра, където даден персонаж се движи, трябва да се прерисува (преснима) на паус всичко с абсолютна точност, както е било в предходния кадър – само с малки промени , например в положението на краката. Именно така става и в момента. Вие прекопирвате реалността си, но може да добавяте и нови елементи и да създавате нови движения. Сами създавате, рисувате своя “филм”.

Постепенно, когато очертанията на новия филм започнат да добиват яркост, ще видите раздвоението на световете. Ще ви се струва, че изчезват предмети, които токущо са били на определено място. В бъдеще, илюзията на стария свят постепенно ще избледнява. Това ще стане, ако повдигнем пауса от картината постепенно. Първо, ще се забелязват старите очертания, но постепенно ще започнат да избледняват и ще изчезнат напълно. Разбира се може и незабавно да се откъсне стария свят от новия, но по-голямата част от вас не са готови за това. Освен това, още не сте си нарисували новата картина.

Уникалността на настоящия момент е в това, че за пръв път на човека му се дава такава свобода за творене. Винаги сте били творци на реалността си. Но по-рано това беше ограничавано от редица други закони на сътворението. Сега част от тези закони са отстранени. Готови ли сте за свободата на твореца? Такъв изпит ви предстои. На всеки от вас.

Помнете, че до всеки от вас винаги има помощници, всички висши структури на Вселената са свързани към вас и като търпелив учител са готови да ви научат, как се сътворява свят. Но своя модел може да очертаете само вие.

Напредвайте и престанете да се конкурирате. Четки и боички има за всички. Всеки създава най-прекрасната картина. Няма да има добри и лоши работи, приветстваме всеки избор в новия свят.

Когато децата се опитват да рисуват, от начало са неумели – мажат по листа и създават неясни очертания, но вие с любов се наслаждавате на тяхната креативност. Не ги обиждате, че са лоши художници, защото ги обичате и сте готови да им помагате да усвояват техниките на рисуването, купувате им всякакви четки и боички. Така и ние постоянно сме до вас. Като любящи родители. Не сте сами. Цялата Вселена е готова непрестанно да ви обучава на сътворение. Вярвайте в своите възможности на творец, защото, ако не вярвате в себе си, значи не вярвате и в божественото в себе си и не вярвате във възможностите на Твореца. Няма нищо невъзможно. Новия свят е пред вас. Създайте го!

Източник

Превод: РосицаМОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments