Могат ли пчелите да правят мед от канабис?

Могат ли пчелите да правят мед от канабис?

Човекът, който нарича себе си Никола треньорът на пчелите, се превърна в нещо като легенда както сред пчеларите, така и на любителите на канабиса. Той твърди, че е обучил пчелите си да правят мед от растения канабис. Това е така, защото той е бил в състояние да направи това, което никой не е бил способен да извърти. Никола е 40-годишен мъж, който живее във Франция. Освен че е пчелар, занаятчия и ключар, той е и отявлен привърженик на канабиса. Той използва прякора „треньорът на пчелите“ повече от 20 години. Това е така, защото винаги се е радвал да прекарва времето си с всички видове животни, особено насекоми и най-вече пчели. Той ги наблюдава и според него ги тренира така, че да се държат както той желае.

Кана-мед е реално нещо

Канабисът и медът имат много общи качества. Канабисът и медът са естествени продукти, произведени с минимална човешка намеса и имат невероятни ползи за здравето. Никола успешно намери начин да съчетае любовта си към пчеларството и страстта към канабиса.

Обучавайки пчелите си да събират смола от растения канабис, Никола е успял да им помогне да произвеждат канабисов мед. Преди това Никола е обучавал пчелите си да събират захар от плодове, за разлика от цветята, на които обикновено отиват, така че обучението им върху канабисова смола е следващата стъпка.

пчели произвеждат мед от канабис

В случай, че се чудите, пчелите не са засегнати от канабиноидите в смолата, която консумират. Това е така, защото пчелите, за разлика от хората, нямат ендоканабиноидна система. Така че не се притеснявайте, пчелите са напълно здрави!

„Всичко, което преминава през тялото на пчела, се подобрява“, каза той. Смолата, получена от дървета и растения, включително канабис, се превръща в прополис, който е антисептик, антибиотик, противогъбичен и антибактериален. Пчелите също ще използват смолата от всякакъв вид канабис, което означава, че има почти неограничени възможности за създаване на различни видове кана-мед.

Приключение на Никола с канабис

Личното пътуване на Никола с канабис започна, когато той започна да разбира, че лекарствената марихуана ще му помогне с тенденцията му да бъде хиперактивен. Като дете той започна да изпитва много проблеми в училище, защото беше хиперактивен, което в крайна сметка доведе до отпадането му. Въпреки това, скоро след като напусна училище, той разбра, че употребата на канабис за медицински цели му помага да се справи със състоянието си.

неограничени възможности за създаване на различни видове кана-мед

Kритика

Някои онлайн коментатори разкритикуваха твърденията на пчеларя на канна. „Пчелите смучат нектар, а не прашец“, написа един човек във Facebook. „Те смучат нектар поради високото съдържание на захар.“

Според тръста за опазване на пчела, твърденията за кан-мед са верни. Дарил Кокс, служител на информацията, заяви: „Пчелите могат да събират прашец от канабис, който потенциално би могъл да опиянява. В планините на Непал има вид мед, произведен от пчели, който на местно ниво е известен като „луд мед“

Пчелите в Непал произвеждат особено мощен вид мед, който изглежда по вкус и е много по-различен от този, който може да намерите в хранителния магазин. Този мед има малко повече халюциногенен ефект от типичния ви мед. Лудият мед се произвежда от пчели, които се хранят с цветето на рододендрон, което му придава психоактивни ефекти.

Никола има повече от 1300 последователи във Facebook и те търсят нещо, което никой друг не може да предложи: красиви снимки на растения канабис с пчели. Особеното в този проект е, че той ще вдъхнови пчеларството като хоби. Това е огромна полза за околната среда, тъй като популацията на пчелите е от съществено значение и намалява в целия свят.

Източник
Превод: С*П | Природолечение.com



МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments