Когато човек има отрицателни състояния - Учителя Беинса Дуно

 

Седемте Рилски Езера - Учителя

Когато човек има отрицателни състояния – гняв, съмнение, обезверяване, злоба, омраза, завист и пр., в астралното и етерните му тела се образуват пропуквания, през които изтича неговият магнетизъм, както и други енергии. Такъв човек се демагнетизира.

Защо човек не трябва да се гневи? Защо не трябва да се отчайва? Защо не трябва да се озлобява или нервира? За да не се демагнетизирва. Щом се демагнетизира, той вече е податлив към болести, понеже изтича жизнената му сила. Човек не трябва да допуска в ума си и в сърцето си отрицателни мисли и чувства, защото те ще го разрушат.

Вие се страхувате от бомби, обаче не знаете, че мнозина от вас ги носят. Например гневът е бомба. Зад ушите има специално място, дето те се натрупват. Ако храните отрицателни мисли и чувства, образуват се бомбите. Затова се пазете от тях. Те преди всичко ще разрушат тялото и ще причинят болести. Едно горчиво чувство, една горчива мисъл ще причинят физическа болест. Всяко безпокойство пречи на кръвообращението и човек лесно може да се парализира. Когато ограничава чувствата, човек също така може да се парализира. Лошите мисли в човека парализират човешкия мозък и вследствие на това енергиите на последния не вървят нагоре, а надолу. В горната част на мозъка функционират висшите морални чувства, и когато те не се проявяват, човешките енергии слизат от горната част в по-низша област. Болният ще се излекува, когато низходящите му енергии станат възходящи. Затова никога не противодействайте на добрите си желания.

Учителя (из „Разговорите при Седемте рилски езера“)

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments