Каква е разликата между сърцето и ума?

Сърцето е живо и топло

Умът е нашият компютър. Сърцето е потребител на този компютър. Компютърният ум събира и запаметява всички неща, които сме научили. Той разчита на натрупания опит и минали знания, за да направи своите решения. Умът не може да взема решения, ако информацията не е вече съхранена в компютъра. Ума на компютъра е студен и безжизнен. Той няма никаква представа какво да прави без предварително инсталирана програма.

Сърцето е живо и топло. То е пълно с чувства и любов. Сърцето е в самия център на нашия живот. Можем да кажем, че сърцето е дом или място за пребиваване на нашата душа и нашето Висше Аз. Нашето съзнание пребивава в сърцето, не в ума. Съзнанието гледа през прозореца на ума и прави избор. Съзнанието в сърцето е потребителят на ума на компютъра. Сърцето чувства и предусеща нашата посока в живота. Тези чувства генерират идеи и вдъхновения в ума ни, върху които можем да работим.

Как мога да разбера дали слушам сърцето си? Сърцето ви ще се чувства топло в гърдите и ще раздвижи вашите желания, за да направите нещо. Всички мисли, които имате се генерират от ума. Сърцето никога не мисли с думи. Сърцето може само да чувства и да генерира чувство на познание или желание. Следвайте чувствата си и позволете на ума си да ги тълкува. Това изисква практика! Когато следваме влака на мисълта прекалено дълго време, ние губим контакт с нашето сърце и нашите идеи стават студени и мисловни. Почувствайте всичко, което правите. Нека умът ви следва тези чувства и ги третира с любов и търпение. Постепенно ръководството на сърцето става ясно, и ние можем да направим по-здравословен избор. Чувствайте първо, после мислете. Ако можете да го почувствате, то то е истинско. Ако не можете да го почувствате, то това са просто набор от думи в ума ви, които нямат стойност в реалността.

Следването на чувствата е същото като откриването на вашата сила и вашата енергия или жизнена сила. Вложете любов във всичко, което правите и то ще се материализира. Вложете само празни мисли, без чувство в това, което правите и резултатът ще бъде само празни умствени идеи, без резултат в реалността. Чувствата ни водят до големи открития за истинската ни сила и истинската ни същност. Чувствата ни водят към нашето Просветление и до откриването на полето от безкрайни възможности. Когато използваме само нашия ум, ние ще се изправим пред постоянни ограничения и чувство на неудовлетвореност. Следвайте сърцето си, не ума си. Сърцето е живо и напълно съзнателно, а умът е само един компютър, който функционира по навик. Когато сърцето се превърне в потребител на ума на компютъра, всички възможности ще се появят и живота става вълнуващ.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

1 comments

  1. Супер е живота! Страшно вълнуващ, в това няма никакъв спор... Мисловните програми на някой друг са толкова много, явно и много по-силни от нашите най-съкровени човешки чувства. Усещаме ежедневно дискомфорта от разминаването и ни е писнало отдавна. Виждаме и асимилираме какво става! Дали най-накрая този огън отвътре би изгорил окончателно вирусите от чуждите програми? Какво ли още трябва да се прави, за да съхраним сърцето си за собствения ни личен компютър?...

    ОтговорИзтриване