България - Цивилизацията на Духовно Просветените


600 души от цял свят участват в международен конгрес по 
Кабала у нас.


Професор Михаел Лайтман дискутира с 600 представители от цял свят на Боровец как човечеството ще се подготви за новата ера на духовните ценности.

Над 600 специалисти по парапсихология и биоенергетика от цял свят се събраха тези дни в Боровец на конгрес „Зората на новия свят”. Събитието е по идея на проф. Михаел Лайтман – основател на Международната академия по Кабала. Според участниците на форума в България може да се роди нова цивилизация – на духовно просветление. Нейни стълбове са хората, осъзнали, че егоизмът и алчността са фактори, водещи към унищожение на досегашния стереотип на връзки между народите. Същества, при които Любовта е ценност №1 - преди всичко любов към Твореца, и към всички останали.

Хората, дошли заради „Зората на новия свят” в Рила, направиха сувенири, описващи родината им най-точно. Тези предмети са заредени с позитивни мисловни вълни и ще помогнат не само на проявата, но ще изчистят натрупания негативизъм в енергийните полета на страната ни. На срещата се провеждат и мълчаливи хранения. Липсата на звуци ще помогне на хората около Лайтман да се заредят с подходящия вид енергия, която помага мозъкът да работи по-добре.

Думата „Кабала” идва от иврит и означава „мистична традиция”. Това обаче не е религия, подчертава Михаел Лайтман. Кабала е учение с основна идея човек трябва да работи върху различни аспекти на душата си, за да постигне хармония. За последователите на класическата Кабала, духовната светлина, която носи тази наука, е по-мощна даже от силата на ядрен взрив. Дали е възможно едно учение да има толкова заряд, че да променя хората на човешката история, говори проф. Лайтман на личната си страница laitma.com в Интернет. „Знаем, че най-мощните сили в нашия свят са незабележимите и скритите. След простата сила на юмрука, пръчката в ръката или ножа, идва силата на огнестрелното оръжие и взрива. Но всички те действат на същия принцип – нанасяне на удар. Има още по-високо въздействие, когато усещаме не самия удар, а неговото последствие, както при радиоактивно облъчване.

А в наши дни се повява даже психотронно оръжие, което действа не на тялото, а на психиката. През развитието си човечеството използва все по-високи енергии, които ние още не различаваме, но усещаме техните последици, когато се почувстваме зле.

Но по-високо стои духовната сила. Тя не се намира в материята, във вълните, дори в мислите. Тази сила е неуловима за детекторите в този свят. И тази сила не е възможно да се използва за зло!“, категоричен е ръководителят на Международната академия по Кабала.


Дървото на живота е основната догма в кабалистичния мистицизъм. Обект на неговото изучаване са различните надматериални и духовни аспекти на нашето битие.

Източник

МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments