Българите - най-древният народ на света!

и единственият който никога няма да изчезне

Българите са най-древният народ на света, а и единственият, който никога няма да изчезне. Най-силни и категорични са думите по този въпрос на Учителят и Слава Севрюкова.

От своя страна „Тайната книга на въпросите и отговорите” е малка, но изпълнена само с фактология книга, която реално бе написана от сивите кардинали, носили всеки ден фактология по различни въпроси, свързани със заличаване на български древности и духовни ценности. Затова ще завърша книгата с думи на политици от световна величина и древни автори, изречени за българите, България и българската култура. По този начин тези думи са и като вид благодарност за сивите кардинали на България, които не желаят да афишират себе си, но творят съкровената българска култура. Когато предлагам сведения на различни по-съвременни личности мисълта ми винаги ги обвързва и с туй, което и древни представители на света са изричали за българите:

“В България по времето на хан Крум не са съществували думи като лъжа, измама, измяна, предателство, алчност, завист, клевета и безотговорност.” – ( Мишел дьо Монтен)

„Само в Рая женската красота надминава тази на българските жени.“ – ( Адалудин Мухаммад Балхи – персийски поет от 12 век.)

„Българската държава е люлка на европейската култура и цивилизация.“ – ( Шарл дьо Гол – президент на Франция)

„Българите са едни от първите творци на нашата цивилизация.“ – (Карло Чампи – президент на Италия)

“Българският народ е един от създателите на цивилизацията на нашата планета. Богомилите създават Европейското възраждане!” – (Франсоа Митеран – президент на Франция)

“България, спасявайки делото на св.св. Кирил и Методий е заслужила уважението не само на другите славянски народи, но и на човечеството и това ще бъде така, докато влагаме истинско съдържание в думите напредък, култура и човечност. България не само е спасила великото дело на Кирил и Методий от пълно заличаване, но по своите земи тя е развила, обогатила и усъвършенствала това неоценимо наследство” – (проф.Роже Бернар)

„Името „българин“ означава „мъдър, знаещ човек“ – (арабският пътешественик Абу Абдаллах ал Гарнати)

„Българите са снажни, красиви. Дотогава не бях виждал такива хора.” – (руският писател Лев Толстой)

„Българите, силен и непреклонен народ, който никога не се е страхувал от смъртта. Те са доброжелателни към своите приятели и зли към враговете си, безкрайно гостоприемни и обичат да живеят в мир и сговор със съседите си.” – (арменските пътешественици Степано Кювер и Хугас Инджеджиян от XVII век)

„Те, българите, някога бяха най-справедливия от всички народи и от всичко на света почитаха най-много тези добродетели и сами достигаха голяма слава, а градовете и народите се присъединяваха към тях доброволно“ – (Византийски тропарх X в.)

‎“БЪЛГАРИТЕ – това е народът, който имаше всичко, което е пожелавал; те вярваха, че светът е открит за тях; те никога не се съмняваха в победата си; това е народът, на който се учудваше светът.“ – (античният автор Магнус Феликс Енодий V в.)

„Изобщо у българите е очевидна силната страст към знанието, което те и натрупват. Постоянство в стремежите – това качество като че ли им е вродено.” (руският литературовед от XIX – XX в. О. М. Лернер )

„Българите бяха оня народ, който – покрай Викингите – допринесе най-много за организиране и оформяне на цивилизацията на цяла Източна Европа. Прабългарите са организирали българо-славянските племена в една нация, в която българският дух и култура са останали подкваса за вечни времена” – (унгарският проф. Геза Фехер)

“О, Боже благий. Ти не трябваше да сътвориш в такова съвършенство устните и зъбите на тия чаровни българки, които са блестящи като луната” – (персийският поет Насири Хусрау)

“В сравнение с потомъка на Атила – Цар Сименон I, византийският император е изглеждал като парвеню!” – (академикът от Харвард Омелян Прицак)

„Една от историческите заслуги на българите е тази, че задържаха успешно няколко века турците далече от сърцето на Европа. Те платиха прескъпо с кръвта си, с вярата си, свободата си и упадъка на брилянтната им култура по онова време“ – (италианският проф. Санте Грачоти)

Източник


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

4 comments

  1. Да обаче, автентичните българи в момента са 2 или 3 милиона, а може би доста по-малко !!!
    И кво прайм, сея ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Обединяваме се, поставяме оцеляването на България и българския народ над нашите обикновени животи и се борим за свободата си!

      Изтриване
  2. така е
    скоро цела држава, сите институции во Бугарија се направени од Македонци, пребегани од турците. Јазик, писмо, црква, се е македонско, окупирана Пиринска Македонија, и затоа се обидувате со сите сили да ја нема Македонја.
    ама од страна сето тоа изгледа смешно

    ОтговорИзтриване