Самосъзнание.com | Любов - Мъдрост - Истина - Великият Преход - 2012 - Събран и Допълнен Вариант

Великият Преход - 2012 - Събран и Допълнен Вариант

Събран и Допълнен Вариант

ВЕЛИКИЯТ ПРЕХОД – 2012 - Събран и Допълнен Вариант

ВЕЛИКИЯТ ПРЕХОД – 2012 – СЪБРАНО

Приятели, участници сме в най-значимото събитие в историята на човечеството – Великият преход. От срещите, които провеждам, разбирам, че по-малко от един процент от образованите хора имат представа какво се случва и какво поведение трябва да имат в това съдбовно време. Затова написах тази малка книга. Моля всички да работят за нейното разпространение, тъй като в момента не съществува по-достъпно послание, а от познанията, които тя носи, буквално зависи живота на много хора. Предварително благодаря на всички, които ще приемат тази апостолска мисия!


ВЕЛИКИЯТ ПРЕХОД

Наближава датата 21.12.2012г. Мнозина от нас я очакват със страх, други с любопитство, а трети с радостно нетърпение. Тези смесени чувства идват от пророческите твърдения, че на тази дата огнена стихия ще унищожи човечеството. Наистина първоначалният божествен замисъл е бил такъв. Предвиждало се е, в деня, когато земята премине през галактическия екватор и получи мощна енергия от центъра на галактиката, тя да се взриви и да се превърне в свръхнова звезда. Тогава хората са щели да се преродят на други планети и по този начин да преминат в по-високо – четвърто и пето измерение. Но тъй като съзнанието на човечеството през последните три десетилетия рязко се повиши, божествения план за прехода беше променен. От 1988 година се провеждат опити с доброволци, които да преминат в по-високи измерения, без да минават през смърт, както досега се е случвало при прехода на други планети. Окончателното решение за този вариант е взето през 2009 година. Никога до сега във Вселената не е извършван такъв /експеримент – да преминем в по-високо измерение с физическите си тела. За да бъде успешно реализиран този преход, напреднали космически цивилизации работят вече няколко десетилетия и особено през последните три години. Те полагат огромни усилия за почистване атмосферата на планетата от замърсявания, за балансиране магнитното поле на земята, за омекотяване на неминуемите природни катаклизми. Но една от най-важните насоки, в които работят нашите космически приятели, е подготовката на физическите ни тела, за да могат те да приемат мощните енергии, които ще въздействат върху нас по време на прехода. Вече раждащите се деца са само „индиго“ и „кристални“. Те имат съвсем различна структура от нас, по-добра имунна система, носят съвсем различно съзнание и творчески потенциал. Преди две години от нашите тела са отстранени микрочипове, вградени чрез имунизациите. В момента се променя нашата клетъчна структура от въглеродна към кристална, изгражда се трета нишка към нашето ДНК.

Какво ще бъде развитието на човечеството след неминуемото осъществяване на прехода? Преминавайки на ново, по-високо духовно ниво, човечеството ще получи много дарове. На нашите учени ще бъдат предоставени нови технологии, които те, заедно със своите космически колеги, ще внедрят в нашия живот. Една от най-важните придобивки ще бъде безплатната, неизчерпаема енергия, която ние ще получаваме направо от космоса. Това ще премахне необходимостта да добиваме енергийни ресурси от недрата на земята и чрез тях да замърсяваме атмосферата. Двигателите с вътрешно горене ще отпаднат от употреба и на тяхно място ще заработят двигатели, ползващи чиста космическа енергия. Те ще бъдат вградени в нови превозни средства от съвсем нов тип, които ще бъдат много по-бързи и безопасни. Ще ни бъдат предоставени нови технологии, осигуряващи изобилие от храни и блага, което в крайна сметка ще доведе до отпадане на необходимостта от пари. В по-близък план ще бъдат опростени дълговете на тези, които има опасност да изгубят ипотекираните си жилища. Този процес вече тече в САЩ. Там са изпратени съобщения до всички, които не могат да обслужват ипотечните си задължения, че те им се опрощават. Ще бъде променена изцяло и финансовата система, което ще премахне бедността като явление.

Но най-ценната придобивка, която ще получи човечеството, ще е промяната в здравословното ни състояние. Вече са изградени част от центровете за лечение, които нашите приятели наричат Градове на Светлината. В тези центрове и чрез локални устройства ние ще получим съвършено здраве. Ще бъде спрян процесът на стареене и ще започне регресивен процес, който ще възвърне младежкия ни вид. Както се досещате, това ще доведе до продължаване на човешкия живот със стотици години. А тези, които постигнат по-високо духовно ниво, на практика ще получат безсмъртие.

С тези промени, всъщност, ще започне предсказаният Златен век на земята. Сега ние използваме едва пет процента от капацитета на мозъка си. Предстои обединяване на двете му полукълба в едно цяло и от там постигане възможност за небивало разгръщане на творческия потенциал на всеки един от нас. В този нов свят, който неминуемо ще бъде изграден, ще бъдат непознати злобата и завистта, омразата. Сърцата на всички ще бъдат изпълнени с любов и състрадание, с желание да помагат на другите.

Докато пиша тези редове, се опитвам да си представя мислите и настроенията на тези, които ще ги прочетат. Знам, че почти всички вие ще си кажете с въздишка: „Ех, ако можеше това да бъде вярно...“ Разбира се тази въздишка не е вяра. Тя е едно плахо очакване, едно, може би, малко тъжно мечтание. Сега вие се държите като дете, което е видяло на витрината любимата играчка и си мечтае Дядо Коледа да му я донесе, но не вярва, че ще я получи, защото мама е казала, че играчката е много скъпа, а само татко работи в семейството. Детето прекрасно разбира това, но някъде дълбоко в доброто му сърчице се таи надежда, че може би ще се случи някакво чудо, че вълшебникът Дядо Коледа ще намери начин да му донесе мечтаната играчка. Точно така се чувствате и вие. Знам, че всеки от вас си казва: „ А може би, това наистина ще се случи...“ Да това наистина ще се случи! То е неотменимо! Но има една малка подробност... Има едно мъничко „но“. (Винаги има едно „но“). Просто Дядо Коледа ще поиска от очакващото с трепет дете да му изпее една песничка и едва тогава играчката ще бъде негова. Ами, ако детето не знае песничка? Какво ще прави тогава?

Ето, затова започнах да пиша тази малка книга – защото знам, че повече от всичко желаете да получите даровете, за които ви разказах, но не знаете как да си ги поискате, още не сте научили песничката, която трябва да изпеете на Дядо Коледа. Ето, сега ще се опитам да ви разкажа за това, което трябва да постигнете, за да получите този подарък. Опитайте се да ме слушате, докато ви чета тази приказка, така както слушат децата – с ВЯРА! Помислете дали бих се наел с този труд, ако самият аз не бях сигурен в истинността на този разказ. Знам, че ще ви бъде трудно, защото твърде малко се говори за това. По-нататък ще ви обясня защо.

Но преди да започна своя разказ, искам да обясня какво ще стане с децата, които не успеят да научат песничката за Дядо Коледа. Вече споменахме какви прекрасни времена ни очакват. Представете си, че изведнъж всред тази идилия, която предстои, се втурне някой и започне да ни заплашва, започва да сее омраза и агресия, опитва се да ни върне в света, който за нас е вече отминал. За тези, които не са разбрали урока, няма да има място в това общество. На всички ще бъде даден равен шанс да се променят, но тези, които не желаят да го направят, ще бъдат отстранени. Това ще стане чрез смърт. Така те ще се преродят (инкарнират) на друга планета в по-ниско измерение. Нашата планета ще бъде в четвърто – пето измерение. Така в близките 20 – 30 години населението на земята рязко ще намалее. Но вие не се плашете! Това не се отнася за вас. Защото вече сте започнали да учите песничката за Дядо Коледа и много скоро Той с любов ще ви прегърне и ще каже: „Браво, деца Мои! Чудесно сте научили урока, в училището, наречено Земя, където ви пратих преди 13000 години. Живейте в радост!“

Разбирате ли сега каква голяма отговорност стои пред нас? Разбирате ли каква отговорност поемам, като започвам да ви говоря за нещо, изглеждащо толкова странно и непознато? Хората, с които съм разговарял до сега, посрещат думите ми по различен начин – с недоверие, с любопитство, с вяра и надежда, но понякога и с иронична усмивка. Нищо. Дори и един от вас, след като прочете тази книга, да се промени така, че да стане от тези, които ще заживеят в така мечтания свят от любов, значи си е струвало.

Песничката, за която говорим, се нарича ОСЪЗНАВАНЕ. Космосът, Вселената, Създателят, нашите космически приятели очакват от нас да осъзнаем някои истини, някои правила, които са основен закон всред Издигнатите същества, каквито ние много скоро ще бъдем. Ако трябва с една дума да определим това, което трябва да осъзнаем, думата е ЛЮБОВ! Безрезервна Любов към всичко. Когато затворите последната страница на тази малка книга и след като сте потърсили, евентуално и други източници на информация, би трябвало да почувствате, че сърцето ви е изпълнено с Любов. Това ще значи, че добре сме си свършили работата. Но осъзнаването в Любов минава през много стъпки. Ще се опитам да ви ги посоча. Но тъй като това е моето лично виждане, което съм придобил, като съм ползвал много източници и е част от моя личен опит, бихте могли да ги допълните.

1. Необходимо е да осъзнаем, че човечеството, живата и „неживата“ природа, планетата сме едно цяло.

2. Ние сме неделима частица от Бога. Бог не е нещо вън от нас. Той не е нещо, от което трябва да се страхуваме. Ние и Бог сме едно.

3. Един вмирисан просяк, циганинът, учителят, президентът и ние сме в еднаква степен души. Различно е нашето социално положение, но като души сме едно.

4. ВЯРАТА! Няма по-силен двигател от ВЯРАТА. Ние получаваме от живота това, в което вярваме.

5. СТРАХЪТ. Няма по-голяма спънка в развитието ни от страха. Докато не се освободим от него, не можем да продължим напред.

6. ПРОШКАТА. Докато не осъзнаем прошката, ако не сме готови да простим на всички, развитието ни ще бъде спряно.

7. Освободете се от ЗЛОБАТА, ЗАВИСТТА, АГРЕСИЯТА, ГНЕВА, ГОРДОСТТА, ЗЛОСЛОВИЕТО. Не се обиждайте.

За всички тези стъпки ще говорим по-обстойно. Но за да можем по-добре да ги разберем, е необходимо да се запознаем с основните събития в историята на човечеството, с пътя, който сме изминали в нашето развитие.
Човечеството е един експеримент. Първосъздателят започнал да експериментира със сътворението в тази вселена, за да постигне едно по-добро себе-познаване, себе-изразяване. Той донесъл в тази вселена енергиите и същностите на живота „част от самия него“ и ги надарил със своите способности. Тези части или продължения на Първосъздателя – богове-създатели, започнали да експериментират и създали собствена йерархия. В процеса на създаването се породила идея Земята да стане интергалактически център за информация. Тя била прекрасно място и се намирала близо до много енергийни магистрали. Цивилизации от всички галактики се надпреварвали да дадат от своето ДНК, за да бъдат представени със собствен код на тази планета. Така майсторите на генетиката създали невиждано на никоя друга планета разнообразие от животински видове. Така земята се превърнала в жива библиотека. Изначалните автори на Земята били членове на Семейството на Светлината. Така на Земята преди 500 000 години била създадена високоразвита цивилизация на южния континент Антарктида. Но тогава започнали космически войни за собственост над този райски кът. Някои от боговете-създатели окупирали Земята преди 300 000 години. Тези същности победили Светлината, като лишили хората от информация, за да могат да бъдат управлявани по-лесно. Новите собственици се хранели с енергията, породена от хаоса и страха. Те променили ДНК на хората, като от 12 оставили само две спирали. Всичко, което не било жизнено необходимо и което би могло да носи информация, било изключено. Около Земята била създадена честотна бариера, която пречела на проникването на светлинната информация. Така започнала ерата на Тъмните сили. От 26 000 години на земята властват Архонтите. Те са разработили специална система за контрол над човечеството, програмират ни още преди раждането, като изтриват нашата памет. Програмирана е нашата бедност, потиска се интелигентността и свободната воля. На Земята има шест милиона физически Архонти. Те владеят икономиката, енергетиката, банковата система, военно промишления комплекс, фармацевтиката, киноиндустрията, всички медии. Те са виновниците за всички войни, които се водят на планетата. Но на първи юни космическият кораб на Плеядинците успя да разруши тяхната основна опора – честотната бариера, чрез мощен удар, нанесен, като многократно била увеличена силата на мощно слънчево изригване чрез четиридесет километров рефлектор. Това беше последната опора на Архонтите и сега тяхната власт бързо се руши.

За тази операция изначалните автори са призовали Семейството на Светлината да се намеси и прочисти планетата. В момента този процес тече. Изначалните автори се заели да реализират своя план, съвпадащ с момента, когато честотата на Земята ще бъде променена, момент, в който тъмните сили ще изчезнат, ако не променят своята честота. (Става дума за събитията около 21.12.2012г.) Хранителният източник на Тъмните сили – страх, тревога, хаос, глад, отчаяние, ще бъде премахнат. Ако ние се изпълним с любов и радост, ще спрем да подхранваме с негативната си енергия тези, които толкова дълго ни държат в робство и те завинаги ще си отидат от нашия живот. По този начин ние се включваме в борбата със злото. Така ние се превръщаме в бунтовници, опълченци, които подпомагат тези, които са дошли да ни освободят от мрака. Кои са Те? Това са нашите приятели и близки, с които сме се разделили преди 13 000 години, за да дойдем на земята и чрез стотици прераждания да създадем неоценим опит за Вселената. Много скоро нашата памет ще бъде възстановена и ние ще си спомним за тях и буквално ще ги прегърнем, ще се завърнем в своя истински дом от това вълнуващо пътешествие. Те с нетърпение ни очакват и ни помагат да извървим своята част от пътя.

Знам, че много от вас не могат да допуснат, че нашата душа е безсмъртна и може да се преражда в нови и нови тела. Без да осъзнаем тази възможност, не сме в състояние да разберем пътя на нашето духовно развитие. Как се осъществява това? Преди поредното прераждане стотици и хиляди души, които са общували в предишния си живот, анализират набрания опит и плануват следващото си прераждане, като разработват възможно най-добрия сценарий за всяка от тях. Така избират кой ще бъде майката, бащата, приятелите, враговете. Някой ще изнасили детето ви, за да може вие да му простите. Друг ще ви измами или ограби или ще ви изкуши да изневерите на съпруга си. Всичко е така планирано, че да може да се извлече възможно най-добрия опит. Ето един пример, установен чрез регресивна хипноза. Младо момиче било изнасилено и изпаднало в тежка депресия, с която лекарите не могли да се справят. Когато поставили момичето в регресивна хипноза, се оказало, че в предишния си живот е било адвокат, разглезено дете на богати родители. Той изнасилил една девойка, след което я убил. За да осъзнае грешката си, сега сам избрал да преживее същия кошмар. Това е пътят, по който минава всеки от нас. Ние сами определяме дали да преживеем в бедност или разкош, дали да извършим престъпление и да попаднем в затвора и да наберем негативен опит. След като са написали сценария на следващия си живот, всички актьори идват на земята и спектакълът започва. Ние непременно трябва да осъзнаем, че участваме в един спектакъл, в който сами сме избрали какви да бъдем и затова не бива да се сърдим, че актьорите изпълняват добре ролите си. Това осъзнаване е особено необходимо, за да можем да простим на всички. Тази прошка не е само думи на извинение. Това опрощаване трябва да мине през сърцето. Когато искаме да простим, трябва да изпратим любов към този, на когото прощаваме и с нашата любов да му помогнем да се промени.

Христос ни съветваше: „Обичай дори врага си.“ Много дълго не успявах да осъзная как може това да се случи. Та какъв враг ще ми е той, щом трябва да го обичам. Преди няколко години, докато бях още учител, в моето училище стана тежък инцидент. Две момчета се бяха сбили и непрекъснато бяха в конфликт. Намесиха се родителите, стигна се до съд. На учителски съвет трябваше да се вземе решение за тяхното наказание – най-вероятно изключване. Присъстваха и родителите. Единия от „обвиняемите“ постоянно създаваше проблеми и сега част от колегите радостно потриваха ръце, че е дошъл моментът „да му дадат да разбере“. Съветът вървеше с много напрежение и взаимни обвинения. По едно време поисках думата и станах. (В нашето училище беше прието да се говори седнал. Ставах да говоря прав за втори път от трийсет години.) Настоях съветът да бъде прекъснат и да продължи, след като родителите оттеглят исковете си. Тогава те въздъхнаха с облекчение, защото искаха вече тъкмо това. Когато исковете бяха оттеглени, съветът бе свикан отново. Наложихме по-леки наказания, а довчерашните врагове станаха приятели. Ако не бяхме прекъснали тази вражда и ги бяхме изключили, те най-вероятно нямаше да завършат образованието си и щяха да останат врагове за цял живот.

Тогава осъзнах силата на прошката. Така че, ако искаме да продължим напред в духовното си израстване, непременно трябва да намерим сили да простим на останалите актьори от спектакъла, наречен живот. Трябва да изпратим любов не само към тях, а към всички, които таят в сърцата си омраза, дори и към тъмните сили, които толкова години тровят живота ни. За тях няма по-тежък удар от любовта. А ако изпитваме към тях злоба, ако ни се иска да ги унищожим в злобата си, само ще ги подхраним с негативната си енергия. Така че, продължавайте да променяте света чрез любов. Много земни представители на тъмните сили вече променят убежденията си под въздействието на мощните добри енергии, които излъчва човечеството.

Ако все още не сте осъзнали как да изпълвате сърцето си с любов, просто отидете на прекрасния площад в нашия град и вижте децата. Те са съвършени. Не искат нищо, нямат никакви амбиции, а само се радват на света. Христос беше казал на учениците си, когато го попитали какви трябва да бъдат: „Хубаво е да имате хладен ум, но по-важно е да имате добро сърце. Но най-хубаво е да носите душата на дете.“ Ето го доброто послание – бъдете като децата. Още повече, че сега всички деца се раждат „индиго“ и „кристални“. Помогнете им да си изградят добри хигиенни и трудови навици и ги оставете да извървят пътя си. Ще видите, че те ще го намерят по-лесно от нас. И се учете от тях!

Друго нещо, за което си бяхме обещали да поговорим, е страхът. Той е внедряван в стотици поколения и затова е толкова трудно сега да се освободим от него. Казахме, че нашите мисли се материализират, като създават мисъл-форми. Този, който очаква радостни събития, ги получава, а този, който се страхува, живее в болка и скръб. Не забравяйте този закон: „Който не познае любовта, ще получи болката. Който не осъзнае и болката, ще получи скръб. Но който и скръбта не разбере, ще получи разрушение.“

Четох за такъв случай. Бременна жена, която била свидетел на злополука, при която човек изгубил ръката си, родила дете с една ръка. Когато разказах този случай на моя позната, тя ми каза, че една бременна кучка била ударена от кола и изгубила едното си краче. По късно родила пет кученца, на които липсвало същото краче. Има ли нужда от по-добър пример за материализирането на нашите страхове? Ето, аз имам хубав велосипед и като минавам край него в коридора, казвам: „Какъв прекрасен велосипед!“ А моите близки казват: „Опасно е да не го открадне някой от тук.“ Виждате ли? Ситуацията е една и съща, но погледите са различни, енергиите, които поражда тази ситуация, са противоположни. Вижте начина, по който живеят циганите. Те са обгърнати от мизерия, но въпреки това живеят с много повече радост от нас, имат усещане за свобода. Именно усещането за свобода, е което може да премахне страха. Може би тук е уместно да споменем утвърждението на Луиз Хей: „В моя свят всичко е наред!“ И още нещо от нея. Всяка сутрин казвайте: „Днес ме очаква един прекрасен ден!“ и в края на деня: „Това беше един прекрасен ден!“ Казвайте това, каквото и да се е случило, дори да сте си счупили крака. Този ден е прекрасен с това, че сте придобили опит. (Нямаме възможност да говорим по-обстойно за това, но препоръчвам на всички книгата й „Излекувай живота“)

Една от стъпките в нашето осъзнаване беше разбирането, че всичко на тази планета е едно цяло. Всичко в природата общува и се поддържа в баланс. Американски учени провели следния експеримент. Прикачили към една маруля електроди от детектора на лъжата. Появили се електрически импулси. Когато някой си помислил: „Сега ще отрежа тази маруля“, импулсите изчезнали, марулята припаднала. Тя разчела мислите на човека. Така предавали информация степни храсти в пустинята на дървета, за приближаващите се жирафи, които се хранели с техните листа. Дърветата изпълвали листата си с горчиви сокове и така се предпазвали. Вече всички знаят за реакцията на водата, която променя своите кристали в зависимост от начина, по който й говорим. Тя също се „радва“, когато й казваме: „Обичам те!“ Нашата прекрасна Земя също е един дишащ, жив организъм, който взема решения, развива се, грижи се за нас.

Това лято заедно с моите внучета започнахме да храним гълъбите на площада. В нашия град няма такава традиция. Постепенно гълъбите ни се довериха и започнаха да вземат храна от ръцете ни. При нас започнаха да идват и други деца и да поднасят шепичките си с храна. Представете си тази картина: Накацали по ръцете ни доверчиви гълъби, детските сърчица обединени в едно усещане на сливане с природата, родители и минувачи гледат с умиление тази идилия и се изпълват с любов. Няма противоречие, няма омраза. Времето е спряло в един миг на съвършено изживяване, на усещане за цялостност. До мен седеше дядото на едно от децата. Той нямаше храна в шепата, но изведнъж един от гълъбите кацна без страх на ръката му. Той просто беше разпознал добрия човек. Това е състоянието, за което говорим, като изживяване в четвърто измерение, към което скоро ще преминем. Вижте тези деца, които, без да са чели никакви духовни книги, вече са преминали в следващото измерение, което на нас, възрастните образовани хора, се струва толкова трудно и невероятно. Виждате ли колко е просто да осъзнаем, че всичко на тази планета е едно цяло?

Един рейнджър, като вървял през джунглата, отсякъл главата на питон, който висял на клона пред него. След време рейнджърът хванал голяма морска риба. Когато започнал да я чисти, от вътрешността й се изстреляла отровна морска змия, която рибата била погълнала наскоро. Рейнджърът починал веднага. Вероятността това да се случи е едно на милиард или може би на сто милиарда. Но то се случило. Защото било нарушено единството на природата и за да се изпълни законът за Карма. Той гласи, че всеки получава за действията си възмездие в подобен вид. Този, който върши добро, получава добро. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш. Ако отнемеш нещо, ще изгубиш многократно повече. Наблюдавах една дама как внимателно спуска в реката ненужни стъклени бутилки. Тя внимаваше да не се счупи някоя от тях и децата й да се порежат на счупените стъкла. В същото време на нея й беше безразлично, че някъде могат да се порежат други деца. След време върху къщата й падна гръм и всичко изгоря до основи. Заради посегателството си върху природата, получи удар от природата. За да се изпълни законът на карма. Как действа този закон? Всички наши действия и мисли се записват автоматично в така наречените Акашови полета, а записите се наричат Акашови записи. За по-лесно разбиране тези записи са ни обяснявани, като тефтера на Свети Петър. След време ще видим на екран записите на целия свой живот, както се случва при всяко наше прераждане. Вселената използва тези записи за своя механизъм на самосъхранение. Той действа автоматично, като стимулира всичко, което е любов и унищожава това, което пречи на любовта.

Наскоро ми разказаха случай от едно съседно село. Един селянин дал преди около четирийсет години съгласието си да бъде построена от съседа му къща на границата на имотите им. Но наскоро се оказало, че техничката била допуснала някаква формална грешка, която променяла смисъла на договора. Тогава единият съсед поискал къщата да бъде разрушена или да му бъде даден откуп от петдесет хиляди лева. Тогава потърпевшият бил принуден сам да разруши дома, който толкова години изграждал, иначе трябвало да плати седем хиляди лева за разрушаване. И всичко това се случва само заради някаква хартийка! Ето, заради тази злоба Бог имаше намерение да изгори земята и по този начин да унищожи злото, вкоренявано толкова години във втвърдените ни сърца. Аз ще наблюдавам внимателно развитието на тази драма, но от сега знам, че този, който е получил удара, ще се издигне много по-високо, ще получи по-добра карма във времето, което предстои, а този, зад който е застанала „справедливостта на закона“ (а нима наистина може да има такъв закон?!), ще получи, под една или друга форма, разрушение.

Виждате ли какви неща се случват в нашия, уж прекрасен свят. Ние сме забравили, че всичките седем милиарда души, които се намираме сега на планетата, преди последното си прераждане сме дали клетва да работим за прехода, който толкова скоро ще се състои. Ние сме забравили, че зад всеки от нас стоят стотици животи, през които е преминала нашата душа. Нима е бил напразен опитът, който сме добили, когато сме били въплътени в тялото на един роб, гладиатор, учител, престъпник или проститутка, или сме издъхнали като един опълченец на Шипка, или като изгарящ в самолета летец?! Разбирате ли сега отговорността, която стои пред нас? От всички тези животи е останал само един – нашият. Ние отговаряме за това, дали ще се възнесе нашето тяло, заедно с безсмъртната ни душа или натрупваният хилядолетия опит ще бъде изгубен. Ние сме като абитуриенти, които са преминали целия срок на обучение и им остава само да вземат последния изпит. Тези, които не направят това усилие, ще започнат своето обучение от начало. Това начало преминава през смърт. Тези, които не са разбрали урока, ще се преродят на друга планета от по-ниско измерение, защото животът им ще бъде несъвместим с живота, които се опитваме да изградим тук. Те ще започнат своя нов живот не от първи клас, а от памперсите. Ще започнат в неизвестно какъв вид и на неизвестна планета. Тогава отново ще започнете своя хилядолетен път за придобиване на нов опит. Отново ще бъдете тормозени, изнасилвани, убивани, докато не се научите да откривате сред потока от страдания радостта. Може би тогава отново ще ви бъде дадена възможност да промените живота си. И нищо чудно в ръцете си отново да държите една такава малка книжка и този път тя наистина да ви помогне да тръгнете по пътя на светлината, защото вече ще сте разбрали, че този път е неотменим. Независимо дали ще са ви нужни хиляда или един милион години да го откриете, но този път е неотменим. По този път вие постепенно ще губите своята плътност и все повече ще се изпълвате със светлина, докато не засияете като едно прекрасно светло същество и се слеете с Първоизточника, който също е Светлина и Любов. Ето, сега ние сме в началото на този светъл път. Не отлагайте. Тръгнете сега. Забравете за всичките си грижи и тръгнете сега. Затова пиша сега тези редове – за да ви помогна да извървите последните крачки от хилядолетния си път. И толкова малко е нужно, за да го постигнете. Просто се изпълнете с радост и любов! Толкова ли е трудно?

Когато говоря за простотата, с която можем да постигнем това, обикновено чувам оплаквания от живота, който водим. Казват ми – „ Как можем да мислим за духовно извисяване, когато сме потънали в мизерия и живеем толкова трудно. Не можем да мислим за друго, освен за оцеляването си.“ А толкова малко е нужно, за да се изпълните с радост, въпреки всичко. Представете си, че сте изгубили зрението си и ви попитат: „Ако ви възвърнем зрението, ще се откажете ли от омразата, от амбициите да имате все повече и повече, от стремежа си към власт?“ Знам, че всички вие в един глас ще отговорите: „ДА!“. Кажете сега, вие, зрящите, толкова малко ли имате? Вие имате божествения дар да виждате и да се радвате непрекъснато на този прекрасен свят! Стига да отворите очите си... Или това, което е още по-важно – да отворите сърцата си, защото и най-доброто зрение не може да види това, което е дадено да види сърцето. Просто застанете до ручея и се вгледайте в течащата вода. Представете си как отмива всичките ви грижи. Наблюдавайте тревата, дърветата, гълъбите, звездите. Просто съзерцавайте, като не мислите за вече отминалите неща, защото не можете да ги промените. Не мислете и за бъдещето, защото е неясно. Осъзнайте само настоящия миг и се потопете в него. Изпъдете всички мисли и просто съществувайте, просто БЪДЕТЕ. Това е едно прекрасно състояние на медитация, което ви зарежда с енергията на радостта и помага да промените живота си към добро. Не е нужно да искате нищо конкретно – само съзерцавайте и по този начин изпратете вашата добра енергия към Вселената и тя ще ви отвърне със същото. Нали сте чували: „Блажени низшите духом, защото те ще се възвисят.“ Низшите духом са тези, които живеят простичък живот, без големи амбиции. Тези, които се задоволяват с малкото, които са щастливи с малките житейски радости, които много от нас отдавна са забравили в стремежа си да постигнат „голямото“.

Да се опитаме сега да разберем какво конкретно предстои да се случи в близките месеци и години. В момента тече битката между доброто и злото на нашата планета. Може би това е битката между титаните, за която се говори в библията. Тази битка се води от векове, но сега е навлязла в последната си фаза. Казахме, че вече е разбита основната опора на Тъмните сили – честотната мембрана. Но с това битката съвсем не е приключила. Слугите на злото са се вкопали дълбоко в нашето общество и все още определят начина, по който да живеем. В национален план това е програмата за разрушаване на нашите ценности, сриването на икономиката, образованието, културата, духовността. Основните представители на Архонтите – Илюминатите, са се врасли с всички финансови, политически, културни институции на планетата. Те разполагат с огромни финансови средства и по този начин корумпират всички слоеве на обществото. Религиите също са структурирани по начин, по който да пречат на духовното развитие на човечеството и да поддържат разделението му. Затова, в недалечно бъдеще, те ще отпаднат. Тези процеси се регулират от нашите космически приятели. Кои са Те, всъщност. Вече казахме, че представителите на Семейството на Светлината, от което ние също сме били и ще бъдем част, са основният двигател на процесите, които се случват в момента на земята. Основно те са представители на съзвездието „Плеяди“. Ние носим 75% от техните гени. Те са представители предимно на четвърто измерение, но част от тях са в по-високи измерения. Те разполагат с огромна флота. Корабът майка е в по-високо измерение и затова е невидим за нас. Част от останалите кораби могат да преминават в трето измерение и да бъдат видими. През последните години те се показват твърде интензивно, за да ни подготвят за предстоящата среща. Плеядинците и представители на други цивилизации поддържат непрекъсната връзка със земните лидери и им оказват съдействие в усвояването на нови технологии и особено в борбата с престъпния кабал. За тях не е трудно да откриват престъпниците, защото четат мислите им. Но задължение на земните им съюзници е да извършват арестите. Това са основно лоялни представители на военните. Плеядинците имаха намерение да се представят на олимпийските игри заедно с основните земни лидери, но този план не се осъществи, поради нерешителност на земляните. Все пак това представяне ще се състои, вероятно преди края на годината или поне земните лидери и медии ще бъдат принудени да обявят присъствието им. Една от възпиращите причини е неподготвеността на човечеството за това посрещане. Тъй като има затъмнение на информацията, по-голяма част от човечеството би се шокирало от една такава среща. Истината се скрива от Тъмните сили, които все още не са се отказали от намерението си да осъществят своя план за Армагедон, като организират подчинените им сили да нанесат, колкото се може повече поражения на човечеството. Вие виждате реализирането на техните планове в събитията от Близкия изток, в атентатите, в уж случайно създаден филм или карикатури, целящи да създават напрежение чрез агонизиращата, но все още работеща машина на злото. Вече споменах, че нашето участие в тази битка, е изпращането на любов, поддържането ни в състояние на непрекъсната радост. И вярата, че тази битка ще завърши в полза на доброто. Вибрациите на планетата се повишават, повишава се все повече и нашето съзнание и се създава по този начин среда, в която злото не може да вирее.

Какви събития ни предстоят до края на годината и след това? Предстоят две затъмнения – слънчево на 13 ноември и лунно на 28 ноември. Те ще балансират окончателно енергиите. На 12. 12 .12. – тройната дата-вибрация, ще бъде завършено дострояването на Кристалната решетка 144. Това ще активира Атлантическите Мастер-Кристали, чрез които древните Атланти са се обезпечавали с неограничена безплатна енергия. Много скоро нашите учени ще разберат как да я използват и да я предоставят на човечеството. Не забравяйте, че това са много важни дати и за вас самите. Защото не можем да продължим напред, ако не сме скъсали с миналото. Важни дати са 21.10, 11.11 и 21.11. Използвайте енергията на тези дати, за да заявите намерението си да започнете нов живот, подчинен на законите на доброто и любовта. А в промеждутъка между 12 и 21 декември ще се извърши неотменимият преход на цялото човечество. На самата дата 21.12.12, Земята ще застане в една линия със Слънцето и центъра на Галактиката. Ще видим мощна светлина, след което небето ще остане много по-светло. На другия ден ще се събудим, все едно че нищо не се е случило, но всъщност нищо вече няма да е същото. Вече ще сме се сбогували завинаги със света на тъмнината. Дори времето ще започне да върви в посока обратна на часовниковата стрелка, макар че няма да го забелязваме. Ще започне Златният век на човечеството! Но едновременно с това тези резки промени ще предизвикат интензивна вулканична дейност и мощни земетресения. Не са изключени и вълни цунами. За намаляване пораженията от тях специален космически кораб, на който има и доброволци земляни, ще изгради стъклени предпазни диги край морето. Предстои ни година, в която ще има доста объркване и хаос, но едновременно с това ще започне изграждането на един нов свят, за който много поколения са мечтали. Спомняте ли си Гео Милев? „...Всичко писано от философи, поети ще се сбъдне! Човешкият живот ще бъде един безконечен възход! Земята ще бъде рай! Ще бъде!“ Има ли по-точно определение за това, което предстои!?

Докато изграждаме своя рай в този триизмерен свят, ще започнем да работим и за по-високото ниво – четвърто измерение. За да можем окончателно да се простим със стария начин на живот, ще ни бъдат опростени частично кармичните натрупвания. Ще започнем необременени да изграждаме едни нови отношения на любов и уважение. В това изграждане ще ни помагат нашите наставници, които хилядолетия вървят неотлъчно до нас. Промяната, към която ще се стремим, се нарича възнесение. (Възнесените са преминали в по-високо измерение хора и са в постоянно състояние на екстаз, на възторг.) Това възнесение се извършва едновременно с планетата. Нейното ядро вече е в пето измерение. Освен нашите наставници, за нашето възнесение ще работят и Кристалните хора. Те прилетели тук преди 28 000 години по покана на Лемурийците от съзвездието Сириус. През всичките тези години те са се намирали в спящо състояние в пещери в Тибет и в западното полукълбо. В източното полукълбо има 32 от тях, а в западното – 16. Те са се съхранили в това състояние, благодарение на непознато за нас – четвърто агрегатно състояние на водата. Руският офталмолог и учен, доктор Мулдашев, бил допуснат от охраняващите монаси да ги види. За това и много други неща той разказва в своята книга. Тези Кристални хора скоро ще бъдат събудени, за да ни помогнат за нашето възнесение. Те имат опит, защото са го правили и на други планети. Нали разбирате, че целият този процес е твърде сложен и не бива да се безпокоим, че много неща не са ни ясни. Има кой да държи ръката ни по непознатия път към Светлината. Стига да сме научили урока за любовта. Всичко останало ще ни бъде дадено. За преминаването в четвърто измерение на други планети са били необходими сто хиляди години, а ние ще извървим този път за две. Някои от нас вече са преминали в това измерение и дори в пето. Когато работим в група – семейство или група по интереси, дори само един от нас да е повишил нивото си, той изтегля останалите. За да бъде успешен преходът на човечеството, е необходимо да бъде достигната критична маса поне от 70 000 издигнати до нивото да изпадат в състояние „нирвана“. В момента те са над 100 000. До 21.12. те ще станат около 140 000. Тяхната енергия ще бъде решаваща за успешния преход. Повишаването на нашата информираност, нашето осъзнаване и светимост също дават огромен принос за успешния преход. Нали вече чувствате, че започвате да излъчвате светлина. Дори и да не го съзнавате, приемайки тази информация, вие ставате носители на светлината. Нашите приятели казват, че с всеки ден светещите точици, които те виждат по нашата планета, се увеличават и това е една прекрасна гледка.

Тъй като знам, че вече сте осъзнали необходимостта да вървите по пътя на духовно развитие, сега трябва да поговорим за пречките, които ще срещнем по този път. Най-опасната и трудно преодолима пречка е телевизията. Мислите ли, че тези, които държат всички лостове за въздействие върху човечеството, ще пропуснат телевизията? Тя с нейните непрестанни бомбардировки от визуални и звукови стимулации, разсейва енергията и води до пробив в нашето обединено тяло. Прилага се техника на управляване на мозъка, която води до пристрастяване. Телевизията е създадена от тъмните сили, за да контролира нашето мислене, да всява страх и да създава заблуда за нашата реалност. Въздействието е програмирано така, че да руши нашето здраве. Спрете да гледате телевизия и ще видите как то ще се подобри. Знаете ли, че в рекламите, включително и адресираните към децата, има скрити картини, подобно на двадесет и петия кадър, които са създадени да въздействат върху сексуалната чакра. Представяте ли си какво огромно въздействие върху подрастващите има само този факт. Всичко е перфектно програмирано. Влагат се огромни средства, за да се създават филми, които рушат духовността и програмират страдание. Във филмите на насилие ние сме поставени в положение да изпитваме симпатия към насилниците, към тези, които оставят след себе си десетки трупове. Може би много по-тревожно е положението с турските сериали. Ние съпреживяваме измислени драми, част сме от измислени събития, чиято единствена цел е да руши нашата духовност, да понижава нашите вибрации, а от там и вибрациите на цялата планета. Наскоро чух една дама да въздиша, че тази серия не трябвало да завърши така. Представяте ли си колко лоша енергия произвеждате, докато коментирате с приятелките си или в трудовия колектив, поредния сериал? Представете си, че един милион души в нашата малка България въздишат едновременно по „нещастната“ съдба на Фатма Гюл. Те изпращат едновременно послание на скръб към Космоса. И космосът ни отговаря със същото. После, потопени в скръбта, която сами сме си поръчали, въздишаме, че са малки пенсиите ни и живеем в нещастие. Затова, моля ви, не се оплаквайте от живота, който сам сте си поръчали. Разбирате ли сега по какъв перфектен начин работи машината на злото, създадена от Тъмните сили? Знаете ли колко светли хора ежедневно правят медитации и прилагат духовни техники, за да намалят поне част от пораженията, които нанасяте, докато въздишате в унисон с измислената сълзлива драма, с която духовно сте се сляли? Това е най-голямата спънка в този толкова важен за човечеството момент. Така че, ако искате да направите стъпка в помощ на промените и в интерес на вашето здраве, просто престанете да гледате телевизия. В същото време спомнете си възторга, с който наблюдавахме играта на нашите прекрасни волейболисти. Изпратена към космоса, тази радост се завръща към нас, като програма за сбъдване и успешно развитие. Разбирате ли сега колко са важни нашите емоции и мисли? Чрез тях ние програмираме личностното си израстване, повишаването на духовното ниво в страната ни, а от там влияем на промените, които стават на планетата и в цялата вселена.

Не по-малко поражения създава и чалга-културата. Нейният примитивизъм, пошлите текстове и лесната възприемчивост от децата ни, а и от възрастните, значително понижава духовното ниво и вибрациите.

Една от значителните пречки за нашето възнесение е робската ни психика, готовността ни да се подчиняваме на безсмислени заповеди, да се съобразяваме безрезервно с наложени авторитети, да се подчиняваме на измислени правила. Освободете се от всички предразсъдъци и норми. Просто бъдете себе си. Обичаите себе си такива, каквито сте. Обичайте тялото си и начинът, по който функционира то. Обичайте мислите и действията си, способността да възприемате и да се радвате на този прекрасен свят. Това е началото на любовта към всичко останало. Това ще ви даде свободата да се предвижвате напред. Нищо не можем да постигнем, ако нямате усещането за свобода. Ако сте прекалено привързани към материалните неща, трудно ще се издигнете към свят, където всичко е един свободен дух. За да вървите спокойно напред, почувствайте, че сте изпълнени със светлина, че излъчвате светлина. Тогава всички, които срещате и с които общувате, ще забележат вашата светимост, ще се повлияят от нея. Като носите светлина и усещане за свобода, с лекота ще преминете пътя, който ви очаква. Има и още нещо много важно. Дискутирайте нещата, които научавате. Това, че вече четете тази малка книга, значи, че допринасяте за създаването на този свят, за който говорим. Но когато дискутирате, когато разпространявате информация, когато печелите другите за тази светла кауза, тогава вие ставате Работници на Светлината. Повярвайте, няма нищо по-важно от тази дейност сега. Знам, че всички сте потънали в ежедневни грижи, но нима заради тях ще пропуснете най-важното събитие в историята на планетата. Не забравяйте, че това, което се случва днес тук, се наблюдава с огромен интерес от представителите на стотици галактики, дошли да видят това вселенско шоу, в което ние сме главните герои. Не забравяйте и още нещо. Промените, които стават на Земята днес, са част от промените във Вселената и ще оставят завинаги отпечатък в нейното развитие. Хилядолетия напред вашите деца и внуци, а и вие самите, ще разказвате с гордост, че сте били част от събитие, което е променило света. Разбирате ли сега колко незначителни са на този фон дребничките ни житейски грижи и несгоди? Още повече, че нашето участие в този процес може да ни донесе само радост и удовлетворение.

Смятам, че разговорът ни до тук в значителна степен ви е убедил в необходимостта от промени. Но някъде дълбоко във вас се таи едно съмнение: „...Ами ако това не се случи...“ Вярвайте ми, Ще се случи! „...Да, но, може би... все пак...“ Да допуснем, че може би има вероятност едно на един милиард То да не се случи. Какво ще изгубите тогава? Нима е загуба, че вече сте осъзнали необходимостта да живеете в любов, като част от една планетарна и вселенска цялостност? Нима е загуба, че сърцата ви са се изпълнили с вяра или със състрадание към хората с по-ниско социално положение? Не може това обогатяване да бъде загуба!

Знам, че докато четете тези редове, се питате откъде ли идва тази информация. Тя е натрупвана от десетки години общуване с най-значимите автори на духовна литература. А информацията за последните събития пристига до човечеството чрез така наречените „ченълинги“. Това са високотехнологични канали за връзка между представители на развити цивилизации и земни хора. Тези канали са създадени преди няколко десетки години с цел човечеството да бъде информирано за предстоящите събития. Общуването чрез тези канали е двупосочно. Нашите коментари под техните послания се четат и анализират внимателно. Ако се получат повече въпроси в определена посока, изпращат ни се отговори. Много от авторите на тези послания са ни добре познати от библията. Това са Архангел Михаил, Архангел Метатрон и много други представители на небесната йерархия. Всеки има свой език и начин на общуване. Особено ясен и интересен е езикът на Крион. Той е началник на службата за магнетизма на Вселената. С помощта на тази служба бе изграден около Земята специален енергиен корпус, чрез който бе предотвратена размяната на полюсите, което иначе щеше да стане само за няколко месеца и щеше да нанесе непоправими щети. Други специализирани служби в момента почистват атмосферата на планетата и се грижат за омекотяване на природните катаклизми. Те помагат и на душите на нашите покойници да успеят да се възнесат и ни учат, когато ги изпращаме, да се молим и ние за това. Вършат и нещо изключително важно. Грижат се за нашата сигурност. Чрез своята способност да четат мисли те са информирани за плановете на престъпния кабал и предоставят тази информация на земните си съюзници. Не знам дали ви е известно, но Обама е представител на високоразвита цивилизация. Той е бил поканен да се прероди на земята и да спомогне за решаване проблемите на прехода, тъй като е имал опит в организирането на този процес и на други планети. Тъй като Тъмните сили са знаели това, те организирали опит за убийство, като за това са наели рептилии от друга планета. Опитът за убийство бил осуетен и от тогава семейството на Обама е под постоянна охрана на Синовете на Светлината. С тяхна помощ се осъществяват и арестите на лидерите на престъпността. Това ще доведе до промени в много правителства, където преобладават корумпирани управници. В стремежа си да всеят ужас сред нас, както бе предвидено според пророчествата, Тъмните сили имаха намерение да разпалят Трета световна война. Сега тази възможност е отминала. Чрез специална технология са блокирани ядрените оръжия на планетата и по никакъв начин няма да могат да бъдат използвани. Помощта на нашите приятели ще стане още по-значима, след като се осъществи тяхното представяне пред човечеството на специална церемония. Вероятно това ще стане преди края на годината.

А сега искам да ви представя една информация, получена чрез такъв канал:

Съобщение от Галактическата Федерация на Светлината 28.07.12
"Изследователи във времето"

…Ние виждаме ясно небе над вас, във вековете, които идват и за винаги, само веднъж да се разчисти вашия свят от тези негативни същества, те няма повече да се вливат във вашите редици, докато ние, Галактическата Федерация на Светлината, се занимаваме с този въпрос. Нашите служби за наблюдение установяват, че сега арестите протичат с много стабилни и с много бързи темпове и това ни доставя извънредно задоволство, защото това, което се очаква на края на този необходим процес, е това което ние и вие сме желали наистина от много дълго време. Ще бъдем в състояние да представим семействата ни на вашите семейства. Това ще бъде повторно семейно обединение в огромен размер, защото мнозина от вас имат роднини и връзки в много семейства, родове, организации, алианси и светове тук, отвъд границите на вашата 3-измерна реалност. Ние винаги сме били част от вашия живот и всички ваши животи във физическата реалност. Никога не сме били отделени от вас, никога, нито за миг, но да се съберем отново с вас в плът и кръв, както казвате, ще бъде така радостен повод за нас, отвъд думите на всяко описание. Това ще бъде завръщане у дома за вас, това ще бъде завръщане у дома и за нас също по някакъв начин, защото нашият дом, в общ смисъл беше празен, откакто вие излязохте през тази врата преди много векове, за да започнете вашето дълго пътуване далеч от вашето семейство и всичко, което знаехте като ваша реалност.

Каква смела и дръзка постъпка вие направихте извън входната врата, защото вие не знаехте какво ще изживеете. Вие не знаехте къде ще отидете, вие не знаехте с кого ще се срещнете, с кого ще се борите и кого ще обичате. Вие не знаехте кога привидно ще умрете, и вие никога не знаехте кога ще дойде време да се родите отново в човешко тяло и да започнете отново странно, но винаги чудесно пътуване във физическата реалност. Този вид изненади няма да бъдат част от бъдещето за много от вас, никога повече, освен ако не го пожелаете, защото много от вас са достигнали ниво на „дипломиране” и според вашето дипломиране ще имате право да изберете, когато пожелаете, да се върнете обратно по този път отново, но това няма да е необходимо за вашия напредък, вашата еволюция, вашето образование, подобряване и укрепване на вашето същество, защото много от вас сте показали, че сте научили всичко, което можете от един свят на физическа реалност и сега е време да вземете всичко, което сте научили и да го върнете у дома с вас и да започнете да го разопаковате тук с вашето семейство, на което така много липсвахте, толкова дълго време. Добре дошли у дома.

Виждайки ви отново, в която и настояща форма да сте по това време, ще бъде радост за нас на толкова много нива. От една страна ще ни липсват спомените когато ви водехме и обучавахме, въпреки че винаги сме знаели, че нищо лошо не може да ви се случи в действителност, ние постоянно се притеснявахме за вас. Ние бяхме, както казвате, притеснени родители, а вие дете, безразсъдно и несигурно в постъпките си, във вашето поемане на рискове, във вашата разрушителна и хазартна същност. Наблюдавахме ви как влизахте в определена опасност, знаейки че трябва да ви позволим да изпитате резултата от избора, който сте направили. Това, че знаехме че в крайна сметка всичко ще мине добре за вас, не го правеше по-лесно за нас, защото ние винаги знаехме, че ще пострадате по някакъв начин, макар и временно, от последствията на своите действия и избори.

Толкова често сме желали да можем да се намесим, за да ви обърнем и да ви дадем тласък в друга посока, но това не ни беше позволено според нашето споразумение с вас, скъпи мои, защото вие пожелахте повече от всичко да направите това сами, помолихте ни за пълна свобода при всички избори, които ще направите и пътеките, по които ще изберете да пътувате, дори ако тези пътеки водят надолу по тъмен и опасен път. Това ще е нещо повече от радост и облекчение, да можем да ви прегърнем отново от плът, и да не е необходимо да се притесняваме повече къде ще ви отведе този ден и да ви гледаме как още тази 3-измерна драма ви обгръща и ви върти в лапите на една вихрушка от болка, объркване, смут, унищожение и съжаление, въпреки че ние винаги знаехме, че ще се освободите от тези буйни ветрове и отново ще ходите свободно по други пътеки определени от вашия избор.

Толкова се радваме, че си идвате у дома и имаме много истории, които да споделим с вас, също както сме и така нетърпеливи да седнем и да изслушаме вашите разкази за приключенията и вълненията от вашето пътуване през джунглите на този 3-измерен пейзаж. Ние ще разполагаме с цялото време на света, да споделим тези истории един на друг, тъй като времето е вечно тук, от другата страна на завесата. Може да сте забравили това, понеже си отидохте за толкова дълго време. Времето не се движи така, както се движи сега за вас, скъпи мои, защото времето за нас тук, от тази страна, е наш приятел, наш колега, наш съюзник, то е инструмент, който можем да ползваме за наша полза, за нашето образование, за наше забавление, за вълнения и приключения и дори в някои форми на мистерии, защото притежаваме абсолютния лукс и удоволствие да го въртим, като колело на времето и когато то спре, можем да пътуваме към тази точка на времето зад нас или пред нас, дори ако щете, всъщност времето не е нито пред нас или зад нас, то е някъде вътре в нас и това ще го разберете много по-ясно, след като времето вече не е обвито около вас.

Ние можем да използваме времето, като ескалатор или асансьор, да се придвижваме в неговите по-високи нива или да натиснем бутона за надолу и да проучим къде ще ни отведе и когато вратата се отвори, можем да пристъпим в един свят на мистерии и изненади, предизвикателство, забава, вълнения, новости и да опознаваме този нов свят толкова дълго, колкото бихме желали, преди да можем да се отегчим от него и да пожелаем да изследваме нов свят. Може да се каже, че ние сме пътешественици във времето, изследователи във времето и всъщност това би могло да е подходящо определение за нас и това със сигурност е подходящо определение и за вас, скъпи мои, защото вие така или иначе се спуснахте през времето, тъй като сте се оттеглили от една реалност и сте навлезли в друга с напълно различна времева конструкция. Вие сте напуснали една реалност където времето адекватно се контролира и е добре разбрано, към един свят, където времето, е което ви контролира, управлява и дори до ден днешен вашите най-добри научни умове не са в състояние напълно да реконструират времето и да го управляват, което ще позволи да бъде използвано като инструмент, също както ние го използваме.

Много от вас през следващите дни ще влязат отново в този времеви портал и ще се окажат от другата страна на този портал, свободни от настоящите ви ограничения на времето и неговия контрол. И по този начин вие отново ще бъдете пътешественици във времето, ще изследвате още един път, който ще бъде нов за вас, тъй като повечето от вас няма да имат никакъв спомен за пътуване по този път преди. Какво вълнуващо ще бъде това приключение за вас скъпи мои, и ние сме така щастливи да ви снабдим с пътна карта, която ще ви води през това, което ще бъде пустош за вас през следващите дни. Много от вас точно в този момент са напълно готови за това голямо приключение, но понеже много от вас са дошли тук заедно, е единствено подходящо да се изчакате един друг, и да напуснете заедно. Справедливо ли е това, скъпи мои? Уверени сме че много от вас разбират това и ще покажат цялото необходимо търпение, за да изчакат своите спътници пътешественици във времето, защото те не са изостанали с много крачки зад вас и всички ще стигнете до вратата на своето ново приключение, точно когато във великите ръце е ключът за часовника на вселената и започне да се завърта, за да ви отвори вратата към вашата нова, но позната реалност. Ние, вашето семейство и ваши приятели ще бъдем тук и ще чакаме от тази страна на вратата и ще ви помогнем да разопаковате.

Ние, вашето семейство от Галактическата Федерация на Светлината чакаме завръщането ви у дома от уморителните пътувания.

Както е предадено чрез Грег Гайлс

Website: ascensionearth2012.blogspot

Ето, по този начин Те изпращат своите послания, като очакват ние да ги предадем на колкото се може повече хора, за да могат всички да се подготвят за тяхното разкриване и за събитията, които предстоят след това. Те заявяват своето присъствие и по един много интересен и категоричен начин. Предимно в Англия и западна Европа отпечатват в житните ниви стотици кръгове и конфигурации с най-различна форма. В тези житни кръгове е закодирана конкретна информация, които много земни специалисти успяват да разчетат и да я предоставят на човечеството.

Надявам се, че вече сте убедени в добронамереността на нашето семейство, с което сме се разделили твърде отдавна и с което скоро ще се срещнем. Видяхте какви огромни усилия полагат те, за да ни съхранят и да ни покажат вярната посока. Те непременно ще направят това, което зависи от тях за нашето въздигане. Остава да извървим и ние нашата част от пътя, за да можем да се срещнем в един прекрасен свят и да останем там завинаги. Но темпото, с което се движим по този път, меко казано, е обезпокоително. Днес отидох отново да нахраня гълъбите на площада. Но сега те не се приближиха към мен. Пристъпваха нетърпеливо от крак на крак, но не смееха да се приближат. Защото някой, докато им подавал храна с едната ръка, с другата се опитал да ги хване. Някой разрушил идилията, разрушил доверието и любовта, които бяхме изградили с толкова труд в общуването си. Нямаше го вече единството, за което толкова много говорим. Някой се беше опитал да им отнеме свободата. И сега те предпочитаха да останат гладни, вместо да изгубят свободата си. За разлика от нас! На пейката до мен отново възрасни хора се оплакваха колко труден и несправедлив е животът, колко са некадърни управниците ни и как всичко в обществото се руши. Те непрекъснато мърмореха и по този начин изработваха своята мисъл-форма, сбъдването на своите вътрешни очаквания, което е пътят Надолу. В същото време през площада минаваха нашите слънчеви деца. Те току що си бяха тръгнали от училище. Бяха весели и щастливи. Бяха изпълнени с любов и радостно очакване на хубавото онова, което непременно предстои. Те минаваха край нас и със светлината, която струеше от тях, искаха да ни подскажат, че светът е прекрасен. Стига да имаш очи да го видиш! Добре, че са децата. За да има кой да поеме пътя Нагоре. Добре, че са децата! И гълъбите! Които винаги летят Нагоре!

Ето как се случват нещата в реалния живот. Тъкмо някой направи крачка Нагоре и се намери друг, който да направи две Надолу и да унищожи усилията на работещите за издигане Нагоре. Преди няколко дни разговарях с бивша учителка, която четеше духовна литература и би трябвало да е отворена за промените в съзнанието, но когато заговорих за предстоящите събития тя ми каза: „Докажи, че е така“. Виждате ли колко е трудна и отговорна работата, която трябва да извършим за толкова кратко време? Трябва да се преборим със синдрома „Тома Неверни“ – няма да повярвам, докато не бръкна с пръст в раната. Докога, братко Тома? Не се ли умори да бъркаш в раната? Още ли не си разбрал, че много по-ценни за Бога са тези, които са повярвали в словото, без да бъркат в раната? Разбирате ли сега, приятели, колко е важно да бъдем изпълнени с вяра в това, което предстои? Това е нашият принос в постигане на най-дръзката мечта на човечеството. Ето, затова пиша сега тези думи. За да стигнат до колкото се може повече хора, за да се руши страхът и неверието, насаждани в психиката ни хилядолетия наред. Говорейки за тази благодарна работа, открих, че по-ниско образованите хора са много по-склонни да приемат тези истини, от многознаещите и предубедени техни събратя. Защото вярата минава през сърцето и няма никакво значение колко книги си прочел, за да се отвори това сърце за Бога. Затова, приятели, работете с всички слоеве на обществото за просветлението, което е толкова необходимо сега. И не се изненадвайте, когато много скоро видите, че циганите ще се окажат на много по-високо ниво от търговците и адвокатите, от нашите „народни избраници“.

Работейки в тази посока, е много важно да се освободим от непрекъснатото осъждане поведението на другите. Погледнете колко усилия изразходваме, като непрекъснато изразяваме негодувание. Недоволни сме от политиката, от това, че някой е спрял на мястото ни за паркиране или че има дупки по улиците. С това негодувание само тровите себе си, тровите обществото, разрушавате здравето си, без да допринасяте нищо добро. Това негодувание най-често е насочено към хората, които са близко до нас. За да внесем спокойствие в отношенията си и в своя вътрешен мир, трябва да приемем, че всеки постъпва по начин, който е най-добър за него в момента – независимо от това дали това на вас ви харесва. Крадецът, който е обрал жилището ви, е постъпил по-възможно най-добрия начин за него в момента. Той е доволен от това, което е извършил. Затова не го съдете. Помислете си колко е доволен той от успеха си. Изпратете към него любов и разбиране. Само така ще допринесете за неговата промяна. Но ако изпращате негодувание и омраза, той ще става все по-закоравял престъпник, ще се вкопава все по-дълбоко в своя стереотип. Знам, че ви изглежда трудно, но това е пътят към промяната. Затова не съдете, приемайте нещата такива, каквито са. И ще видите как ще се изпълните със спокойствие и любов. Не съдете врабчето, което се храни с гроздето, отгледано от вас с толкова труд. То просто се храни. Наблюдавайте го с любов.

Тъй като постоянно говорим за мисъл-формите – мислите, които се превръщат в действителност, добре е да се научим да ги управляваме. Това става най-добре чрез утвърждения. Най-простичкото утвърждение е поздравът „добър ден“. То е не само пожелание за добър ден, то е утвърждение, че денят е добър. Когато казваме, че сме неудачници, неуспели, нещастни, ние поръчваме на вселената да ни върне, като действителност, тези наши мисли. Когато казваме „всичко в моя свят е наред“, ние поръчваме наистина всичко в живота ни да се подрежда. Най-добре е разработила тази система от утвърждения, авторката на духовна литература Луиз Хей. Искам да споделя с вас някои от нейните утвърждения: „Аз съм неделима част от Силата, която ме е сътворила, и тази сила ме е дарила със способността да създавам обстоятелствата в своя живот... В безкрайността на живота, която ме обгръща, всичко е съвършено, цялостно и завършено... Одобрявам себе си и начина, по който се променям. Правя най-доброто, на което съм способен... Обичам това, което съм и това, което правя... Дълбоко в мен има един бездънен кладенец от любов... Обичам себе си, затова се грижа с любов за тялото си... Обичам себе си. Затова си прощавам, напълно се освобождавам от миналото и от всички предишни преживявания, и съм свободен... Аз съм напълно отворен и възприемам обилния поток от благоденствие, който Вселената предлага. Всички мои нужди и желания се задоволяват, още преди да поискам.“ Ето, в такъв стил бихте могли да си създавате утвърждения, които да регулират живота ви. Но не забравяйте – никога не казвайте „аз желая“. Вместо това – „аз заслужавам“ – да бъда щастлив, да съм обичан, да съм обезпечен, да съм спокоен, в безопасност и т. н. По подобен начин действат и впечатленията на околните. Когато гледат преминаващите и казват: „Ето едно щастливо момиче!“, това е утвърждение, констатация, а не пожелание. Така те спомагат това момиче да бъде още по-щастливо. А, когато видят един замислен човек, посланието, изпратено към него, е тъга. Така те усилват още повече негативните нагласи. Така че, опитвайте се винаги да излъчвате светлина и радост, добро настроение и те ще се връщат към вас многократно умножени.

Смятам, че в значителна степен се научихме как да работим, за да променяме живота си и да създаваме хармония около себе си. Знам няколко случая, при които заболели от рак са се излекували, само като гледали комедийни филми или, като започнали да се радват на живота, „като за последно“. Радостта е прекрасно лекарство. И всеки може да го намери. Стига да го потърси. Има един много пряк път за това постигане. Това е медитацията. Най-големите промени в съзнанието на човечеството са постигнати чрез медитация. За съжаление, аз не съм добър специалист в тази насока, но въпреки това ще се опитам да ви помогна. Медитацията е състояние на изключване на ума. Когато сме изключили мислите, получаваме пряка връзка с Вселената. Тогава космическата енергия преминава директно в нас, без непременно да я превръщаме в познати понятия, без да искаме да я осъзнаем непременно с думи, както сме свикнали да възприемаме най-често нещата. Сливайки се по този начин с космическия разум, ние ставаме част от него и чрез него можем да изпращаме енергия на промяната към света. Не е нужно нищо конкретно да искаме. Достатъчно е да се слеем с тази енергия и тя ще започне да облива Земята. Така на 21 септември беше проведена масова медитация за мир в целия свят. Най-простата форма на медитация е съзерцанието. Просто изключете мисълта, потопете се в настоящия миг и съзерцавайте – течащата вода, цветето в стаята, огъня, полета на птицата или поведението на мравките. Важното е да сте потопени в настоящия миг. При провеждане на медитация е необходимо да седнете удобно на земята или на стол с добре изправен гръб. Това е необходимо, за да може да протичат правилно енергиите през меридианите на нашето тяло. Поставете на коленете ръцете с дланите нагоре. В началото е необходимо да направите няколко дълбоки коремни вдишвания. Вдишвайте през носа и издишвайте през устата. Изключете в максимална степен мисълта. При издишване можете да произнасяте мантрата „ом-м-м“. Дори само това упражнение да правите, вече сте постигнали някакво медитативно ниво.

Ако искате да навлезете в медитативните техники, като начало ще ви предложа една обща медитация по един безспорен авторитет в тази област – Елена Шахънска. Добре е първо да направите физически упражнения. Заемете позата, за която говорихме. Започнете дълбоко дишане. Наблюдавайте как въздухът се движи и докосва дробовете ви. Вече дишайте спокойно. За отпускане направете автомасаж, като насочите вниманието си към ходилото на десния крак. Представете си как го напрягате и отпускате. След това направете същото с коляното и бедрото. Направете същото и с левия крак. След това със седалището, гърба, гърдите, рамената, ръцете, шията. За главата направете упражнение само за отпускане. Представете си как се отпуска лицето ви, челото, бузите, челюстите, шията. Почувствайте удоволствието от отпускането. Отпуснете кожата на главата. Почувствайте любовта, която се влива във вас. Представете си красива гледка. Облейте с любов косата, лицето, шията, сърцето, мислите си и вижте как те стават по-сияйни. Повтаряйте: „Аз съм любов, аз се обичам. Аз обичам. Аз съм любов.“ Почувствайте любовта със сърцето си. Почувствайте звученето, аромата й, докосването, като докосване на бистра вода до тялото ви. Пратете обич към белите си дробове. Обгърнете ги с любов. Направете същото и с бъбреците, черния дроб, далака. Почувствайте топлината им. Повтаряйте: „Аз съм любов.“ Направете същото и със стомаха, половите органи. Почувствайте ги здрави и жизнени. Почувствайте как любов циркулира във вашето тяло. Мускулите, костите ви сияят от здраве. Цялото ви тяло е любов. Тя извира и ви облива като водопад – с чиста, кристална вода и измива всичко ненужно. Под водопада има огледало. Погледнете здравото си тяло – младо, стегнато, красиво. Запомнете го в това огледало. Запомнете се съвършени. Огледайте се. Край вас има градина с цветя. Песен на птици, слънце. Намирате се в храма на вашето сърце и всичко, което искате е в него. Вижте с какво е населен вашия храм. Вижте цветята и ги почувствайте. Създайте си мислено вашето съвършено място на любов. Споделете тази любов с най-близките си хора. Облейте ги с любов. Запомнете цялата тази красота и райски покой и ги запазете завинаги в себе си и винаги ще можете да се завръщате. А сега, вдишайте бавно и дълбоко. Започнете да усещате тялото си. То започва да тежи. Спомнете си обстановката около вас. Дишайте. Раздвижете се бавно. Погалете лицето си. Изправете се. Разтърсете тялото си. Това ще остане завинаги във вас.

Ето един примерен образец на медитация. Би трябвало целият сеанс да продължи 25 – 30 минути. По същия начин бихте могли да разработите най-различни други модели. С най-голяма лекота можете да медитирате, като влезете в „Медитации“. Там всичко е добре премерено. Звучи приятна музика. Има създадени медитации с различна насоченост. Състояние близко до медитацията можем да постигнем, като се вгледаме в очите си в огледалото. Тогава ще почувстваме, че се изпълваме с любов към себе си. Не забравяйте, че не можем да обичаме другите, докато не сме се научили да обичаме себе си.

Ето, че направихме още една стъпка по пътя на духовното издигане. Ако всичко до тук сме разбрали добре, ако то е станало не само наше познание, а е минало през сърцето, значи в значителна степен сме се подготвили за радостните събития, които предстоят. В такъв случай, ще трябва да се запознаем с механизма на прехода. Предлагам ви посланието на нашите приятели:.

Великият преход. Подготовка

Всички вие сте обезпокоени от предстоящите събития, които ви очакват през тази значителна за планетата ви година. Това е естествено за човешкото възприятие.

Не се бойте от нищо, повтаряме ние! Както любещ родител ще бъде с детето си в значим момент от живота му, за да го подкрепи и помогне, така и ние, всички сили на светлинната йерархия, ще бъдем всяка секунда с всеки от вас.

Ние също се подготвяме за това радостно събитие. Представете си, колко еони от време сме го очаквали. Разбира се, времето за нас няма значение. Но процесите в развитието на Вселената и великият експеримент на вашата планета, са били под внимателното наблюдение на всички същности.

Много пъти не сте успявали да доведете планетата до квантов преход, затова се е провеждала очистване на старите енергии, които могат да доведат до унищожение на планетата, което пък би повлияло на вселенския енергиен баланс. Затова се случват така наречените велики потопи – очистване с водната стихия.

Още в началото на миналия век имахте прогнози, че приближава следващото очистване на планетата, но сега по-жестоко, очистване с огън. Всички параметри на вашето енергийно развитие можеха да доведат до взривяването на планетата отвътре. Вече не говорим за оръжието, което сте изобретили и може да унищожи целия живот на Земята в неговата физическа форма и при използването му може да предизвика сериозни изменения в магнитно-резонансната структура във вашия спектър на Вселената.

Но радостната за всички нас вест е, че сте преодолели всичко това и няма да има унищожаване на планетата. Тази радостна новина вече е предадена по всички канали за връзка, които работят на Земята. И сега милиарди същности от вселенското общество се готвим за това велико събитие.

Това не са просто думи. Извършва се огромна работа и към нея се присъединяват и много раси от други цивилизации от различни нива на Вселената. Протича подготовка за промяна на магнитната структура на планетата, промяната на енергийния й потенциал. Извършва се работа с други полета, които все още не са известни на вашите учени. Извършва се работа със цялата планетна система, във връзка с квантовия преход на вашата планета, понеже, както разбирате, вашата слънчева система е семейство. Всички планети и спътници, всички небесни тела са свързани помежду си в пряк физически и нефизичен смисъл.

Примерния сценарий за развитието на събитията вече е виден за нас и за много от вас. Ние говорим примерен, ЗАЩОТО ВЪВ ВСЕКИ МИГ В ТОЗИ СЦЕНАРИЙ СЕ ВПЛИТАТ ПОДРОБНОСТИ И ШАРКИ, СЪЗДАВАНИ ОТ ВСИЧКИ ДОБРОВОЛНИ ПОМОЩНИЦИ И ВСИЧКИ ВАС!

Ние използваме думата „шарка“, защото по друг начин е трудно да се нарече тази величествена картина, понеже тази шарка се изплита от милиарди енергийни импулси. Повярвайте, прекрасна е.

И така, повтаряме. Не трябва да се страхувате от нищо. За вас всичко ще премине практически за един миг. Представете си, че спите и виждате сън, може би страшен, а може би прекрасен (при всеки е различно). И този сън възприемате като реалност. И се събуждате и разбирате, че е било само сън и сте се завърнали във вашата реалност. Точно така ще се случи с вашето съзнание. Ще се събудите в друг свят, в качествено променен свят.

Но за да се събудите „правилно“, ще ви дадем практически съвети. Можете да се възползвате от тях или не – това си е ваш избор. Но вслушайте се внимателно.

Първо. В никакъв случай не трябва да се страхувате! Светът, в който преминавате е по-фин. На ваш език ще го наричаме астрален свят, макар да не е точно това, което разбирате. При преминаването, се освобождавате от физическото си тяло, но всички останали тела остават, т.е. първата матрьошка ще се отвори и ще освободи следващата.

Ние не напразно използваме аналогията с матрьошката (кукла в кукла, обвивки). Навярно вече се досещате, че с продължаването на развитието, ще се освобождавате от следващите тела матрьошки. (Повтаряме: физическо, астрално, ментално, енергийно, казуално тела). Същото се случва с мнозина от вас по време на смъртта (по-точно, завръщане към божественото).

Света, в който ще попаднете има ред особености.

Структурата на материята му е по-фина, а значи по-пластична. И затова процесите на формиране различни образования, са значително по-бързи, от физическия свят. Т.е. всяка ваша мисъл (вече няма да разговаряте със звуци, а телепатично) – може мигновено да се реализира и структуризира в елемент от финия свят. Ние говорим за мисъл-формите.

Затова е МНОГО ВАЖНО, С КАКВИ МИСЛИ ЩЕ НАВЛЕЗЕТЕ В ТОЗИ СВЯТ! ВАШАТА ПОСЛЕДНА МИСЪЛ ПРЕДИ ПРЕХОДА ЩЕ СТАНЕ ОСНОВА ЗА НАЧАЛНО ФОРМИРАНЕ НА ВАШЕТО СЪЩЕСТВУВАНЕ В НОВИЯ СВЯТ.

Затова казваме, не трябва от нищо да се страхувате! Енергията на страха е много силна. Ако навлезете в новия свят с енергията на страха, там ще ви бъде страшно. Ние не ви плашим, напротив, искаме да ви убедим: доверете се на нас, които ви обичаме и охраняваме. Не се бойте от нищо! Смело поемайте в плаване – ние винаги сме редом!

Затова още сега трябва да започнете да тренирате мисловните си процеси и да работите с менталното си тяло, за да ви стане навик. Премахнете целия негатив от вашите мисли. Това е най-главното! Премахнете всички съмнения и страхове, агресия и злоба. Иначе в новия свят ще ви е трудно. Енергията на мислите ви, първо, ще ви създаде трудности при прехода, в това число и във физически смисъл, понеже трябва да преминете през процес на енергийно очистване, не бива да влизате с кални обувки в чистия дом.

А след това, попадайки в новия свят и нямайки устойчиви навици да контролирате мислите си, изчиствайки ги от негатива, ще създавате около себе си астрално-енергийни структури с негативна зареденост, които ще влияят на живота ви в новия свят.

След това, започвайте да работите с астралното си тяло още сега. Вече предадохме, че захранването и формирането на астралното ви тяло става основно за сметка на вашите емоции – ако видите астралното си тяло, мнозина биха се ужасили. ПреФОРМАТИРАЙТЕ ГО. Не са достатъчни само благи мисли. Напълнете астралното си тяло със светлите емоции на радостта и любовта, лекувайте го с благодарността и възхищението. На вас ви е дадена толкова широка палитра от чувства – използвайте ги и вашето астрално тяло ще стане прекрасно. Ако ви е трудно да го направите, изградете навик, постоянно да контролирате мислите и чувствата си. Ако възникне негативна мисъл или чувство (например гняв), не отлагайте, веднага го неутрализирайте. Не се укорявайте. Изпратете след него светлина и радост. Променете траекторията и оцветяването на вашите мисли или напълно неутрализирайте вашия импулс.

Например, изпитали сте чувство на гняв по отношение на някакво събитие или човек. Спрете се. Успокоите се. И изпратете любов и благодарност след обекта на вашия гняв. Ако ви е трудно да се успокоите – дишайте, вдишвайте божествената прана, тя ще очисти каналите ви, прочетете молитва – всичките способи са ви известни.

При постоянна тренировка, този процес ще ви отнеме няколко секунди, а след това нуждата от него съвсем ще изчезне.

Всички тези действия ще очистят астралното и менталното ви тяло и ще повиши нивото ви на светимост. За какво? За да преминете безболезнено в новия свят, за да се събудите в него и да се усетите прекрасно същество.

По-нататък – работа с вашето казуално тяло – тялото на причинно-следствените връзки. Предавали са ви информация, че при съществуващия сега облик на вашия свят, че можете да захвърлите кармическия си товар от изминалите въплъщения. Да, тази възможност е предоставена на всички желаещи. НО! Пълното захвърляне е нулиране, за което нито един от вас не е давал съгласие. Затова, първо, част от кармическите връзки остават, и затова някои същности няма да ги видите в своя живот, но основното количество си остава с вас, особено тези, с които ви свързват отношения на любов и привързаност.

Но от момента на захвърляне кармическия импринт, много от вас, почти всички, вече са успели да завържат нови кармични възли. Затова сега е важно да очистите и тях. Това е много просто, не желайте да причинявате зло на нито едно същество в обкръжаващия ви свят, имаме предвид всичко: и хора, и камъни, и растения, и животни. Очиствайте отношението си към света всеки един момент. Вашите мисъл-форми трябва да се очистят. Простете на всички обкръжаващи, за всички, от ваша гледна точка, обиди или зло, което са ви причинили.

Това е също много важно. Влезте в новия свят с чиста и светла карма, нали от това зависи по-нататъшния ви живот. Ние вече сме предавали, че трябва да забравите цялото минало, което си спомняте, всички минали обиди, които отнемат от вас много енергия. А сега си спомнете и освободете всички стари енергии. Простете на всички! Струва ви се, че е трудно да го направите? Тогава, замислете се над това, че обкръжаващите ви хора са актьори от великия спектакъл на живота ви, сценария, за който сте написали сами и сте предложили на тези същности да участват в него, в една или друга роля! Да, така е. За какво ги обвинявате тогава? Те просто са изпълнили за вас своите роли, за да можете да получите определен опит в това въплъщение. Ще кажем веднага, че практически всички от вас, многократно преминават през опита на прощаването в разни варианти. Защото това ви се удава най-трудно.

Сега е настанал момента, когато можете да го направите просто. Можете да не си спомняте всички обиди и негатив. Просто изпращайте, колкото се може по-често във Вселената мисли и чувства на благодарност към всички съучастници във вашия жизнен процес, молете ги да ви простят, ако сте им причинили умишлено или неумишлено зло, изпращайте им любов и светлина. Формата може да бъде всякаква, формата ще ви я подскаже вашето сърце и вашата душа – слушайте ги!

Трябва да разберете, че всичко това не са просто думи, а метафизика. Това, с което се обкръжите и напълните, сега преди великият преход, това ще ви обкръжава и напълва в новия свят. Всичко зависи от вас. Ние сме готови да окажем всякаква помощ. Обърнете се към своите пазители. Можете да молите за помощ в очистването по време на сън. За целта, преди сън изразете отчетливо намерение и разрешение към висшите сили, да ви помогнат да поработите с вашите тела по време на сън. Правете го всеки път и ще усетите промени. А денем, когато бодърствате – радвайте се на света във всичките му прояви. Изпълвайте тялото си с енергията на радостта, любовта и възторга. Как? Съвсем просто е – огледайте се наоколо! Всичко го има редом с вас! Ежесекундно контролирайте вашите мисли и чувства. Това е важно.

По-нататък. Разбира се, в преходния период ще има катаклизми и катастрофи, където ще загиват хора. Всичко това вече го наблюдавате. Върви очистване на планетата. Гея също като вас почиства физическото, астралното и енергийното си тяло. В това й помагат многобройни структури на Вселената. Помагайте и вие. Изпращайте светлина и любов на планетата си като на живо същество, притежаващо съзнание. Общувайте с природата, нали сега се решава въпроса, в какъв вид, не само за човека, но и за всяко същество, ще премине в новия свят. Вие всички сте взаимно свързани, и колкото и да ви е неприятно, за вселенските сили са еднакво важни и тревичката и човека. Всички са творци на различни стадии от развитието си.

Можете да не се безпокоите за планетата, на нея и помагат, но помагайте и вие. Що се касае за смъртта на хора по време на катаклизмите – не се опечалявайте от това. Всичко става с тяхното съгласие. Работата е там, че не всеки човек може да премине безболезнено в новия свят. Затова част от хората, със съгласието на духа им, физическите им тела се отстраняват (нека не ви плаши тази формулировка) от физическия свят. Те ще ви чакат в новия свят и мнозина сега преминават през очистване на телата си при преминаването в новия свят. Това е тяхното желание, когато им съобщават, че преминаването в новия свят няма да е безболезнено за тях и им предложиха помощ. Такова желание може да изкаже всеки от вас и на него ще му бъде оказана помощ.

Но ако вие все още живеете на планетата, значи имате възможност самостоятелно да преминете в новия свят. Или е възможно, някой от вас да не е повярвал в трудностите на прехода, или самостоятелно се е отказал от несамостоятелно преминаване по различни причини (разбира се, имаме предвид не решението на мозъка ви, а решение на духа ви). И ние ви разбираме – да дочакате на планетата това грандиозно събитие, действително си струва!

По-нататък, част от хората са изявили желание да не се въплъщават в новия свят, а да преминат въплъщение в други светове на Вселената. Това е избрана част от тези, на които причинно-следствените връзки на този свят, практически са разкъсани и те могат да започнат своите въплъщения и творчество в други части на Вселената. За целта ги отстраняват физически от вашия плътен свят за въплъщение в други светове.

Затова не се озадачавайте с въпроса, защо е загинал този или онзи човек, добър ли е бил или лош. Ние разбираме, че за вас смъртта на близък или смърт на дете, е много печално събитие. Не се опечалявайте! Смъртта не съществува. Радвайте се за тях. Те доброволно преминават квантов скок в индивидуален вариант или ви напускат за да познаят радостта от творчеството на други нива от Вселената.

Сега, задавате въпроса, кой ще остане с вас в новия свят. Това е взаимно желание. Още сега можете да изразите своето намерение, с кого бихте искали да останете. Но знайте, че същността, която молите да остане с вас в новия свят, има свои планове. Затова, ако ги обичате, разумно е да им оставите правото на избор. При всички случаи, решението ще бъде взето от тях, законът за свободната воля продължава да действа. Но, ако ги помолите да останат с вас, то след като ви обичат, могат да решат да останат с вас. Вие решавайте. Ние не бихме препоръчали да въздействате на този процес. Нека всеки решава сам. Изпращайте на близките си любов и светлина, вашата съпричастност и взаимовръзка, все едно, няма да се загуби в дълбините на Вселената, нали напред е вечността!“

Ето, аз не мога да го кажа по-ясно. Струва ми се, че вече сте научили текста на песничката, която си обещахме да научим, за да я изпеем на Дядо Коледа. Остава по-трудното – да научим мелодията. Защото тя ще зазвучи красиво и естествено, само ако мине през сърцето. Защото това е мелодията на ЛЮБОВТА!

Сега трябва да поговорим за нещо изключително важно. Вие осъзнахте колко е важно, съдбовно важно, колкото се може повече хора да осъзнаят това, което вие вече с радост разбрахте. Затова, моля ви, работете с цялата си енергия, за да може тази истина да достигне до колкото се може повече души. Това е една спасителна мисия. Затова, почувствайте се спасители, бъдете Апостоли. Нашият Апостол отдаде живота си за освобождението на хубавата ни страна. Станете и вие Апостоли на една светла кауза, този път за освобождението на Човечеството. И не забравяйте. Историята, която сега творите, много скоро ще бъде задължителен предмет в училище, като История на човечеството.

Затова използвайте неограничените възможности на интернет, за да се постигне разпространение в геометрична прогресия на тази малка книга. Разпространявайте я чрез приятелите си, а те чрез своите приятели. Принтирайте я и я разпространявайте сред тези, които нямат достъп до интернет. Вярвайте, това е богоугодно дело, апостолско дело. Аз не казвам, че тази книга е съвършена. Но в момента няма подобно четиво, което да учи в опростен вид какво трябва да направим в този велик момент, за да преминем безболезнено в прекрасния свят, който ни очаква и за който са мечтали толкова поколения. Бъдете горди, че сте участници в този велик процес!

И СЕ УСМИХНЕТЕ!

(Бихте могли да видите повече подробности за тези събития, ако посетите във фейсбук „Общество за духовно развитие“, „Галактическа федерация“, Шамбала и Махатма.)След излизане на първия тираж на книгата се появиха доста въпроси. За по-голяма яснота умишлено съм пропуснал някои по-трудни за разбиране моменти. Ако трябва с две думи да обобщим какво трябва да е нашето поведение в оставащите дни, всичко се свежда до следното: Упражнявайте се в овладяване на негодуванието и гнева. Спрете да недоволствате от начина си на живот, от малките пенсии или от това, че съседът ви слуша музика, която вие не обичате. Радвайте се на времето, каквото и да е то – и на слънцето и на капката „...дошла да измие душата ви... Обичайте снежинката, на клепача във зимата кацнала...“ Винаги има повод за радост. Стига да има открито за любов сърце.

И ПРОШКАТА! Нямаме по-голям проблем от прошката и страха. Огледайте се и ще видите за какво непрекъснато се караме. Спорим с най-близките си хора за имущество. С години братя и сестри, деца и родители, съседи не си говорят заради няколко сантиметра земя, спорно жилище, казана обидна дума. СПРЕТЕ! Не можете да преминете безболезнено в новия свят, докато не прегърнете близките, които сте обидили или не кажете: „Здравей!“ на човека, на когото сърдито с години сте мълчали. Аз лично имах няколко такива случая. Просто се спрях и казах: „Здравей, как си?“ Отвърнаха ми „Благодаря. Добре.“ И стената падна! Само за няколко секунди! Падна товар, носен с години – и от двете страни. Виждате ли колко е просто. Просто преодолейте гордостта.

Днес отново отидох да нахраня гълъбите. Те бяха по-дружелюбни и доверчиви от всякога. Надпреварваха се кой първо да кацне на ръката ми. Край мене се насъбраха деца – циганчета. „Може ли да опитаме и ние?“ Сложих зрънца в детските шепички, обясних им как да се държат и гълъбите веднага отидоха при тях. Дойдоха и „наши“ деца. Дадох и на тях зрънца. Гълъбите се довериха само на едно от тях. Другото започна да крещи на циганчетата: „Сега ще ви пребия!“ Ей така, без нищо. Защото се правили на важни. Едва ги успокоих. А просто моите нови мургавички приятели искаха да споделят любов. В същото време техните загрижени учители и родители стоят зад компютрите, заседават в залите и се чудят как да воюват с агресията. Не може да възпитаваш само с думи. Не може общуването с децата да става само в класната стая. Изведете ги само за един час в парка или край града и ще видите каква огромна промяна ще почувствате. Когато говоря за това с колегите си, те ми обясняват колко са уморени от служебни задължения. А забравят, че най-силното въздействие се постига с личен пример. Какъв е смисълът, ако след беседа за агресията в часа на класа, започнеш да им крещиш и да ги обиждаш? В една елитна софийска гимназия детето първолаче на мои близки се връща натъжено още в първите дни. Госпожата им крещяла: „Мразя ви! Не мога да ви понасям! С нетърпение чакам часовете да свършат, та да си почина от вас!“. Разказвам ви истински случай. Какъв е смисълът, ако след като си говорил за „Език свещен на моите деди“, започваш да общуваш с учениците си по интернет на латиница?

Не мислете, че съм се отдалечил от темата. Всичко това е част от осъзнаването, част от подготовката, част от пречистването. Затова, моля ви, през оставащото време загърбете ежедневните грижи, отложете част от „неотложните“ задачи и се обърнете към себе си. Опитайте се да разберете себе си, да намерите себе си. Запитайте се „Кой съм аз всъщност?“ Изпратете любов към себе си. Погледнете се в огледалото право в очите и потърсете себе си. Така ще ви е по-лесно да разберете и обикнете света.

…Непрекъснато се появяват нови развития. Щом излезе първият тираж на книгата, я подарих на моя позната. Тя беше много общителен човек и непрекъснато получаваше обич от приятелите си. Заговорихме за предстоящите събития. Зарадвах се, че успя да разбере и приеме всичко. Но когато заговорихме за прошката, каза: „Само на майка си никога няма да простя!“ Имаха спор за наследствен имот и от години не си говореха. След няколко дни срещнах майката и заговорихме за това. Тя търсеше контакт с дъщеря си, за да й се извини. Разказа ми как по цели нощи не спи и все сънува, как дъщеря й идва и заедно си пият кафето. Обещах й да поговоря отново и наистина вярвах, че прошката ще дойде. Но когато се срещнахме с дъщерята, тя започна да нарича майка си с обидни думи и остана непреклонна. Е, какъв е смисълът, че си разбрал някакви написани слова, че обичаш света и той те обича, когато не искаш да разбереш собствената си майка и не можеш да й простиш?.. Нали си представяте как сега ще премине с този товар през „иглените уши“.

Преди петнайсет години попаднах на предложение за изключително изгодна сделка и потърсих съдействието на свой съсед, който се занимаваше с търговия. Той пое нещата в свои ръце и двамата с надежда споделяхме какви добри пари „ще ни паднат“. Оказа се, че сме попаднали на професионални измамници, които отмъкнаха парите на тогавашния ми приятел. Изведнъж аз изпаднах в положение на виновен и от мен се искаше да покрия загубите му. Негови приятели борци ми обясниха, как ще късат краката ми един по един и какво ще се случи на децата ми, ако не му възстановя парите. Междувременно той ме нападна изненадващо и с удар по главата с едно дърво ме свали на земята. Смятах, че в следващия миг ще ме убие, но се появиха хора и той избяга. За да приключи тази сага, бях принуден да му прехвърля бащината си къща – най-хубавата къща в селото. Тогава той ми заяви, че ако намеря парите някога, ще ми върне къщата. След няколко години му предложих значително по-висока цена, но той поиска три пъти по-висока сума. Така враждата и мълчанието между нас остана. Преди няколко дни го срещнах и го поздравих. Попитах как е здравето на майка му, която бе в болница и му обещах да му подаря книгата си. Вчера отидох у тях, поздравих майка му и дошлите гости и дълго разговаряхме за предстоящите събития, за карма, за неведомите пътища на живота. Докато говорихме, очите и на двамата се просълзиха и ако не бяха гостите му един „циганин“ и един „българин“ щяха да се прегърнат. Очите на майка му, която много страдаше през всичките тези години, също се просълзиха. Падна от плещите ни един невероятен товар. Разделихме се като приятели, между които никога нищо лошо не се е случвало.

Разбирате ли, че няма нищо на този свят, което да не може да бъде простено? Затова, моля ви, намерете сили в себе си да простите на всички. Просто се спираш и казваш: „Здравей!“ И денят ти се изпълва със слънце и спокойствие.

Опитайте се през оставащите дни да носите спокойствие на себе си и на света. Поздравявайте, колкото се може повече хора. Това е най-простичкият начин да си размените любов. Почувствайте как сте изпълнени със светлина, усещайте как постоянно светите и ще видите как другите ще забележат вашата светимост и също ще засияят. Така и те ще предадат светлина на тези, които срещат и усмихнато поздравяват. И така ще засияе в нежна светлина целият този прекрасен свят. Това не са само красиви думи. Просто ви разказвам за състоянието, в което аз непрекъснато се намирам. Постоянно изпращам любов и светлина и ме обгръща любовта и светлината, с която другите ми отвръщат.

Много от вас се безпокоят, че може би не са достатъчно добре разбрали изписаните думи и може би това ще им попречи при Прехода. Не се страхувайте! Дори само това, че сте съпреживяли моя разказ, ви е издигнало достатъчно високо. Дори само това, че като се вгледате в дълбоките черни очи на циганчето, което проси, ще изпитате любов към него, ще бъде достатъчно за прекрасния скок, който предстои. Дори само да нахраните гълъбите на вашия прозорец или в градинката, да почувствате нежното докосване на човчиците им по дланта си, дори само това да сте направили, тази любов ще отмие всичките лоши натрупвания през живота ви и ще ви накара да се почувствате част от онова велико цяло. Така че, НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ! ВИЕ ВЕЧЕ СТЕ ГОТОВИ!

Нали забелязвате как се опитвам да завърша книгата си и все не успявам. Толкова много неща искам още да ви кажа... Много важно е да изразим НАМЕРЕНИЕТО си, че желаем да преминем през Прехода, че не се страхуваме, че го приемаме като нещо прекрасно, което непременно ще дойде, за да ни промени завинаги към добро. За изразяване на това намерение беше удобна датата 21 октомври, но ние вече я пропуснахме. Други подходящи дати са 11.11, 14. 11 и особено 21.11. Не бива да се смущавате, ако получите някакво неразположение. Това просто е съпротива на тялото към резките промени, към повишаващите се честоти. Ако правите физически упражнения, ако се разхождате сред природата, значително ще намалите неприятните реакции на тялото си. А тези, които не вярват, които не приемат промените, ще преживеят много силен стрес. Затова помагайте на всички, които едва сега разбират какво се случва. Разговаряйте търпеливо с колкото се може повече хора. Това ще повиши значително и вашето ниво. Просто внушавайте, че няма нищо по-важно от нашата готовност за това, което предстои.

Искам да ви съобщя и още нещо. На 19 септември започна евакуацията на тъмните същности от астралния свят. Те са били доведени тук по нареждане на Бог преди 18,5 хиляди години. Тъй като човечеството произвежда огромно количество негативна енергия, планетата би се взривила, ако няма къде да отиде тя. А тъмните същности се хранят само с негативна енергия и така я попиват като гъба и по този начин разтоварват напрежението. Сега те не са необходими и затова специални служби ги преместват в спящо състояние на друга планета, където ще започнат своето ново развитие, за което ще им помогне и натрупаният на земята опит. Мислете за тях като за палави деца, които едва сега се учат да прохождат. Изпратете им любов и благодарност, че са изпълнили своята мисия в Експеримента. А на нас помощта им вече не е необходима, защото вече ще излъчваме само любов.

Искам да ви припомня и още нещо много важно, за което вече сме говорили. Не допускайте никакви негативни мисли и настроения. Особено важно е В ДНИТЕ СЛЕД 20 ДЕКЕМВРИ ДА СТЕ ИЗПЪЛНЕНИ САМО С РАДОСТ. Ако изпитвате радост, това състояние многократно ще се умножи в идващия живот. Но, ако в мига на Прехода се чувствате нещастни, самотни, недоволни, това последно състояние също ще бъде умножено. В никакъв случай НЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВЙТЕ В ТЕЗИ ДНИ С АЛКОХОЛ! Посрещнете новата ера С УСМИВКА И ТЯ ЗАВИНАГИ ЩЕ ОСТАНЕ С ВАС! Повярвайте, че ви предстоят стотици години, изпълнени с радост!

Знам, че моето емоционално послание за любов е стигнало до всеки от вас, но сега искам да го изпратя по още един начин. Сигурно се досещате, че понякога пиша стихове. Ето какво чувствам понякога, като общувам с чудния свят, който ме заобикаля:

„Намерих в пролетта проядена кутията. Мисля си, колко радостна е била мишката, намерила в студената зима Своето брашно... И съм щастлив! Открадна котката кремвирша от моя обед и сега, радостна, се припича на слънцето. Гледам как спокойно мърка в тревата... И съм щастлив! Настъпих охлювче в тревата. Изхрущя черупката! И ме боли...“

Време е да се разделяме, приятели мои. Толкова вълнения преживях, докато създавах това послание на любов. Толкова радост ми носи мисълта, че ще споделите тези вълнения. ПОЖЕЛАВАМ ВИ ЖИВОТ, ИЗПЪЛНЕН С РАДОСТ В ПРЕКРАСНОТО ВРЕМЕ, КОЕТО ПРЕДСТОИ!ОБИЧАЙТЕ

Обичайте, обичайте –
обичайте красивите жени
и грозните обичайте,
и обичта
и тях ще разкраси…

Обичайте
децата, дето тичат
и болните обичайте,
обичайте звездите
и слънцето.

Обичайте!

Обичайте добрите хора
и лошите обичайте,
че инак
лошите кой ще обича…
Непременно
лошите обичайте.
И светът и вас с
любов ще ви дари.

Обичайте самотните
и тъжните обичайте,
и нека
вашта обич
да ги стопли…

Обичайте снежинката,
на клепача във зимата

кацнала,
обичайте птицата,
дошла
да пречисти душата ви…

Обичайте вие
света необятен,
света,

изпълнен с мъгли –
и с любов
направете го вий

по-прекрасен,
и с любовта
превърнете го вий

във зари.

Обичайте
дъждовната капка,
самотната капка
обичайте
и ще измие
тогава душите ви,
и сърцето добро
ще пречисти.

Толкова малко е нужно –
просто –
ОБИЧАЙТЕ!

17.03.2010 Г.

Добромир Пенков
dobromirpenkov@abv.bg/

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

4 comments

 1. Благодаря за чудесния начин, по който са предадени като есенция тези толкова важни неща,с които за да се запознаеш, ще ти е необходимо да изчетеш доста послания.

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря Добромире за простичките обяснения,много неща ми засветиха,благодаря!!!!

  ОтговорИзтриване
 3. Имах нужда точно в този момент да прочета книгата. много е трудно за мен да изчистя СТРАХА и да простя,опитвам се всеки ден и ще продължа, докато успея.
  .... ДОБЪР ДЕН!

  ОтговорИзтриване
 4. И аз благодаря за прекрасно поднесеното резюме на толкова много информация. Макар и вече да ми е известна искрено ликувах докато четях.

  ОтговорИзтриване