Многото Лица на Нашата Душа

Живот между Измеренията

Новороденото дете влиза в този свят и се провиква в шок от себе си, намирайки се в ново тяло. Само преди минути беше свободен дух, носещ се като вятъра в царството на душата. Изведнъж се събужда във физическо тяло и се чуди как е попаднал тук.

В края на живота тялото ни умира и всичко, което е направило и всичко, което знаеше е изчезнало. Тогава ние се будим в царството на душата и се чудим как сме се озовали там.

Ние заспиваме и се събуждаме.

Аборигените биха казали, че света, когато сме будни е светът на сънищата и света, когато мечтаем е реалния свят.

Душата ни минава през много форми от живота към смъртта към живота в-между телата и след това се преражда отново в друг живот.

Дори и в този живот, душата напуска тялото чрез сън и мечта и се връща отново в тялото, когато се събудим. Нашето приключение в съня е толкова абсорбиращо, че забравяме кои сме извън съня. Тогава се будим и си спомняме, че сме този живот в това тяло и това, което току-що изпитахме е само сън.

Всеки момент от живота ни е важен: Какво се случва в живота ни е важно. Какво се случва в нашите сънища също е важно. Всеки опит, през който душата ни преминава, ни показва как да се движим с по-голяма осведоменост и интелигентност. Ние се учим как да бъдем по-гъвкави и как да се трансформираме и да се адаптираме.

Нашата душа желае да бъде свободна и да изследва. Душата ни е като водата и се адаптира към "контейнера", в който влизаме. Но душата ни никога няма да остане там завинаги. Душата ни не е това тяло, нито тази идентичност. Когато времето за обучение завърши, душата ще се дипломира и премести в друг опит. Душата е вечна. Този живот е моментен.

Нека да учим колкото можем всеки момент. Нека винаги помним, че живеем чрез това тяло и този живот, за да открием нещо ново. Нека бъдем нащрек по всяко време, дори и в мечтите ни и в нашите илюзии. Нека просто да се насладим и да намерим по-дълбоко разбиране на всичко, което правим и във всеки един момент.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

1 comments

  1. Ние сме същества , които обитават два свята: Т.н. свят на сънищата, или отвъдния свят и света в който сме с будно съзнание, или т.н. материален свят. Някога сме били еднакво будни и в двата свята, но вследствие на това , че човека е бил употребен да "пренася" война в отвъдното, на днешния етап човек влиза там с приспано съзнание, а при излизане (събуждане), пада блок на забравата. Твърди се, че отвъдния свят е по съществен и реален от физическия, че там няма прах, няма календари. Съществата там имат на разположение една много по-податлива материя подчиняваща се на мислите и чувствата. Умрелият там се ражда на Земята. Умрелият тук, се ражда там. Там също има занаяти изкуство, работа. Има техники за частично пробуждане на съзнанието там и аз съм опитал нещичко. Може би, когато се умиротвори и тази част на галактиката, ще се възвърне пробуденото състояние и съзнателните пътешествия в нивата съответстващи на нашето и под нашето, а с придружител наставник и в по-горните. Пожелавам успех на търсещите и на будителите, тъй като Учителят очаква своя ученик, преди още ученикът да го е потърсил. За светове като нашия, състоянието ученик е най високо стоящото.

    ОтговорИзтриване