Преодоляване на Объркването

Почувствайте това, което иска Сърцето ви.

Когато ни обземе объркване, умът ни спира и ние не можем да направим правилния избор. Объркването е естествено състояние на човешкото битие. Ние всички се объркваме някъде и много от нас дори прекалено! Объркването е резултат от слушането на това, което ни казва да правим нашият ум, когато сърцето ни наистина иска нещо друго!

Когато объркването поеме надмощие, нашият ум плува с твърде много мисли. Първото нещо, което трябва да направим е да се освободим от всички наши идеи и приоритети и просто да се центрираме. Вие не може да се центрирате, когато умът ви все още крещи да направите това или онова. Трябва да оставите настрана всички неща, за които мислите и просто да намерите своя център. Потопете се в сърцето си и се отпуснете. Сърцето ви иска да ви каже нещо. Какво е то?

Езикът на сърцето е тихо чувство. Сърцето никога не крещи. То шепне. Вие не можете да чуете тези нашепвания ако умът ви е твърде шумен. Сложете настрана всичко, в което вярвате и просто почувствайте това, което иска сърцето ви.

Най-големият проблем, с който трябва да се справим, когато сме объркани е фактът, че нашият ум не е съгласен със сърцето и казва: "Не можеш да направиш това, или не можеш да имаш това." Ако наистина искате нещо, не слушайте какво ви казва вашият ум. Сърцето винаги знае това, което умът не може да разбере. Сърцето знае нашето бъдеще и може да види отвъд информацията, която умът притежава. Нека сърцето да ви движи. Почувствайте вдъхновението, което сърцето ви иска да ви даде. Време е да предизвикате себе си и да опитате нещо ново, нещо, което умът ви мисли, че е невъзможно или неправилно.

Ако можете да следвате желанието на сърцето си, ще намерите начин да го направите: Една стъпка в дадения момент, едно усещане в дадения момент. Чувствайте това, което чувствате и направете крачка в тази посока. След това се отпуснете отново и почувствайте отново. Сърцето никога не дава десет стъпки напред. То никога не казва резултата. Сърцето знае само това, което искате и ще ви води стъпка по стъпка, за да го откриете. Откритието е краят на объркването.

Спрете да се борите със себе си и започнете да се доверявате на това, което чувствате. Вие сте на път да започнете ново пътешествие в един свят, където никога преди не сте били. Вървете бавно в това размазано бъдеще и нека сърцето ви учи стъпка по стъпка. С всяка ваша стъпка ще се почувствате по-добре. Това е вашият живот, а не на някой друг. Само сърцето знае какво наистина искате. Чуйте го и сложете край на объркването си и премахнете цялата си неувереност.

Пътят на сърцето е начинът да се намери истината и живота, за който сте мечтали. Само сърцето може да ви даде бъдеще, което ще ви направи щастливи. Цялата логика и информацията във вашия ум могат да доведат само до по-голямо объркване и по-голямо съмнение. Упълномощете себе си като слушате това, което наистина иска сърцето ви. Не скачайте. Не притискайте. Вървете бавно към целта си за щастие и вярвайте, че сърцето ви знае повече отколкото ума ви може да разбере. Пътят на сърцето е не само начин за излизане от объркването. Той също е и път към Истината.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

6 comments

  1. голям филм !!! точно на време днес го пробвах "сърцето " работи :D:D умът прави спънки но ще му видя сметка скоро нацяло . Следваите сърцето. Нека бъде светлина !!!

    ОтговорИзтриване
  2. Така е! Нека бъде Светлина, Мир и Любов за всички! Истина е... Сърцето знае най-добре! По никакъв начин не може да те обърка, но от тази неосъзнатост в околния свят и от тези комфортации в ежедневието е много трудно да се изплува... Крачките назад постоянно заставят да се преработва нещо, а затова се иска прекалено много! Не зная как всеки успява да се справя, но на мен лично ми източва цялата енергия, с която разполагам и не съм в състояние нищо да правя... Питам се колко и докога ще играя някаква си роля в този филм, която определено не ми допада и не е моята най-съкровена истина?... Да следваш сърцето си в този кошмар изобщо не е толкова лека задача!...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      Съществуват прекрасни "техники" за справяне с "Не зная как всеки успява да се справя, но на мен лично ми източва цялата енергия, с която разполагам и не съм в състояние нищо да правя... " - една от тях /за мен най-ефективната, до която съм се добирал в живота си/ се казва заличаване на личната биография. Тогава ще имате от всичко по много. Намерете си я и започнете, тя ще промени и живота Ви! Шебек

      Изтриване
  3. затова е по лесно на онези който излезоха от матрицата и се оединиха и наблюдават отстрани ... слагам и себе си в това число ... но не с всеки е така някой ще трябва да работят във всекидневните им задачи свързани със света ... всяка душа сама избира как да работи...някой предпочитат да се отделят, други в движение работят за мен лично 2рия вариянт е по тежък понеже съм слабоенергиен ... все пак моята борба не е по лека ... по силно изразена вътрешна борба ... разбира се не съм излезъл напълно от света ... връштам се за кратко за да не ми е толкова трудно след като всичко приключи ножно ми е за улавям нишката на матрицата... маневрирам с нея

    ОтговорИзтриване