Мъжа е Половина, Жената е Половина, Заедно правим Цяло

Мъж и Жена в Едно

Ние търсим връзки, за да се чувстваме по-пълни. Когато сме сами, ние обикновено чувстваме, че нещо липсва. Учителите казват, че мъжа е половин тяло и жената е половин тяло. Заедно правим по-завършено човешко същество.

Мъжа вижда само едно нещо в даден момент. Мъжа често ще вижда само една възможност и ще се стреми към нея, докато не проработи. Тогава мъжът ще избере нещо друго и ще го преследва докато не проработи. Междувременно жената вижда, че мъжа прави нещо и си мисли, защо прави това, когато трябва да прави друго вместо това. Жената се разочарова от мъжа, че не виждат това, което тя вижда.

Жената вижда много възможности във всеки един момент. В действителност тя вижда толкова много възможности за избор, че е трудно за нея да вземе решение кой от тях да направи. Мъжът се разочарова от жената, защото тя говори безкрайно за всичко и никога не стига до целта. Така мъжът мисли: "Само ми кажете какво искате от мен да направя и ще го направя. Защо не можете да бъдете по-конкретни? "

Мъжът има портфейл. Жената има чанта. Мъжът взима това, от което се нуждае. Жената взима всичко, в случай, че може да потрябва. Мъжът има един чифт обувки. Жената има двадесет чифта обувки. Има голяма разлика между начина, по който мъжа мисли, и начина, по който една жена мисли. Ако сложим тези две гледни точки заедно, можем да направим по-добър избор!

Решението е много просто. Нека жената каже на мъжа всички неща, които тя вижда, така че мъжа да има по-добри възможности за избор. След това той може да избере мъдро и двамата ще бъдат щастливи.

Жената избира от сърцето си и от чувствата си. Мъжът се обърква от чувствата и иска да бъде по-логично. Логиката е сляпа, защото не можем да видим това, което прави другите щастливи. Жената вижда само това, което ни кара да се чувстваме добре, но не успява да види какво ще работи, за да постигнем това, което искаме. Поставянето на сърцето първо ни позволява да се чувстваме добре, но след това ние трябва да използваме ума и да вземем логично решение. Двамата заедно образуват мъдрост. Мъдростта е любов и знания, взети заедно.

В тези Женски Години имаме нужда от повече мъдрост във всичко, което правим. Обединяването на интуицията на жената с перспективата на мъжката логиката носи по-голяма мъдрост. Ние взимаме решение заедно, така че и двете страни да се чувстват добре интуитивно и да отговаря на познанията ни за това, което е възможно най-добрия резултат. В Женската епоха ние трябва да бъдем по-съпричастни и по-интуитивни ако ще променяме тенденциите от миналото да се действа на сляпо и да се създаде болка в бъдещето. Мъдростта е баланс между мъжа и жената, между любовта и знанието. Цялото Човешко Същество е съюз между мъж и жена. Когато това се случи, светът ще намери баланс.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

3 comments

  1. Благодаря! Как ми се иска да няма човек, който да не го прочете. Със старите и отживели стереотипи и клишета, с това разделение, където и да погледнеш, за какъв баланс, за каква любов и мъдрост говорим? Време е за промяна! Балансът свише ни е даден. Ние сме тези, които гледаме в различни посоки... Изцяло от самите нас си зависи как ще го внедрим и използваме рационално.

    ОтговорИзтриване
  2. Женския принцип съответства на принципа на сърцето, чувствата, Любовта, магнетизма и е свързан с топлината, а мъжкия на електричеството, ума, мъдростта и е свързан със студа. В момента на Земята поради ред космически обстоятелства доминира острия, електрически мъжки принцип, а е в недостиг мекия магнитен женски принцип в който е и основата на живота и хармонията е проблемна. Затова горните йерархии правят всичко възможно да се засили женския принцип на Земята. Сега и жените са мъжествени, електрични и са загубили първоначалната топлина идваща от принципа на Любовта. В момента мъжа е носител на повече топлина от жената и когато се възстанови хармонията на Земята отново ще се възвърне първоначалното състояние. При взаимодействие между мъж и жена се получава следния кръговрат между центъра на ума - главата и центъра на чувствата - сърцето: Ако мъжът въздейства на жената, от неговия център на ума - главата, въздействието преминава първо през женския ум (главата) и след това отива в центъра на чувствата - сърцето. Оттам се излъчва отклика, който попада директно в центъра на чувствата - мъжкото сърце и оттам попада в центъра на ума - главата. Т.е. образува се един правоъгълник с еднопосочно движение - глава на мъжа, глава на жената, сърце на жената, сърце на мъжа, глава на мъжа и т.н. Изводът е, че когато мъж въздейства на жена, не може да заобиколи ума и, а жената въздейства директно на центъра на чувствата на мъжа без посредничеството на ума. Чак след това чувството на мъжа се отчита и обслужва от услужливия център на ума. Черните братя, които са знаели това, и които са по природа хищни и колонизатори, са се концентрирали върху превземането на жената, след което са знаели, че автоматично ще падне и мъжа. Затова, когато жената се усети и развали неизправния договор с черните братя, ще се повдигне и мъжа. Неизправността на договора се състои в това, че черния адепт обеща на жената, че ще я направи господар и богоравна, а в замяна тя трябва да направи своите синове и дъщери служители на черните братя. Но първата част от договора така и не се случи. И за това сега Бог казва на човека: Дай ми сърцето си! Женския и мъжкия принципи са като левия и десния крак, когато единия е в активност (подем) другия е в спад, което се пренася в широк смисъл и в емоционален план. Женския принцип борави с главно с интуицията, която заедно с официално премълчавания надстомашен мозък е по-надежден източник на информация от съжденията на логиката. За логичния мъж, женската логика е непонятна (извънземна). Черните братя владеят чрез противопоставяне. Те противопоставиха мъжа на жената и децата на родителите си и т.н. С хармонизирането на планетата ще доминира братско-сестринския принцип.

    ОтговорИзтриване