Нощта срещу Водици - Водокръщи (Богоявление) - 5-ти срещу 6-ти януари

Богоявление - 5-ти срещу 6-ти януари

Настъпва нощта срещу ВОДИЦИ или ВОДОКРЪЩИ (Богоявление), една от най-магичните нощи на годината. Този голям български празник води началото си още от преди Христа. Свързан е със силата на водата да "помни” и преклонението пред животворящата й същност и сила. Паметта на водата е много старо българско знание и във всяко наричане предците ни са се осланяли на нея – жива, мълчана, обична, мъчна, пъстра, здрава, вречена, пробудена вода... А старите българи са вярвали, че в полунощ водата започва да "чува" и да сбъдва!

Какво се прави в нощта срещу Водици (5-ти срещу 6-ти януари), една от най-магичните нощи през годината или КАК ДА НАРЕЧЕШ ВОДАТА СИ?

Здравей, Добросторнико!

Когато се здрачи достатъчно навън на 5-ти януари вечерта, налей вода в едно котле. Ако не разполагаш с такова, може да използваш чаша или малка тенджерка. Желателно е избраният съд да не е пластмасов.

Някога водата се е наливала от извор или кладенец, но ти спокойно можеш да използваш за целта и чешмата вкъщи.

Изнеси водата навън – на двора, на балкона или перваза на прозореца. Хвани съда с две ръце и притихни малко с водата си. Остави я да те усети. Подишай свежия въздух с нея.

Поздрави я и й кажи името си. НА ГЛАС!!! Тя вече те познава. Тя е ТВОЯТА вода. Постойте още малко така заедно и се прибери. Нека Водата ти остане няколко часа под небето да се "измълчи" и пречисти.

Точно преди полунощ излез отново при нея. Точно тогава, преди ВОДИЦИ, силата й става най-голяма. Отново хвани съда с две ръце. Свържи се с твоята вода. Помисли, кое е най-голямото ти желание - кое е това, чието сбъдване ще ти донесе нова Сила и Радост. И ГО ИЗРЕЧИ НА ГЛАС ПРЕД ВОДАТА СИ!

Притихни отново и постой с нея. Опитай се да си представиш, как ще изглежда животът ти, когато точно това твое желание бъде изпълнено. Опитай се да "видиш” тази картина в Твоята вода.

И отново НА ГЛАС кажи най-старото и силно наричане: РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

После покрий водата с чиста кърпа (по възможност бяла) и се прибери.

Остави водата си цяла нощ да поеме ПРАВОТО ТИ СЛОВО. Да го чуе, да го залюлее, да го изкъпе, да му вдъхне живот и да пренареди твоето СБЪДВАНЕ.

Когато се събудиш сутринта на ВОДИЦИ (6-ти януари), първо иди при Водата си. Измий си очите с нея и с много обич отпий от твоето СБЪДВАНЕ. После пак... Усети твоя ДАР с цялата си душа! Накрая склони чело пред Водата и й благодари.

След това я прибери. Можеш да я изпиеш цялата или по-малко, да наръсиш с останалото от нея дома си, да полееш някое цвете - както прецениш. Това е НАРЕЧЕНА вода и тя ще носи енергията на желанието ти. Силата й е право пропорционална на емоцията, която си вложил в нея и на количеството Вяра, изпълваща душата ти. Така че, магията е в твоите ръце!

Дали това е истина и дали тази магия ще заработи за теб, зависи от Силата ти, Куража ти и Корена ти.

Честити ти Водици, Добросторнико! Честито ти Богоявление!

И НЕКА РЕЧЕНОТО ТИ НА ВОДОКРЪЩИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

(по материали на Rozmari De Meo)




Прочети още:

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments