Учен от Харвард Видя Рая

Видя Рая

УЧЕН ОТ ХАРВАРД ВИДЯ РАЯ

10 октомври 2012, в. "Монитор"

Ученият от Харвард Ебен Александър твърди, че раят съществува и лично е бил там. Наследственият лекар и изтъкнат неврохирург доскоро яростно оборвал научно подобни тези, но сега вярва в живота след смъртта.

Причина за обрата във вижданията му е "пътешествието", което направил по време на кома. Александър шест дни прекарал на изкуствено дишане след остър бактериален менингит. "Считах себе си за християнин, но никога не съм вярвал в живота след смъртта и винаги съм съчувствал на тези, които обичат Бог безусловно", коментира той пред списание Newsweek. Ебен Александър пояснява, че много добре знае какво се случва с мозъка на границата със смъртта и имал научно обяснения за разказите на хора, които твърдят, че са влезли " в тунела".

Нещата обаче се променят, след като човекът се разболява и кората на главния му мозък, отговаряща за мислите и емоциите, на практика престава да функционира. Тогава той поема на "пътешествие", което по думите му го отвежда на чудно място. Той го определя като самия рай. Там ученият успява да се срещне с "прозрачни, ефирни същества, летящи в небето". Те оставяли след себе си дълга следа, подобна на линия.

Според Александър обитателите на отвъдното не приличали на птици, нито на ангели, а били представители на висша раса. Едно от тях - непозната млада жена, се доближило до него и му станало гид в непознатата вселена. Мъжът си спомня в детайли лицето й: високи скули, тъмносини очи и златни коси. Тя общувала без думи, а съобщенията й шумолели като вятър. "Не се бой от нищо. Ще се върнеш обратно", промълвила тя. Постепенно го превела в огромна пустота, която професорът от Харвард определя като "домът на БОГ".

Пътешествието си на оня свят американецът описва в книгата "Пътешествието на неврохирурга в задгробния живот", която ще излезе в края на октомври.

"Аз съм преди всичко лекар и човек на науката", резюмира патилата си Александър. Но признава, че на едно по-дълбоко ниво вече не е същият и е видял реалността по нов начин.

http://www.monitor.bg/article?id=357730


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments