Великото Изследване на Дълбокия Океан на Съзнанието

 енергията на нашето съзнание

Съзнанието е толкова дълбоко, колкото океана. Обикновено ние сме в нашата умствена лодка плаващи по повърхността. Можем само да си представим какво е дълбоко в океана. Ние се нуждаем от подводница, като медитацията, за да се проучи какво е под повърхността. Нашата Мантра преобразява умствената ни лодка в подводница, която може да измине целия път до дъното, до самия център на нашето съзнание и да изследва.

След като сме научили как да проучим по-дълбоките области на океана на съзнанието, нашата представа за реалността никога няма да бъде същата. Преди да отидем вътре, ние мислим, че другите вълни изтласкват нашата лодка и ние трябва да живеем живот пълен с препятствия, които се противопоставят на това къде отиваме в живота. Но след като сме влезли в областта на безкрайното съзнание, ние осъзнаваме, че океана генерира всички вълни чрез нашето собствено Божествено Аз. Ако искаме да предвижим лодката на нашия живот, ние трябва само да създадем по-дълбоко вълна от вътрешността на нашето Аз, и енергията от тази вълна ще движи лесно нашата лодка до всяка дестинация, която желаем. Това се нарича обучение за овладяване енергията на нашето съзнание.

Животът в Просвещение вече не се отнася за относителните постижения. Всички възможни постижения идват и си отиват точно като вълните на океана. В Просвещението ние ставаме океана. Океанът е вечен. Той никога не идва и не си отива. Животът на океана е постоянна игра на енергия, точно това и нищо повече. Мъдрите разбират, че животът не е живеете в този свят и правене на относителни неща. Животът в Просвещение е за да се наслаждаваме на това, колко е забавно да движим нашата енергия и да видим какво се случва! Животът става чудо, всеки ден!

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments