Загадките на нашият Мозък – интересни факти


  • Страхът на умрелите
Учените включили енцефалограф към главата на умрял човек в крематориум. И естествено мъртвият мозък не възпроизвел никакви вълни. Но когато приближили тялото до горящата пещ с идея да го кремират, то изведнъж мъртвият мозък започнал да издава активни вълни, като мозъка на жив човек, изпитващ силен страх и ужас. Получава се, че мъртвите чуват, виждат и разбират.

  • Теглото на тялото
Когато разработвали леки летателни апарати, решили да изяснят как ще се чувства пилота в състояние на безтегловност. За опита качили човек със средно тегло на кантар и го хипнотизирали, след което му внушили, че е в безтегловност. Резултатът бил неочакван: стрелката на кантара бавно се отклонила до 12 килограма! Къде са отишли останалите килограми?

  • Точност на разума
Ако на едната ръка на хипнотизиран човек поставим тежест с 1 грам повече отколкото на другата ръка, то той веднага ще познае на коя ръка е по-тежкия предмет. Същото ще се случи, ако на земята начертаем две линии: едната 3 метра, а другата с 1 милиметър по-къса. Той с лекота ще познае коя е по-дългата. Ако в едната от две бутилки с еднакво червено вино добавим една капка течност с друг цвят и човекът е под хипноза, той без затруднение ще покаже коя е бутилката. Какъв точен определител трябва да имаме в мозъка си, за да направим това? Лошото е, че нямаме нормален достъп до всичко това, както и до много друго...

  • Само разрушение и регенерация
Сигурно на всички е известен факта, че ако на човек под хипноза покажем нагорещено до червено желязо и му кажем, че ще го допрем до тялото му, а в действителност допрем само леко затоплен предмет без той да види, на мястото ще се получи изгаряне, белегът от което ще остане за цял живот. Такъв е нашият вярващ разум. Очакването за изгарянето довежда до истинско изгаряне. Само да си помислим за процеса и тъканите ни сами се изпепеляват! Ние можем да убием себе си, ако повярваме. Но много малко хора знаят, че по всяко време можем да се върнем потапяйки се в хипнотичен транс и след като ни докажат, че тогава до тялото ни са допрели не нагорещено желязо, а само топло, то след 10-15 дни белегът ще изчезне завинаги. Организмът ни сам ще свърши цялата работа и ще се възстанови.

Постепенно ни се изясняват възможностите на нашия разум и как можем сами да възпроизвеждаме тези състояния...

Източник

Превод: Георги Петров


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

2 comments

  1. Това означава само едно: Човек притежава божествени способности , но е приспан в схема на безверие във възможностите си , и приспалият го ползва творческите му енергии. Т.е. човек е жертва на вампиризъм от хищни същества. От друга страна наивно е човек да смята, че с него трябва да свършва хранителната верига. Но тя трябва да е на основата на хармоничен обмен със съществата, чийто морал е работа за цялото. Успех в пробуждането!

    ОтговорИзтриване
  2. Определено е така приятелю, надявам се, че сте чували за енергийни вампири
    Има статия в пространството за 10те начина да се манипулира обществото,от един американски лекар психолог--Хюит

    ОтговорИзтриване