КОНТРОЛ НАД СЕБЕ СИ

Равновесие и Контрол над Себе Си

2.02.2015

Необходимо е да държите себе си в равновесие, да се справяте с такива състояния, като агресия, неуравновесеност, агресивност, раздразнение, озлобление, пасивност /апатия/; нужно е да се стремите към вътрешна хармония и да поддържате всички структури на чувствено – нервното състояние в пълно съответствие с обкръжаващата действителност, без излишно озлобление към тази действителност, която ви заобикаля. При неправилен контрол над себе си са възможни силни дисбаланси в психиката, което ще влошава в негативна посока познанието за себе си – познанието за своето вътрешно неудовлетворение – „своя ад”, това и ще предизвиква редица емоционално нестабилни състояния, които пагубно ще ви тласкат към депресивна психоза и маниакални състояния.

Обкръжаващата действителност е пряко свързана с психоемоционалното ви отношение към нея, което може да бъде за нея пагубно или, обратно, хармонизирано състояние.

Докторите са безсилни да ви помогнат, за да излезете от непрекъснатия поток от депресивни състояния, докато вие сами не станете способни да направлявате себе си, ежедневно да се занимавате лично със себе си, със своите емоции, контролирайки тази действителност, която ви заобикаля.

Нестабилността на състоянието може да предизвика пагубни, разрушителни състояния на вашата психика и никой, повярвайте, никой не е в състояние да спаси вашата разрушаваща се психика, а единствено вие самите, с вашите собствени настройки и мисли. Помнете, мислите са ваши, те са като ваши коне – накъдето „препуснат”, натам ще „препуснете” и вие. И вие сте в правото си да ги управлявате в посоката, в която е това, което желаете и да водите себе си лично, всеки индивидуално; и никой няма да ви съди, а само вие сте съдии на себе си, и сами отваряте вратата към своето Съвършенство, или я затваряте. И в тази последователна работа над себе си е необходимо много търпение и издържливост на Духа. Помнете, Духът ви помага в разрушителната ситуация, ако се обръщате към Него повече, отколкото към някой от обкръжението ви.

Обкръжението – това е само проекция – то проектира вашите действия, мисли и бъдещи намерения, действителността в момента „тук и сега” решава /отразява/ вашето истинско състояние и ви привежда в хармония или към „падение на дъното” на собствените страдания.

Ако сте способни да се съпротивлявате на собствените си страдания, то вие сте силни и ставате още по-силни, тъй като на фино ниво се променя тази Програма, която сами сте заложили в себе си. Вие сте в състояние да промените даже онази Програма, която който и да я е внедрил във вас посредством хипноза, заклинание, отвари /магии/ и т.н. Разберете, всяка ваша мисъл е безценна за Мирозданието, но тя отваря различни пътища, които са способни да ви отведат по различен път към вече новата, другата, построена от вас действителност.

КАРНА

Източник


Предложение и превод: Селена


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

1 comments

  1. толкова стремеж към самоконтрол. Защо да се ограничавам и да вървя по въже над пропаст? не може ле да предприема пътуване през красивата долина, яхнал коня си с добри приятели за компания?? На въжето винаги е страшно и самотно, защо ли ??

    ОтговорИзтриване