Звездата на Давид - 29 юли, 2013г.


Луната, Марс, Юпитер, Венера, Сатурн, Плутон и Нептун ще акцентират 6 точки, отстоящи една от друга на еднакво разстояние -60 гр., изписвайки в небето звезда със шест лъча.


Астрологична картина на деня - 29 юли

Началото на седмицата ще ни поднесе подарък-дар от небесата, които ще бъдат сцена на поредната ярка конфигурация, този път изключително хармонична по своето значение. Планетите ще се подредят по особен начин изписвайки в небето хексаграм - звезда със шест лъча, която астролозите и езотериците наричат Звездата на Давид. Това е фигура на два вписани един в друг равностранни триъгълника, върховете на които се вписват в кръга очертан от Зодиака. В сакралната геометрия тази фигура има фундаментално магично значение, описващо реализацията на Планът на Сътворението, осъществяван от висшите разумни Сили поддържащи живота, равновесието и хармонията във Вселената.

Конфигурацията е достатъчно рядка, тъй като за образуването и е необходимо 6 от общо 10 планети да спазят строго определените геометрични пропорции. и обикновено се образува с участието на някои от фиктивните точки в Зодиака, най-често Лунните възли или перигея на Луната. Сега обаче тя ще бъде изписана изцяло от планети, като само Уран, Меркурий и Слънцето няма да участват в нея. Луната, Марс, Юпитер, Венера, Сатурн, Плутон и Нептун ще акцентират 6 точки, отстоящи една от друга на еднакво разстояние - 60 гр., като във всяка точка застава по една планета, образуваща с предходната и следващата еднакъв аспект - секстил. Едновременно с това, се образуват и три опозиции между три двойки планети които задействат трите фундаментални качества на сътворението - Действие, Статичност, Промяна, както и два големи тригона включващи две тройки планети, които задействат един от двата фундаментални принципа Ин или Ян, които се проявяват чрез основните елементи. Днешната хексаграма инициира проявлението на Ин-ския принцип, изразен в стихиите на елементите Земя и Вода.

Земята и Водата носят качествата на приемането и отдаването, а тяхната вечна симбиоза символизира проявлението на духа в материята. От кал е сътворен човекът, учи ни Светото писание, а екзотеричната наука макар и да се разграничава от този възглед не оспорва факта че живота възниква именно там, където Водата прегръща Земята.

Анализа изисква да подчертаем и стихията на основополагащия елемент, който ще укаже както предназначението, така и възможния резултат и тук тази роля поема Водата, тъй като водния тригон е постоянно действащ, докато земния е образуван с помощта на две бързо движещи се фактора Венера и Луната. За устойчивата конфигурация на бавните планети образуващи голям воден тригон вече сме говорили неведнъж. Той породи вълна от неконтролируеми емоции и очаквания и то съвсем контекста си като се полага на водната стихия-граничещи с фантазиите. Земята обаче е онзи елемент, който придава форма и структура на всеки импулс, желание или мечта и ето че днес, с нейната подкрепа най-после можем да очакваме истински чудеса. Стига мотивите и намеренията ни да произтичат от водния принцип, проявен чрез чувствата, състраданието, прошката и творческите фантазии придаващи форма на изконния човешки стремеж към съвършенство. И както се полага на чудесата, те се случват рядко и за кратко- малко след полунощ, Луната ще напусне зоната която се подчинява на перфектната геометрична пропорция.

Как да използваме този ден?

На първо място оглеждайте се за знаци от Съдбата. Освободете се от всякакви предварителни очаквания нагласи и стереотипи, за да не пропуснете да ги забележите. Наличието на два тау-квадрата с подвижен и фиксиран характер, говори за шанс за намиране на изход от остри конфликти и устойчиви във времето проблематични ситуации. Обикновено към тях имаме и добре оформени позиции и гледни точки. Съдбата обаче не винаги се съобразява с тях и може да ни предложи решения, които далеч не съответстват на нашите представи и нагласи. Затова е добре поне днес да не се придържаме фанатично към тях. Със сигурност мъдростта на висшите разумни същества, които ще бъдат в почти осезаем контакт с нас ще ни предложи по-изящни решения, особено когато те касаят възлови проблеми и неразрешими противоречия.

На второ място отбележете внимателно всяка възникнала възможност или идея. Днес маловажни неща няма, а перспективите далеч надхвърлят моментните ни представи за възможно, допустимо, реалистично, та дори и желано. Ако сте търсили подходящия момент за да започнете делото, което ще осмисли живота ви; за да реализирате нещо, за което копнеят сърцето и душата ви, сега е момента да положите символичното му начало.

Много важни указания ни дава Луната, която има ключова роля в образуването на тази рядка конфигурация. Точно днес тя е във фаза, което допълнително прибавя сила и значение на ролята и. По залез тя преминава в последна четвърт, а фазите на Луната са не просто кратък отрязък от време, а период с продължителност седем дни. Това в известна степен ще удължи вълшебния момент, стига да съумеем правилно да съвместим значението му с принципа на фазата.

Източник

Прочети още:
МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments