В Търсене на Любовта

Когато сърцето ви е пълно с любов, то е като магнит.

от Боб Фикас

Любовта започва с вас. Търсенето на любов никога не работи. Когато сърцето ви е пълно с любов, то е като магнит. Любовта никога не се проваля. Когато любовта е привлечена към вас, когато вие не я търсите, можете да и се доверите.

Ние всички знаем, че когато търсим любовта, никога не я намираме. Защо? Ние търсим с нашия ум, а не с нашето сърце.

Нашият ум има много идеи за това, което мислим, че искаме. Но всички те са произведени от нашите мечти и нямат нищо общо с реалността. Те казват: "Любовта е сляпа". Любовта е чувство, не идея. Любовта е комфортна, тъй като чувстваме нещо, което не можем да обясним.

Когато сме отчаяни за любов, ние правим голяма грешка. Защо? Защото това, което мислим, че обичаме, не е спокойнo или естествено. Истинската любов винаги започва невинно и неочаквано. Умът не участва. Всички други форми на любов идват от идеите, които нашия ум създава, когато си представим нещата, които биха ни направили щастливи. "Ако имах това, ако имах онова ... тогава аз ще бъда щастлив." Това не е любов. Това е въображение.

Нашият ум вижда повърхността. Той вижда само появата днес. Умът вижда маската. Тази маска е създадена или от нашите мечти или от фасадата, носена от някой друг.

Любовта, която се появява в нашето сърце без обяснение може да види отвъд момента, в бъдещето. Природата на любовта е вечна. Любовта желае вечността. Умът днес е доволен, а утре се променя.

Ако искате да намерите дълготрайна любов, не мислете за нея и не я търсете. Любовта е като цвете в очакване на слънчев ден, за да покаже вродената си красота. За истинската любов чакането си заслужава. Истинската любов няма да изчезне, ако чакате за нея. Любовта може само да става по-силни с времето.

Ако аз нямам любов, какво да правя? Има само един отговор. Любовта и щастието вървят ръка за ръка. Ако нямате любов, намерете това, което ви прави щастливи. Можете да намерите любовта, само по пътя на щастието. Любовта никога не се намира на пътя, който умът създава, когато е сериозен.

Търсене на Любовта? Намерете щастие на първо място. Не мислете, просто се наслаждавайте без причина и без никакво очакване. Ако откриете щастие без причина, любовта не е далеч. Тези двамата вървят ръка за ръка. Кажи на ума си да спре да търси. Кажи на сърцето си да започне да се наслаждава без очаквания.

Любовта, живота и щастието са прости мирни удоволствия. Те никога не се откриват, когато умът ни е объркан и сериозен. Животът е тук, за да се насладите. Така че се радвайте на живота и не мислете твърде много.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments