Храната Прилича на Органа, които Лекува


Отдавна не е мит, че морковите са много полезни за очите, а има и други плодове и зеленчуци, които са добри и полезни за определена част от тялото ни.


Морков – Око


Ако погледнете напреченя разрез на морков, гледан от близо категорично наподобява окото. В морковите има много витамини и антиоксиданти, бета каротин необходими за нормалната функция на човешкото око.

Орех – Мозък


Набраздената структура на ореха прилича и наподобява структурата на мозъка.

Целина – Кости


Дългите стълбчета на целината са голям източник на силикон, който дава здравина на костите. И костите и целината съдържат 25 % натрий.

Авокадо – Матка


Формата на авокадото прилича на женската матка.

Авокадото е много добър източник на фолиева киселина и предпазва жените от рак на матката. Затова е полезно да ядем поне веднъж в седмицата авокадо.

Миди – Тестиси


Има прилика нали? Холандски учени установили, че в мидите се съдържа фолиева киселина и цинк, които влияят на качеството на спермата при мъжете. Мидите са един от най-силните афродизиаци.

Грейпфрут – Гърди


Приликата между грейпфурта и женските гърди не е случайна. Екзотичният плод съдържа субстанции, които се наричат липоноиди, те се съдържат в разтворите за борба с рака и в майчините клетки.

Източник

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments