19 август бележи Новата година за Божествения свят

Съзвездие Дева

Един от най-светлите, пълни със смисъл и съдържание дни на годината, е 19 август. На този ден Слънцето е пред прага на зодиакалното съзвездие Дева. Има сведения, че това съзвездие мъдреците от дълбока древност са го почитали най-много. Неслучайно Великият посветен И-Саабей-Бен-Аадес, който поднесе на човешкия род в древността Астрономията и Астрологията, от всичките 12 съзвездия на зодиакалният пояс, даде на това съзвездие най-красивият и привлекателен образ - образът на Девицата.

За да отбележи великото съдържание и красота на това съзвездие, Саабей взема образа на онова, най-великото, което живота създаде на нашата планета - Девата, изразяваща чистотата, нежността, топлотата и грижата за всяка жива твар по лицето на Земята. В дадената от него карта на дванадесетте съзвездия от Зодиакалният пояс, той изрази това съзвездие като красива девойка с крила на рамената, държаща в ръцете си узрял житен клас.

На днешния ден, по стар стил, се чества и Преображение Господне, когато Исус Христос и апостолите Петър, Яков и Йоан се качват на планината Тавор и там Исус се преобразява пред тях: „...лицето Му светна като слънце, а дрехите Му станаха бели като светлина.“

Според Учителя, на 1 януари честваме Нова година в материалния свят, на 22 март – денят на пролетното равноденствие – началото на годината в духовния свят, а 19 август бележи Новата година за Божествения свят.

Честит празник, мили братя и сестри! Нека през новата година Бог бъде с вас, и преди всичко във вас! ❤❤


~ чрез Facebook пост на ‎Теодор Николов‎


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments