Урок 12 ~ Универсалната сила на Творението - Потенциалът на Любовта

Универсалната сила на Творението

УРОЦИ НА ТВОРЕНИЕТО. Беседи с Твореца.

Урок 12. Универсалната сила на творението. Потенциалът на Любовта.

СЕлена, 8 януари 2014

Четейки ченълинга, помнете – никаква външна информация няма стопроцентова достоверност. Слушайте преди всичко себе си. Цялата информация я има във всеки от нас.

Хайде да поговорим за любовта. Вие често използвате това понятие, без съвсем да разбирате, какво е това. Какво е това любов?

Това е чувство.

А какво значи чувство? Това е окраска на отражението. Но отраженията имат много окраски. Защо любовта е толкова важна за вас?

Защото любовта е най-хубавото чувство.

Няма по-хубави и по-лоши. Има различни чувства. Но Любовта не е чувство, а нещо повече. Вие обединявате под това понятие различни чувства: топлота, нежност, радост, влечение, секс. Но всъщност любовта е нещо повече. Тя е свързваща сила...Това е универсална сила, с помощта на която се изграждат светове и вселени...

Всички формирования, т.е. организацията на енергията на Божествената Светлина във форми става с помощта на тази велика сила... Ако я нямаше тази сила, светът би се разпаднал на хаотично движение на частиците. Нещо повече, самите частици като форми нямаше да ги има, защото нямаше да има сила, която да ги удържа във формата. Всичко, което знаеш като форми около тебе, е сформирано с помощта на универсалната божествена сила, която вие наричате любов...

Любовта е същността на Бога, във всичко присъства тази сила...

Любовта е универсална сила на творението, защото именно с нейна помощ се създават и удържат всички взаимодействия, благодарение на нея вие съществувате като части на Бога и взаимодействате като части. Благодарение на нея съществува всичко в Бога... Тя е навсякъде и във всичко, но в различни видове. Това значи, че всички сили, които са известни на вас и на вашите учени, са разновидност на тази сила...

Силата, която удържа планетите на орбитите им, частиците в атомите, силата, която позволява да се формира плътност от всякаква степен, силата раждаща материя от Божествения Източник на Светлина, е единна универсална сила, която вие наричате Любов. И това е Великата сила на Творението, дадена ви от Бога...

Какво е човешката любов? Привличане, отблъскване. Това е същата сила, но проявена на по-високо развитие на Духа или на отразената Божествена светлина. Именно затова тя е универсална, защото лежи в основата на всичко...

Защо човек се разболява?
Защото силата на сцепление на клетките на органите на неговото тяло отслабва и те започват да се разпадат.

Как хората се лекуват?
Те възраждат в себе си силата на любовта. Любов към себе си, любов към света, любов към ближния, любов към Бог, любов към творчеството, и потенциалът на силата. Потенциалът на Любовта отново се разгръща и организира сцепление и привличане на формата.

А какво може да се каже за рака, където туморът не се разпада, а расте и поглъща здравите органи?

Това е същото. Това е действие с отрицателно направление на силата на любовта, т.е. действие на омраза. Човек ненавижда света, хората, себе си, Бог, творчеството и така нататък. И най-често е поради това, че човек се уморява от живота, няма желание да разгръща Потенциала на Любовта. Той се отказва да твори по-нататък. И понеже той сам твори своя живот и своята реалност, тази реалност се разпада, както вътре в него, така и извън него. Смъртта е спиране на творенето.

Нима творенето може да се спре?

Може да се спре, да се свие в потенциал. Затова ви говорят, че любовта е основната сила на творението. Когато човек е изпълнен с любов, той е силен, има сила и може да сътвори това, което наричате чудеса.

Но когато човек не вижда в себе си твореца, когато възприема живота като поредица от независещи от него обстоятелства, тогава той се уморява от повторението и безсмислието на съществуването и престава да твори ново в живота си, тогава силата на любовта към творенето на живот в него отслабва и той постепенно умира.

Но има много примери, когато хора обичащи живота въпреки това заболяват от неизлечими болести и умират.

Човек, който истински обича живота във всичките му проявления, не може да се разболее. Такъв човек е безсмъртен.
И не забравяй, че вашите мисли са творящи. Когато човек вижда около себе си старост, той очаква нейното идване, той се старае да види в огледалото бръчките си и да усети признаците на стареене на организма. И съответно намира това, което очаква.

Толкова ли е просто?

И просто, и сложно. Ти готова ли си да повярваш, че човек е безсмъртен не на думи, а в действителност? Механизма на своето стареене човек включва сам.

На нас ни казваха, че в нас изкуствено е заложен ген на стареенето.

Във вас е заложено всичко. Но вие трябва да разберете, че само вие управлявате всичко това. Защо някой остарява по-рано, а някой изглежда по-млад? Защото вторият човек не иска да остарее. Но това не е достатъчно. Рано или късно, гледайки връстниците си, той започва да мисли, че и той не може да избегне остаряването и съответно включва механизмите на своето стареене. Няма никого и нищо извън вас, което решава вместо вас и определя за вас всичко, което става с вас.

Ако любовта е универсална сила на творението, а разрушението е отсъствие на тази сила, тогава, как разрушава атомната бомба?

Атомите се разпадат и енергията, която преди това е създавала сцеплението, се освобождава.

А как действат куршумът или ножът? Нали те също разрушават тъканите.

Аналогично. Този, който насочва куршума или ножа, насочва силата на омразата или антилюбовта (любов в друго направление), и твоите клетки под въздействие на тази сила започват да се разделят. И когато този човек, в който стрелят или му нанасят рана, е уверен, че от куршума или от ножа ще има рана. Т.е. виж, какво става. Човекът, който стреля, насочва своята мисъл, усилена с омраза. А този, в когото стрелят, отразява тази насочена към него усилена мисъл по обичайния за него начин, защото знае, какво е възможното действие на куршума. Вие имате много примери, когато в човек по време на войната не е попадал нито един куршум. Защото той е бил уверен, че това няма да се случи и е отразил мисълта на противника по своему.

Дървата горят, отделят огън и топлина, и дървесината се разрушава и става на пепел. Къде е тук любовта?

И огънят, и дървата, и пепелта са форми на организация на енергията-материя. Ако нямаше силата на сцепление, ти не би могла да наблюдаваш тези форми. Но огънят действително действа на дървесината разцепващо.

Т.е. те ненавиждат дървесината?

Ти отново влагаш в това емоционална окраска. Гледай на всичко като на енергиен процес. Да, огънят включва механизма на отблъскване.

Защо?

Защото ти знаеш това, защото ти очакваш това от него, защото ти знаеш, как той действа на дървесината, защото ти твориш твоята реалност, защото ти сама управляваш силата на любовта. Огънят ще угасне или няма да разрушава дървесината, ако ти решиш така и повярваш в това.

Значи аз мога да управлявам всички сили на природата?

Можеш в рамките на твоята реалност.

Източник

Превод: Лусесита


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments