Красавицата и Звяра

Само любовта може да ни освободи!

Сега е моментът да се преодолеят негативните реакции и да се преместим на по-високо ниво. Само любовта може да ни освободи!

Филма Красавицата и Звяра ни показва най-лошата страна на нашата мъжка природа. Човек си мисли, че е прав и е бил обучен да вярва, че той е прав, защото той си мисли, че е прав. Ние не гледаме на това, което правим. Когато сме "прави" това няма значение, ако хората, на които влияем изпитват болка. Нашият ум ни казва, че сме прави, така че сме прави! Поведението ни е грешно.

Героят в този филм убива елен и открива, че еленът е наистина божествено същество, един ангел прикрит под формата на елен. Но еленът се провиква към небето, "моля те, прости му!" Вселената e състрадателна и превръща мъжа в отвратителен звяр. Само любовта може да го спаси.

Бела е олицетворение на добротата и пътя към Просветлението. Тя среща звяра и се научава да го обича. Тя може да види, че е звяр от външната страна, но сърцето му е добро. Понеже той е звяр, той не може да контролира емоциите си и действа чрез неговите животински инстинкти автоматично. Всеки път той изразява съжаление за това, което е направил и се стреми да бъде добър. Бела е тази, която може да го спаси от зверската му природа. Любовта е неговият спасител.

В крайна сметка той казва на Бела, че единствено любовта и може да му помогне и да го освободи от неговата животинска природа. Любовта ни води до висшия идеал на човешкото битие. Любовта ни помага да се издигнем над материалната ни природа и да намерим Просветление.

В последната сцена Бела иска да спаси Звяра, но трябва да пълзи през храстите режещи кожата й, за да си проправи път обратно към звяра. Тя няма нищо против болката, която трябва да изтърпи. Тя знае само едно нещо: намери звяра и го дари с любов. Накрая тя намира звяра и го целува с цялото си сърце. Любовта го превръща обратно в красив принц и те заживяват щастливо до края.

Майката Земя приема нашите човешки грешки и дори нашето унищожение на света около нас. Ние убиваме Природата, но все пак тя ни прощава и продължава да ни обича, докато намерим правилния начин. Ние сме такива късметлии, че нашата Майка Земя наистина ни обича безусловно, без значение колко сме я унищожи.

Сега сме в края на нашето пътуване през разрушителните емоции. Време е да разберем, че любовта може да ни спаси и да трансформира нашето поведение в Божествено. Човешките същества са изправени пред предизвикателство сега, за да видим това, което правим и да коригираме поведението си в състрадание и любов. Само това ще създаде един свят на Просветление. Медитирайте и освободете нашата карма.

Бъдете по любвеобилни и състрадателни към всички живи същества. Сложете настрана нашите мисли, че сме прави и нека видим какво можем да направим, за да дадем повече любов и доброта на хората около нас. Няма значение кой е прав. От значение е кое е най-любящото нещо, което можем да направим. Нека всички бъдем по-добри от днес и да създадем един нов свят, където всички са щастливи. Това е единственият начин, по който ние можем да променим ужаса на нашето човешко минало в един по-красив свят. Ако можем да направим това, ние всички ще живеем щастливо и всяко поколение в бъдеще ще живеем в един по-щастлив и по-просветен свят.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

1 comments

  1. най лошото е че красавицата също е звяр в днешно време ... и филма става различен два звяра се карат кой е прав а всъщност никои не е ,любовта идва от Бог и за 2та звяра дано да има промяна !!!

    ОтговорИзтриване