Детските Мечти

Детските мечти създават бъдещето им.

Спомняте ли си, когато сте били дете и сте гледали нагоре към нощното небе със звезди и сте мечтали за смисъла на живота в тази вселена? Всяко дете гледа към небето и си спомня какво е било преди да влезе в този физически живот. Детето мечтае за други светове и други видове живи същества, които не са намерени на тази земя. Те мечтаят да летят и правят всички видове невероятни неща, които е невъзможно във физическото тяло. Децата наистина не знаят, че тези сънища са памет от духовния свят, от който са дошли преди да дойдат тук. Душата им копнее за пълната свобода и радост от тези духовни измерения и желае да ги доведе тук в този живот. Мечтите на едно дете са предназначени да ни отведат до следващата ни стъпка в еволюцията. Ето защо всяко дете мечтае.

Детските мечти създават бъдещето им. Когато родителите им смажат тези мечти и им кажат, че те не са реалистични, сърцата на децета охладняват и въображението им започва да изчезва. Животът, който те ще живеят в бъдеще ще бъде същият като този на родителите им, без никаква надежда за нещо по-прекрасно.

Има много високо-развити души, които идват в този момент на Земята. Нашите деца са по-умни и по-любознателни, отколкото бяхме. Те са родени да оспорят този свят и да ни отведат в бъдеще, в което нашето въображение ще стане най-важният ни инструмент. Като родители ние трябва да се научим как да даваме възможност на нашите деца да използват въображението си и да създават конструктивни мечти, които ще развиват тяхното съзнание. Не е случайно, че днешните филми са пълни с супер герои и бъдещи способности, които днес може да изглеждат невъзможни. Днешните сънищата ще се превърнат в реалността на утрешния ден.

Оставете децата ви да мечтаят. Учете ги, че има време за мечти и време да се съсредоточат върху настоящият момент. Насърчете ги да желаят невъзможното и да стигнат звездите. Но също така е наша работа да ги научим как да живеят в този свят. Вашите деца могат да виждат зад маските и те знаят, когато някой ги лъже. Те са по-мъдри и по-наясно от нас. Колкото и да искаме да им помогнем, те също могат да ни помогнат!

Насърчавайте децата си да споделят мечтите си с вас. Чуйте колко развълнувани са те и колко искат да прострат тази реалност в духовните измерения. Затворете очи и вижте дали можете да пътувате с тях. Това може да е една чудесна възможност да преоткриете мечтите от своето собствено детство и да възстановите някои от прекрасните съкровища, които сте загубили.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

3 comments

  1. хаха някои от нас са същите тези деца ... дори и на 29 години продължавам да съм дете мачтател фантазьор дори ... Доста често казвам на хората че няма ограничение . Въображението е по важно от знанието е казъл Айнщаин. Призовавам всички да се всушат в детското в тях. Амин

    ОтговорИзтриване
  2. Нищо не е по-истинско от това! Животът ми се върти като на кинолента... Никога няма да повторя грешките на моите родители, нито пък ще повтарям мои собствени! Няма да позволя и за в бъдеще с децата на моите деца същото!

    ОтговорИзтриване
  3. Вярвам в невъзможното, което ми звучи убедително и го предпочитам пред възможността, която не ме убеждава. - Аристотел

    ОтговорИзтриване