Дева София, Изгрева на Звездата на Космичната Жена - Сириус, Божествената Нова Година и Изгрева на Венера като Зорница

 

Дева София, Изгрева на Звездата на Космичната Жена - Сириус, Божествената Нова Година и Изгрева на Венера като Зорница

ИЗГРЕВЪТ НА СОПДЕТ-СИРИУС, ИЗГРЕВЪТ НА ВЕНЕРА КАТО ЗОРНИЦА И БОЖЕСТВЕНАТА НОВА ГОДИНА: 

На 17.08 около 5:20-30 сутринта във Варна, най-ярката звезда Сопдет-Сириус отново ще се роди и изгрее за своята мисия в лъчите на Слънцето. Този Хелиакален изгрев се случва за няколко минути, като в първия ден на своята видимост Сириус ще се вижда само за 4-5 минути, и с всеки ден Сириус ще се вижда с няколко минути повече на фона на зората. Тази Велика звезда ще изгрее, докато Озирис-Орион ще показва със своя колан от трите звезди Алнитак, Алнилам и Минтака, къде на хоризонта ще се появи Сириус. Така трите звезди символизират трите мъдреци-астролози, които намират, показват и почитат раждането-изгрев на Бога на Земята. Ето защо, Соларният цикъл на най-ярката звезда - Сириус се е почитал и почита от всички Велики посветени на древността и настоящето.

Изгревът на Сопдет-Сириус ознаменува за древните посветени на Страната Кемет (Истинското име на Древен Египет) разлива на Нил, което не е просто начало на Египетския календар. Реката Нил е проекция на Космичната река на Галактиката и в този смисъл, както Нил идва, за да донесе нов живот и плодородие, това е само отражение на Космичния Галактичен Прилив на Божествен Живот и Благодат. Ето защо, Хелиакалният изгрев на Сириус показва свещения момент, когато Върховният Бог като Дух и Съзнание на Галактиката, прави специалната връзка между Алфиола (Великото Централно Слънце на Галактиката) и Духът на нашата звезда - Слънцето. Тази специална връзка носи Живот и Благодат на всички същества в Слънчевата система и специално за нас хората на Земята. Именно за това от древни времена изгревът на Сопдет-Сириус в лъчите на Слънцето е показвал свещения момент, когато Духът на Слънцето-Христос ни дарява нов живот, сила и импулс към добродетелност. Това се е празнувало в Слънчевите мистерии и храмове на Древен Египет, празнува се и днес в Слънчевите Езотерични Школи на Христос, като празника на Божествената Нова Година, в която Великият Събор на Христовите посветени на Слънцето определя живота и съдбата на всички народи и всички същества по лицето на Земята.

Този празник е поне 7 дни, като започва по традиция от Християнския празник Успение Богородично (15 август), който показва прехода на Дева Мария в Духовния свят, реализиращ се като Звездно раждане посредством Хелиакалния Изгрев на най-ярката звезда - Сириус - звездата, която показва Сърце на Космичния Христос, Което Сърце слезе и се прояви сред нас хората, като Божията Майка, родила Богочовека на Земята, и когато след 3 дни Звездата на Космичната жена - Сириус изгрее стабилно и ясно, тогава на 19.08 се празнува Божествената Нова Година.

Тази година, има и друго специално знамение - изгревът на Венера като Зорница и проявителка на Божествената Мъдрост и Сила на Духа Божий, който изгрев се случва само 3 дни след изгрева на Сириус, с други думи на 20.08 около 5:50-06:00 за Варна.

Така се синхронизират няколко изключителни Небесни и Духовни събития:

- Денят на Успението на Дева София, жената станала присъствие на Космичната Жена, създала Условията на Богочовека да се прояви в земни условия (15.08);

- Денят на Изгрева на Звездата на Космичната Жена - Сириус, която има пряка връзка с Исе-Изида в Древен Египет, която отглежда Бога Спасител - Хр (Хор) (17.08);

- Денят на Божествената Нова Година, на който ден се определя съдбата и живота на всичко живо на Земята от Великия Слънчев събор на Слънцето (19.08);

- Денят на Изгрева на Венера като Зорница, която Венера се ражда отново, след нейния преход в подземния свят (20.08).

Това е моментът, в който всеки човек работещ за своето Космично съзнание прави специална връзка със Слънцето, Сириус и Алфиола и Троичната изява на Бога чрез тези Три Велики Слънца, а в този случай и с Венера, която символизира космически победата на Любовта над смъртта и тъмнината. Именно днес, когато Второто Пришествие на Христос в Човешката култура, включително и в Астрологията на Земята, все повече напредва, се възстановява Древната мъдрост на Египет, но вече на едно по-издигнато и еволюирало ниво, защото Мистерията на Голгота е повратна точка, която отразява и насочва пътя на човечеството в Древността, вече в Еволюционния път на Човешката душа в бъдещите хилядолетия.

Както виждате на картината към поста Великите посветени на Древен Египет са почитали от незапомнени времена Космичната Жена и нейното проявление Изида. Ето защо, Християните приемат иконографския образ на Майката Изида, хранеща Хр - Хор - Бога Спасител... Тук няма случайни неща, защото Великите посветени на Египет са предсказали преди хилядолетия, че Бог ще се прояви на Земята, ще бъде убит, но Любовта и Сърцето на Вселената - Исе-Изида ще го възкреси и ще продължи Учението му чрез Бога Спасител Хр-Хор. На всеки имащ усет към Мъдростта на Словото, веднага ще му направи впечатлени, как имената на Господ - Исус Христос, твърде много приличат на имената на Изида и Сина, който тя отхранва - Исе и Хор. Това не е някаква случайност, а проява на Разумното Слово Божие в човешката култура, история и Духовен път към Бога.

Поздравявам ви с празника на Божията Майка, която е казала на Апостолите: „Радвайте се, защото съм с вас през всичките дни.“ С космическа мисъл и разширено съзнание до границата на Слънчевата система, посрещнете Изгрева на Сириус, Божествената Нова Година и изгрева на Венера!

И за финал, в този празничен ден на Дева Мария искам да пожелая и напомня, че Мисията на всяка една жена е да прояви Качествата на своята Божествена Майка, които са Духовна чистота, Извисена Любов, Смирение чрез единството с Бога и Съзнателната връзка с Духовния свят, за да може жената да роди новия човек, да повдигне съзнанието и поведението на мъжа, и с това да подкрепят заедно еволюцията на планетата Земя.

Източник: https://www.facebook.com/filipfilipov.astrolog

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments