Космически Пътешественици - Част 1

Част 1

Как науката обяснява пътешествието във времето?

Документален филм на руската телевизия РЕН:



Съдържание на филма, свободен съкратен превод, първа част:

В началото на 2012 г. испански учени излязоха със сензационна теория – те предположиха, че времето може по някое време да спре. До този извод стигнаха физиците, забелязвайки странна закономерност: скоростта, с която се разширява нашата Вселена, постоянно расте, но според учените не че пространството се разширява, а времето постепенно забавя своя ход. Човек не забелязва това, но ще настъпи момент, когато времето ще спре окончателно и целият околен свят ще застине в един миг и завинаги.

Илобранд фон Людвигер, астрофизик:

“Времето е още едно измерение, което съществува на нашата планета. То явно се намира в постоянно движение. Времето може да забързва своя ход, може и да го забавя. И не е изключено, че в един момент то съвсем ще спре.”

Какви тайни крие времето? Защо то досега не е достъпно за разбирането на човека? Може ли времето да се обърне обратно?

Може ли да се обърне времето обратно и защо в различни точки на света изчезват хора, а след години неочаквано се появяват отново? Защо на стари снимки се откриват персонажи, които не съответстват на времето си, сякаш са пристигнали от бъдещето? А в наше време изведнъж попадат пришълци от миналото... Дали наши потомци са пуснали машината на времето? Или това са посланици на Вселената, чиято мисия е да ни предупредят за нещо жизнено важно?

Това загадъчно място, разположено само на 2,5 км от Москва, изследователите наричат «времеви капан». Тук на брега на Мечите езера има аномална зона, където течението на времето се изкривява. В тази местност много често изчезват хора. Те изчезват внезапно, а след няколко дена също така внезапно се появяват. Но най-невероятното е, че почти всички изчезнали не помнят къде са се намирали и не могат да повярват, че са отсъствали няколко дена.

Илобранд фон Людвигер, астрофизик:

«Както и в пространството, човек може да пътешества и във времето. За човека тези пътешествия най-често минават незабелязано. На този, който е попаднал във времеви капан, му се струва, че само за секунда е затворил очи. Но като се върне, на това място може да са минали месеци, или дори години.»

Местните жители разказват, че именно на това място те излизат от гората до езерото, преминават няколко десетки метра и изведнъж отново се оказват в гората, сякаш някаква неизвестна сила ги отблъсква назад.

Вадим Чернобров, координатор на научно-изследователски екип:

«Такива непонятни скокове в пространството и времето се случват периодично и в разказите на очевидци, които не се познават и живеят в различни села, а се концентрират на едно и също място, буквално на петдесетина метра, където се намираме сега.»

Но това не са всички загадки, свързани с Мечите езера. Местните рибари разказват, че няколко пъти са виждали в езерото огромно чудовище. Така се появила легендата за местното чудовище «Лох Нес». Изследователи от цяла Русия много пъти са правили тук експерименти. Установили са, че в езерото няма условия за съществуването на чудовище, то просто няма с какво да се храни.

Но тогава какво чудовище виждат рибарите и къде изчезват хората? Изследователите излизат с невероятната хипотеза: може би чудовището действително съществува, но обитава в друго времево пространство? Изследователите познават такива случаи и ги наричат «хроно-миражи». Когато хората виждат картина от далечното минало на дадено място.

Вадим Чернобров:
«Когато има прекалено много разкази за фокуси, за хроно-миражи и подобни аномални явления, които се концентрират на такъв достатъчно малък участък, ние имаме право да наречем това място "хроно-аномалия".

Места, обгърнати от тайни, свързани с времето, съществуват из цяла Русия. Това е резерватът-музей Коломенское. Неговите територии разделя дълбок овраг, който понякога наричат със старинното име Волосов овраг .... Ако се вярва на преданията, тук постоянно се появяват хроно-миражи и се случват необясними истории.

Така в една от древните летописи е описан случай, станал преди няколко века. През 1621 г. до вратите на Царския дворец в Коломенское неочаквано се появил малък отряд от кримско-татарски конници. Взети в плен от стрелците, конниците разказали, че те са воини на хан Девлет-Герей, чиито войски се мъчили да завземат Москва през 1571 г. , но били разбити. Бягайки от преследване, конният отряд се спуснал във Волосов овраг, който бил потънал в гъста мъгла. Татарите прекарали там, както им се сторило, няколко минути, а излезли оттам след 50 години ! Въоръжението на воините явно не съответствало на това време, а повече приличали на остарели образци от втората половина на 16 век.

Но как са възможни подобни времеви аномалии? В търсене на отговор изследователите забелязали една странна закономерност. Хрономиражи възникват в такива места, където се събират гъсти мъгли, и преди тяхното появяване по необясними причини в реките възникват водовъртежи. Изучаването на тези причини според експертите може да даде ценни сведения за това какво е това “време”? Как то може да се изменя и може ли човек да влияе на тези изменения

Вадим Чернобров:
«Днес такива хроно-аномалии, т.е. места, където времето е малко забавено или ускорено, са известни няколкостотин. Астрономите, космолозите знаят огромно количество примери за хроно-аномалии в космоса. Най-известната хроно-аномалия са черните дупки. Това са места, където времето може да се забавя до пълно спиране. И какво има след пълното спиране - дали е отрицателно време или няма такова, не знае нито един теоретик и за това и до днес има спорове.»

Учените досега не могат да обяснят произхода на черните дупки. Последните изследвания на физиците и астрономите дават възможност само да се предполага, че вътре в гигантската космическа дупка времето тече другояче, но как?

Съвсем неотдавна водещият научен сътрудник на Института за ядрени изследвания на Академията на науките Вячеслав Докучаев излезе със сензационна теория. Той предположи, че черните дупки се обитават от високо развити цивилизации, които може би са способни да управляват времето и използват черните дупки за да пътешестват из галактиките.

Вячеслав Докучаев, доктор на физико-математическите науки :

«Оказва се, че животът в свръхмасивна черна дупка има предимства. Първо предимство: безопасност. Едно от предположенията защо ние не виждаме извънземните цивилизации, е свързано с това, че тези цивилизации, ако съществуват, седят много тихо и не искат някой да ги види. Защото в нашата галактика има дефицит на полезни ресурси, както на Земята, и някой по-силен може да поиска да завладее тези ресурси.»

Това, че цивилизацията, която обитава вътре в черната дупка, има невероятно ниво на развитие, което многократно превишава нашето земно ниво, е напълно очевидно. Иначе идеално убежище във вид на черна дупка, би било недостъпно за извънземен разум - така, както сега е недостижимо за човечеството.

Вячеслав Докучаев:

»Галактиката съществува не по-малко от десет милиарда години. И ясно е, че в тази галактика, където има сто милиарда звезди, са могли да възникнат цивилизации, които са по-стари от нас не с хиляди години, а с милиони и милиарди години.»

Малцина знаят, че създателят на водородната бомба, лауреатът на Нобелова награда за мир академик Андрей Сахаров още в началото на 70-те години на 20-ти век фундаментално обоснова възможността за пътешествие във времето в други пространства. Ученият предполагаше, че галактиките във вселената са съединени с тунели, през които може да се проникне от една космическа система в друга. В своите дневници даже формулирал начина за такова преместване.

Николай Черкашин, автор на исторически разследвания:

За да бъда точен, аз ще го прочета (цитира Сахаров):

«Ние разглеждаме фантастическата възможност за това, че различните области на космоса, разделени с милиарди светлинни години, са свързани помежду си с паралелни проходи, наречени «червейни дупки". С други думи, ние не изключваме възможността за преместване от една област на Космоса в друга за нищожно малки промеждутъци от време...»

И това изразява вярата, че рано или късно човечеството ще разбере какво е това “време” и ще успее да се премества във времето.

За по-голяма ясност изследователите посочват най-простото сравнение. Ако сравним сечение на дърво с Вселената, то годишните кръгове са времевите граници, които отделят една Галактика от друга. До неотдавна науката считаше, че не е възможно да се преодолеят тези граници. Но последните изследвания говорят за това, че много скоро човечеството ще има възможност да преодолее времевата черта и да извърши пътешествие в съседната галактика.

Николай Черкашин:

«Тези годишни кръгове, които се наслояват и растат, растат, това са години, които можем точно да преброим и да кажем – това е 1954 година, а това е 1903 г... И, обърнете внимание, че академик Сахаров е употребил такава дума – «червейна дупка». Червоядът прояжда дървото, той прокарва най-кратки отвори, съединявайки тези годишни кръгове.

Изследователите не изключват, че по такъв принцип и в нашата вселена могат да възникват междувремеви канали. Между кръговете на отделните години, десетилетия и даже цели епохи по необясними засега причини може да се появи някакъв свързващ коридор, през който човек може да се премести както в миналото, така и в бъдещето.

Николай Черкашин:

«Електротехниците знаят, че намотките дават понякога пробив между тях. Приблизително същото, разни времена, разни спирали на времената също могат да дават такъв пробив или червоточина (червейна дупка), както я наричал академик Сахаров – канали, по които можем да попаднем от едно време в друго. Очевидно хората попадат по някакъв начин в тези канали, които за съжаление по никакъв начин не са обозначени на повърхността на нашата Земя и на нашия живот, с никакви предпазни табелки «Внимание, пропадане във времето!», «Внимание, времева дупка!»

Превод:  Лусесита




МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments