Физически усещания - ШЕСТ МЕСЕЦА НА СОКОВЕ - Част 3

6 месеца на сокове - част 3


Физическите усещания по време на този процес са различни и са свързани най – вече с протичащите вътре в организма процеси на изчистване. При чистенето на организма се отделя неприятна миризма. Предвид, че организмът е поставен в нетипичен за него режим, това не е миризмата, с която сме свикнали и която не възприемаме като неприятна /миризмата, която се обуславя от храната, с която се храним/. При отделянето и изхвърлянето на шлака се образува миризма, която е нетипична за нас (неприятна) и се усеща и от другите хора. Един от признаците, че процесът на изчистване на организма е приключил е изчезването на лошата миризма – лошия дъх, миризливата пот, дори и миризмата на урината и изпражненията изчезва.

За моя изненада чувството на глад беше най – слабо от всички физически усещания. За тези, които са правели по – дълги гладувания (от два дни и повече), информацията не е нова. Организмът привиква и реално не изпитва глад, с изключение на т.нар. ацидозни кризи при чистото гладуване. При този процес, когато изпитвах чувство на глад, просто го задоволявах с поемането на сок или на вода – винаги по начина описан в „Техника на пиене”.

„Виенето на свят” и „премаляването” бяха най – честите усещания през първия месец. Митът, че това е от липса на храна лесно се разбива още в края на първия месец. Причината за „виенето на свят” и „премаляването” е процесът на изчистване, който протича в тялото през този период. Организмът започва изчистването винаги от главата и ставите (колене, лакти, рамене, таз, глезени) от където идва и усещането за премаляване и виенето на свят. Тези усещания се преодоляват с поемане на допълнителни количества вода или сокове – в момента, в който изпитвах съответното усещане, поемах обилно количество вода или сок (минимум 0.5 л). Лично мен, тези усещания не ме плашеха, защото знаех, че такава ще бъде реакцията на организма и че този период ще мине. На практика, при мен мина сравнително лесно и бързо. При измерване на кръвното ми налягане в ситуациите, когато ми се виеше свят, апаратът показваше 90/70;

Болки в места със стари травми – през втория месец забелязах, че се появяват болки на места, където съм имал травми. Първо се появи болката в основата на кръста. От години имам дископатия, която през определено време се обостря на това място. В началото на месеца бях свалил вече 10 кг (станах 105 кг) и следваше да имам облекчение върху кръста, поради намалените килограми. Болката в кръста беше някак си локална, без признаци да върви към обостряне и блокиране на кръста (тези които са имали такива кризи ще ме разберат). Може би 10 дена след появата на болката в кръста тя изчезна и не се появи повече, но се появи болка в коляното. Малко преди да започна процеса имах възпаление на четириглавия бедрен мускул при връзката му с коленната става на десния крак, която беше изчезнала, но както казах, през втория месец от процеса се появи отново. Изчезна отново за около седмица, след което болката се премести в дясната ми плешка. Там болката се задържа 10-ина дни и беше влудяваща – не много силна, но постоянна, след което изчезна и не се появи повече. Може би година преди да започна процеса, имах проблем в раменната става на дясната ръка – изпитвах болка, когато хвърлях с нея. Тази болка изчезна в средата на втория месец от процеса и 8 месеца по – късно все още не се е появила;

Болки във вътрешните органи – в края на втория месец се появиха първите болки в черния дроб. Дотогава не бях имал такава. Болката се обостряше във вечерните часове – след 19.00 часа (според някои източници, тогава се активира дейността на черния дроб). Болката се задържа повече от три седмици. Всъщност, толкова бях свикнал с нея, че не усетих кога изчезна. В този период на два пъти се опитах да правя чистене на жлъчката от камъни (чистене на черния дроб). Първия път не успях да завърша процеса, защото повърнах поетото количество лимон със зехтин, а на сутринта след втория път ми прималя, дотолкова, че цял ден лежах и се възстановявах – не ми беше лошо, просто изпитвах отмаленост на цялото тяло. След този втори опит не правих повече друг. Болките не бяха нетърпими, но за да бъдат облекчени е добре дробът да бъде подгряван с електрическа възглавница или с бутилка/грейка/ с гореща вода.

През втората половина на третия месец се появиха болки в бъбреците, всъщност беше присвиване предимно на левия бъбрек, като изтръпване. Болките отново се появяваха в периода след 19.00 ч., но не бяха силни, просто едно постоянно присвиване/изтръпване, което ми създаваше лек дискомфорт за 2-3 часа дневно. През този период поемах доста сокове от диня, което спомогна болките да отминат за две седмици.

През четвъртия и петия месец на процеса се появиха последователно болки в далака и панкреаса. Вече не им обръщах толкова внимание, защото знаех, че това са поредните органи през които минава чистката и болките скоро ще отминат. Тук периодите на дискомфорт бяха много по кратки и не толкова интензивни в сравнение с болките в черния дроб и бъбреците.

Интересно физическо усещане беше, че краката ми изстиваха. Станах по „зиморничав” и през месец юли и август (4-ти и 5-ти месец от процеса) съм спал с чорапи на краката.

От средата на петия месец до края не съм имал повече болки, но тогава в мен се появи неутолимо желание да дъвча храна – да усещам нейния вкус. Вечер, след като се прибирах от работа си правех салата от домати и краставици, която цялата предъвквах и изплювах. Говорих с моя приятел, който беше с мен и ме водеше през целия процес и той ме посъветва да спра това предъвкване. След като не успях да го направя и продължих да предъвквам, решихме да спрем процеса. На практика с процеса на предъвкване активирвах стомашните сокове, което можеше да доведе до получаване на язва на стомаха, което беше нежелан ефект.

Продължение - Психологически усещания - ШЕСТ МЕСЕЦА НА СОКОВЕ - Част 4


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments