Рано Сутрин: Дар от Майката Земя

Часът на Божественото

Майката Земя е чудесна любяща майка. Тя осигурява безопасен дом за всички видове живи същества: растения, животни, хора, богове и ангели. Земята е храм, където всяко същество може да намери мир и любов. В ранните сутрешни часове Майката Земя издишва специална Жива Сила или Пранична Енергия точно преди разсъмване. Ако сте будни час преди разсъмване, има лек вятър, който се движи по Земята и събужда животните, по-специално птиците, и подхранва всички растения. Йогите знаят да се будят по това време, за да практикуват Пранаяма или специални дихателни упражнения, които ще им дадат Жива Сила за останалата част от деня.

Нашите съвременни жизнени цикли са много несъвместими с циклите на природата, така че повечето от нас никога не стават достатъчно рано, за да се възползват от този ценен дар - Жива Сила. Когато се разсъмва и слънцето се появи, има и специална енергия на слънчевата светлина, която стимулира всяка клетка в тялото ни да се обнови/подмлади. Разходката, вдишването на ранния утринен въздух и отварянето на нашите клетки за новата жива енергия от слънчевата светлина е чудесен начин да започнете деня.

Всички йога традиции знаят това време като "Brahma Muhurta", часът на Божественото. Това е най-доброто време за медитация и практикуване на Пранаяма. Това е времето, когато най-Божественият Нектар на Живата Сила е на разположение. Достатъчно е дори ако се събудим по това време да направим само дихателни упражнения за пет минути, а след това кратка медитация за петнадесет минути, след което отново да се върнем към съня. Качеството на Живата Сила към този момент си струва.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

2 comments

  1. В едно от последните архангелски послания обаче пишеше, че вече не трябва да се ръководим от "общоприетите" правила на живот, а само от собствените - ако така ни се иска, да отидем да тичаме или да правим каквото си искаме през нощта. Да следваме вътрешния импулс, а не правилата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вътрешният ни импулс включва да се потопим в природата и всичко, което тя ни е дала и ни заобикаля. Общоприетите и спуснати "модни" тенденции са меко казано разрушителни! Живите съществуващи енергии наистина са много силни и в никакъв случай не бива да се отказваме с лека ръка от тях. Тези, които усещат, прекрасно знаят за какво говоря. Останалите - нека не мислят тези неща за фантасмагории, а нека приемат, опитват, изследват и сами се уверят как им действат! Ще дойде време, в което всички ще се отворим за истината, но засега, както забелязвам, малцина я приемат...

      Изтриване