Как да си направим Дестилатор за Вода


Как да си направим Дестилатор за Вода, който прави мръсната вода годна за пиене.

Колко готино е това, да си направиш един много прост воден дестилатор, който ще превърне мръсната или солена вода в прясна, чиста питейна вода с помощта материали, които най-вероятно вече имате в дома си. Във видеото по-долу е показана примерна система в малък мащаб, която е направена само с помощта на пластмасова купичка, чаша, пластмасова обвивка, ластик и камък.

Тази проста техника може да бъде уголемена, за да почиства много повече вода, ако е необходимо. Вземете тази информация и я дръжте в ума си, един ден може да имате нужда от нея. Това също е добра идея, когато сте къмпинг или в пустинята, за да се облекчи теглото на багажа, който носите.

Този мини-дестилатор е в състояние да премахне бактерии, замърсители, сол, флуорид и 99% от другите замърсители във водата. Видеото по-долу ви показва как да направите този прост, но ефективен дестилатор. Все пак, той не е предназначен да бъде използван в дългосрочен план, тъй като се губят минерали в процеса на дестилация, както и пластмасата, която не е толкова безопасна за здравето. Това е просто трик за оцеляване, който може да спаси живота ви в трудна ситуация.




МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments